Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kada ti istekne ugovorna obaveza, ako zelis da zadrzis samo tv, dovoljno je da odes u poslovnicu sa modemom/ruterom i da im ga vratis. Kazes im da zelis samo tv uslugu od tog trenutka i to je to. Napomeni da ne zelis nikakvu ugovornu obavezu jer ako imas samo tv uslugu nisi duzan da potpisujes nikakvu ugovornu obavezu. Samo treba da odlucis koji tv paket zelis (najjeftiniji je 1400 rsd). Ovo je proverena informacija jer sam uradio upravo to pre 7 dana.

Ovo je odlično, ako krenem u realizaciju optike. Mada mislim da bi me tad zvali, pošto ako kod MTSa podnesem zahtev za prenos fiksnog iz SBBa mislim da će se onda SBB setiti da me zovne. Ustvari možda je to dobar put da me "seke" ipak pozovu. :)

Pre nekih 2 meseca mi je istekla UO, niko me nije zvao, niti kontaktirao na bilo koji drugi način. To mi je bio prvi uguvor u SBB.

Mene nisu zvali uopšte, preko godinu dana sam plaćao trio gold mesec za mesec. Na kraju sam ih iscimao po savetima odavde i uzeo gold extra po ceni golda.

Meni plćanje mesec za mesec, trenutno, sasvim odgovara. Trio Gold ima sve što mi treba, a nove 2 godine mi se ne potpisuju zbog "pretnje" CG-NATom.

Nisu me NATovali ali nisam tražio nikakvu opremu, ništa, samo potpisao kuriru ugovor i pustili mi veći paket. Sve radi super pa neću da čačkam, zlatno pravilo. :)

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Неће да те натују само зато што си потписао него им везивањем дајеш две године да то ураде. Шта ћеш да радиш ако те натују кроз месец дана? Будеш 23 месеца иза приватне адресе?

Izvinjavam se na upadu, ali da li sbb naplacuj3 opremu, rentu kako god to zvali za dodatni tv prijemnik ili je to 1395 din mesecno i bez skrivenih troskova?

Sent from my Huawei using Tapatalk

Da li postoji mogućnost menjanja veličine titla na HBO OD na D3 uređaju? Nisam našao mogućnost a na Poslednjem Džedaju su blago rečeno ogromni.

Izvinjavam se na upadu, ali da li sbb naplacuj3 opremu, rentu kako god to zvali za dodatni tv prijemnik ili je to 1395 din mesecno i bez skrivenih troskova?
Погледај у ценовнику под Д3 опрема/Д3 кућа. Плаћа се и прикључна такса и касније рента, важи наравно само за дигиталну варијанту у недигитализованим крајевима.

A to ima veze sa mojim postom, kako?:)
Pa napisao si da je korektno da novi korisnici imaju popust. Stari naravno nemaju i ja samo pitam, što bi se obavezali ponovo na 2 godine bez npr istog popusta? Ugovor im je sigurica da ostaješ dve godine. Da ti je ispravna teorija niko ne bi davao popust starim korisnicima a ono ipak svi osim SBB daju.

Poslednja izmena:
pa kako lepo daje telenor 50% popusta starim korisnicima... bas da bi ostali sigurni jos dve godine..

Jel ima jos neko problem da mu secka slika na D3 mini?

Tapatalk

Pa napisao si da je korektno da novi korisnici imaju popust. Stari naravno nemaju i ja samo pitam, što bi se obavezali ponovo na 2 godine bez npr istog popusta?
Ja ne kazem da treba ista da potpises, niti kazem da je taj deo korektan (da nove brzine/kanale uslovljavaju novom UO24).

Kazem da je nekorektno da svi stalno imaju popust. Jer to nije popust, nego cista obmana. Da bi svi uvek mogli imati popust, znaci da cena mora ici navise, i da zvanicna cena nema smisla, osim kod piglu korisnika, koji misle da su stvarno dobili popust onda ;)

Google-aj "DFS Sofa Sale", to je lanac kod koga je rasprodaja svega jos od 1980-ih, nikada nista nema punu cenu :) To bi i ovde bio slucaj... to je obmana onda.

Ja ne kazem da treba ista da potpises, niti kazem da je taj deo korektan (da nove brzine/kanale uslovljavaju novom UO24).

Kazem da je nekorektno da svi stalno imaju popust. Jer to nije popust, nego cista obmana. Da bi svi uvek mogli imati popust, znaci da cena mora ici navise, i da zvanicna cena nema smisla, osim kod piglu korisnika, koji misle da su stvarno dobili popust onda ;)

Google-aj "DFS Sofa Sale", to je lanac kod koga je rasprodaja svega jos od 1980-ih, nikada nista nema punu cenu :) To bi i ovde bio slucaj... to je obmana onda.

Nije tacno. popust bi npr bio za nove (da ih navuku na potpis i imaju ih sigurno 2god) i za one stare koji pristaju na vezivanje (da ih navuku na potpis i imaju ih sigurno 2god). Ful cena za stare koji hoce opciju da sidju sa ringispila kad god.

I na kraju, ti imas svoje misljenje, ja svoje i ok.

Poslednja izmena:
Cemu dalje povecanje brzine neta kada oprema koju ustupaju na koriscenje ne moze te brzine adekvatno ispratiti. Ovih 100 Mbit sto imam mogu samo preko kabla ostvariti i to samo u idealnom slucaju tj. priblizno tome.

Mene su krajem jula njihovi promoteri vukli za rukav za potpis novog ugovora ali sam na kraju odlucio protiv. Na tri gold sam presao zbog straha od natovanja kao i tada zaista bolje ponude za 300 din vise. Sada je to 600 din a razlika je mizerna.

Da li ti je neko rekao da te Trio Gold štiti od NATovanja, ili ti to pretpostavljaš?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Nije tacno. popust bi npr bio za nove (da ih navuku na potpis i imaju ih sigurno 2god) i za one stare koji pristaju na vezivanje (da ih navuku na potpis i imaju ih sigurno 2god). Ful cena za stare koji hoce opciju da sidju sa ringispila kad god.

I na kraju, ti imas svoje misljenje, ja svoje i ok.
Ja nemam "misljenje", vec iskustva kako se formiraju cene :) Da bi to sto trazis moglo, cene moraju biti naduvane. Zato su i od ~2013. naduvavane cene sve vise i vise stvari.
I sada kao "e ovo vama, verni korisnici, popust".

TO je matora fora, samo ovde ljudi nemaju iskustva sa time. Loyalty discount ne treba da postoji, jer je los za korisnike. Ne dobijas ustvari nikakav popust, vec se boris da ne bi platio vise nego si ranije placao, samo zato sto si trazio popust ;)

Da, meni je seckala na SK 4, 5, GINX TV, ali je oko 13.45h prestalo seckanje.
Meni secka i ne prestaje. Zvao sam ih da dodju i da resavaju. Samo mi na mini-ju secka. Verovatno je los signal.

Tapatalk

Ovih 100 Mbit sto imam mogu samo preko kabla ostvariti i to samo u idealnom slucaju tj. priblizno tome.
Kako to misliš samo u idealnom slučaju i samo približno? Ja kad pootkačinjem sve uređaje sa wifi i kad uštekam laptop u ruter ili merim na desktopu, svaki put imam brzinu 150Mbit (+-2Mbit). Ruter mi je star 4-5 godina sigurno, cisco 3928s.

Od kako su me NATovali na SBB nakon prelaska sa IKOM-a imao sam ip adresu tipa 87.116.17*.*** dok je danas potpuno nova IP iz meni nepoznatog opsega 24.135.7*.**
Jel zna neko o čemu se radi?
Hvala

IP adresa mi je 178.148.60.xxx. Zna li neko jel to NAT ili ne?

Nije...CG NAT koristi opseg 100.64.0.0/10 (100.64.0.0 – 100.127.255.255).

То су адресе које се виде на wan порту уређаја или их пријаве сајтови који то раде?

To vidiš na WAN portu rutera, sajtovi prijavljuju onu pravu javnu adresu posle CG-NAT-a.

Знам ја, зато и питам да ли су поменуте адресе видели на рутеру или сајту.

Jel i dalje adresa 192.168.0.1 ili sam nešto propustio? Ne mogu da se logujem sa telefona a okačen sam naravno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno