Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi kako vam danas radi Sbb? Ja danas 2 puta gasio onaj d3 djavo,zakuca i nemozes vracati propusteno,onda malo pre poceo i net wifi zezati,izgubio se fiksni.
Sad je kao sve ok,ne znam jel jos ko danas imao probleme?

@shamanNs kako ide to sa mobilnim i vpn? Ako nije problem da me malo uputis

Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока

Pa u teoriji ide isto kao na kompu. Digneš VPN server i drugi uređaj(i) se kače na server.

Jedino što koliko sam video na brzinu VPN server u sklopu Servers Ultimate aplikacije ne radi kako treba.
Alternativa tome bi bila da se eventualno budži neka od Linux distribucija na mobilni pa onda instalira i podešavanje OpenVPN ili nešto slično.

Ok. Hvala puno

Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока

Jel postoji problem sa dolaznim pozivima, više ljudi koji su na SBBu ne mogu da dobijem?

Izgleda da je bilo jutros nekih problema ali kasnije je proradilo. Meni se matorci zalili da niko nije mogao da ih dobije jutros. Oko 12 je vec sljakalo.

sent from P9 lite

Raspada se sbb, ping varira 5 - 150 konstantno..

Iskreno, meni je do pre par meseci SBB radio sasvim okay, tu prevashodno mislim na internet, pošto me TV nešto ne dotiče.
Međutim, u poslednje vreme je to toliko postalo mučno, da bih odmah prešao na MTS BOX da mogu - a ne mogu iz dva razloga, ugovor koji traje još par meseci + problem sa infrastrukturom.

Ja nisam imao nijednu uslugu dobrih 12 sati... od ponoci pa do podneva... a vidim da net varira malo sa pingom i brzinom. Praznik, svi su kuci a mreza ne moze da podrzi.

Fazon je što im se i D3Go usluga raspada (konstano spušta na niži bitrate) već nekoliko dana iako to gledam sa VDSL-a. Nisam bio u prilici da vidim na šta liči slika na D3i risiveru pošto matorci kampuju na TV-u :D
Garant imaju nekih problema sa "linkom".

Ja nisam imao nijednu uslugu dobrih 12 sati... od ponoci pa do podneva... a vidim da net varira malo sa pingom i brzinom. Praznik, svi su kuci a mreza ne moze da podrzi.

Zato sam ja pobegao kod konkurencije i propevao sam. Brzina i ping koji je cak manji nego na SBB-u su isti 24/7 i nema nikakvih prekida.

I meni se raspadao Internet kad su praznici i u vecernjim satima, a o prekidima signala da ne pricam. Svaki stan skoro ima SBB kod mene, a znamo da je to shared tehnologija i da nece da ulazu novac u opremu. Samo znaju da neopravdano poskupljuju cene usluga i nista vise.

Zamisli sta ce tek biti kad povecaju brzine...

Poslednja izmena:
Iskreno, meni je do pre par meseci SBB radio sasvim okay, tu prevashodno mislim na internet, pošto me TV nešto ne dotiče.
Međutim, u poslednje vreme je to toliko postalo mučno, da bih odmah prešao na MTS BOX da mogu - a ne mogu iz dva razloga, ugovor koji traje još par meseci + problem sa infrastrukturom.
Takođe bih se složio, barem za područje Novog Sada gde živim. Do pre 2-3 meseca je radilo sve super, a onda nakon njihovih silnih "redovnih održavanja" sve se promenilo. Samo u poslednjih mesec dana sam morao 3 puta da zovem i prijavljujem probleme sa internetom, što je rekordan broj u ovih 6-7 godina koliko sam njihov korisnik.

Nadam se da će doći do stabilizacije uskoro ako već rade nešto na čvorištima...

Sent from my Nexus 5X

Ja nisam osetio te probleme barem vikendima kada sam duže kod kuće. Radnim danima jesam, ali koristim net oko 3-4 sata manje više, pa možda nisam primetio ili nemam takvih problema.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Сви могу да сазнају како један провајдер подноси и достиже лимит расположивих капацитет, тек онда када сви остану код куће. Сурова реалност али и истина, тамо где је СББ "средио", повећао техничке капацитете корисници неће приметити осетну разлику у квалитету услуге, а тамо где је минимално проширио капацитет како би одржао стабилност услуге се итекако осећа.

Једина реалност код СББ је да пакује само кориснике, а да ли може мрежа то да издржи или не, о томе се мисли тек након приговора на рад услуге, али то је нормално и до сада потврђено 1000 пута да СББ неће да уложи у опрему ако баш није запело и ако рапидно не осети повећање корисника као и проблеме на мрежи, до тада вози мишко и то је то, како би рекли препордају услугу 100 пута :) Мислим, то и врапци на грани знају да је тако, само пакуј као сардине, а после сређуј ако баш негде неће да може онда нуди раскид уговора...

Poslednja izmena:
Nije bas tako. SBB je u poslednjih godinu i nesto ulozio jako puno u sredjivanje infrastrukture, tamo gde je bilo uslova (a to je sada vec najveci deo) dovedena je optika do cvorista i zamenjen (kompletno) hardver na svoristu a na ostalim mestima (kojih je i dalje prilican broj, mislim na cuveno K2K...) se ubrzano radi na zameni postojeceg.

Infrastruktura, kompletna, od pre tri godine je vec bila u stanju da podrzi sada trenutne brzine Internet-a bez ikakvog problema - a ove godine, relativno uskoro, ce biti generalno povecanje brzine Internet-a. Ovo sto se sada desava je odraz tih nekih ubrzanih radova a obzirom da SBB ipak sve radi u „pet do dvanaest” i obzirom da i dalje nema dovoljno ljudi jer je tako jeftinije nije cudo sto se zali toliki broj korisnika.

Kod mene je situacija sa TV-om katastrofalna vec vise od mesec dana. Pikselizacija, random po kanalima i vremenu dogadjanja, gubljenje digitalnog signala, nema naprednih funkcija, u sred gledanja 72h varijante samo izbaci, VOD ili nema danima ili isto u sred gledanja samo izbaci bez poruke ili cesce sa porukom da se pretplatim na uslugu (a imam Premium?!) pa onda ne moze da se „konsoliduje sam sa sobom” satima ili danima pa mora da se zove telefonom, kad pomenuh telefon - ucestalo je da sagovornik svaki cas ne cuje... Srecom, ne znam kako i zasto ali i ne ulazim u to da ne izbaksuziram, Internet kod mene radi ne savrseno nego nikad bolje. Sve osim Internet-a je katastrofa. Oni neki koje poznajem iz SBB-a mi kazu da ne vredi da prijavljujem nista sto se tice TV-a jer ce to tako biti jos neko vreme... Hebiga, sta da se radi..

Pozdrav!

Nije bas tako. SBB je u poslednjih godinu i nesto ulozio jako puno u sredjivanje infrastrukture, tamo gde je bilo uslova (a to je sada vec najveci deo) dovedena je optika do cvorista i zamenjen (kompletno) hardver na svoristu a na ostalim mestima (kojih je i dalje prilican broj, mislim na cuveno K2K...) se ubrzano radi na zameni postojeceg.

Infrastruktura, kompletna, od pre tri godine je vec bila u stanju da podrzi sada trenutne brzine Internet-a bez ikakvog problema - a ove godine, relativno uskoro, ce biti generalno povecanje brzine Internet-a. Ovo sto se sada desava je odraz tih nekih ubrzanih radova a obzirom da SBB ipak sve radi u „pet do dvanaest” i obzirom da i dalje nema dovoljno ljudi jer je tako jeftinije nije cudo sto se zali toliki broj korisnika.

Kod mene je situacija sa TV-om katastrofalna vec vise od mesec dana. Pikselizacija, random po kanalima i vremenu dogadjanja, gubljenje digitalnog signala, nema naprednih funkcija, u sred gledanja 72h varijante samo izbaci, VOD ili nema danima ili isto u sred gledanja samo izbaci bez poruke ili cesce sa porukom da se pretplatim na uslugu (a imam Premium?!) pa onda ne moze da se „konsoliduje sam sa sobom” satima ili danima pa mora da se zove telefonom, kad pomenuh telefon - ucestalo je da sagovornik svaki cas ne cuje... Srecom, ne znam kako i zasto ali i ne ulazim u to da ne izbaksuziram, Internet kod mene radi ne savrseno nego nikad bolje. Sve osim Internet-a je katastrofa. Oni neki koje poznajem iz SBB-a mi kazu da ne vredi da prijavljujem nista sto se tice TV-a jer ce to tako biti jos neko vreme... Hebiga, sta da se radi..

Pozdrav!

Знаш како можда они проширују мрежу, али се стискају на сваки могући начин :) Ја сам имао проблем са сигналом, пуцао је у дебели минус и преко 12, радило то некако али на ивици стабилности, и једини одговор који сам могао да добијем јесте да је мрежа преоптерећена. Џаба што је оптичко чвориште када је комбинација К2К + Бандера систем и бакарни кабл + појачивач сигнала....

У преводу и отворено док ради то је то, када настану проблеми могу да потражим "алтернативу", зато сам и рекао у поруци да нуде раскид уговора, а друге солуције јок ни да прихвате, а ни да помисле... :) Једино што сам приметио да је СББ толико гадљив на новац да на све могуће начине бежи од њега...

Poslednja izmena:
Postoji li bolji izbor od SBB-a sto se tice interneta? Mislim pre svega na kvalitet signala, tj na igranje online igra, sa sto manjim lagom, kolko sam shvatio MTS BOX na tom polju nema sta da trazi protiv SBB-a.

Postoji li bolji izbor od SBB-a sto se tice interneta? Mislim pre svega na kvalitet signala, tj na igranje online igra, sa sto manjim lagom, kolko sam shvatio MTS BOX na tom polju nema sta da trazi protiv SBB-a.
Sve ti zavisi gde si. Ja sam na SBB i radi ok dok ne padne protok, onda ne radi uopšte. Ne dešava se to toliko često ali neka je jednom nedeljno mnogo je. To se naravno dešava uveče kad je najviše ljudi kući. Takve stvari mi se recimo na adsl-u nisu dešavale, kad pukne zbog kvara pukne, ali to je bilo jednom u 3 meseca

Ako si na Fast profilu na BOX-u imaces bolji ping nego na SBB-u. U mom slucaju ping na VDSL-u je manji i neuporedivo stabilniji nego na SBB-u (nema uzasnih varijacija pinga, nema packet loss-a...). Usluga je ista 24/7 i nema nikakvih prekida/smetnji.

Ovo je bazirano na mom licnom iskustvu. Koristim VDSL2 50/2 paket.

Evo, okacicu nekoliko testova pinga ka serverima za igranje.

Ping ka Beotelovom CS serveru:

cs_beotel.jpg

Ping ka WOT EU serveru:

wot_eu.jpg

Ping ka LOL EU serveru:

lol_eu.jpg

Ping ka Warface EU serveru:

warface_eu.jpg

Ako uzmes BOX (IPTV + NET) OBAVEZNO trazi da te prebace na Fast profil gde je ping ok. Po default-u stavljaju na Interleaved profil jer nemaju Fast profil za kombinaciju IPTV+NET (npr. 54K ili 66K profil su Interleaved) i u tom slucaju prebacuju na Fast profil (npr. 51K) ukoliko se korisnik zali na ping.

Poslednja izmena:
Čoveče, svakitvoj komentar u ovoj temi reklama za mts adsl. Prestani. On nije alternativa, nudi smešno male brzine, osim ako nismo u dvorištu centrale tj. 250m udaljeni da dobijemo 50Mbps. Kod sbb mogu biti svojoj kući i imati ti brzinu, ne moram biti u dvorištu mts. Sbb je tema.

Poslato sa HTC 10

Ladno i mts adsl ima botice :d

Ocajan im je net, i u Va i u Ns svi koji koriste kukaju na isti. Moguce da nekima radi i ok ali uglavnom je raspad.

Sad će da vam po 436 put objasni kako ima VDSL koji radi fantastično uz konstantni ping od 5ms... Naravno na temi koja nema veze sa njegovim provajderom...

Poenta foruma je i razmena iskustava. Covek je rekao kako ADSL nema sta da trazi pored SBB-a za online gaming. Na osnovu svog iskustva sam mu rekao da je cak i bolja opcija za online gaming od SBB-a, da je neuporedivo stabilniji (na brzini za koju odrede da je maksimalna za odredjenu paricu) i da ima mnogo veci uptime od kablovskog neta.

Ortak za Zvezdari kod okretnice 40ce ima ADSL NET 10 i ima isti ping kao ja, nijedan jedini prekid nije imao a gamer je. Ortak u Sumicama ima Beotelov ADSL, 20Mb/s, takodje nijedan jedini prekid i nikakav lag, odlican ping.

Post sa testovima pinga je bio namenjen clanu Label, covek je gamer i njemu to znaci, a vi izvolite pa mu predlozite neku bolju alternativu za online gaming koja podraumeva da nema varijacija pinga u zavisnosti od doba dana, packet loss-a i prekida.

Aha, ovo ti je prvi put da pišeš o Telekomu na ovoj temi i da ga preporučuješ drugima , i to isključivo zbog pitanja člana @label... Onda izvini...

A da se prebacite na mts box temu? Možda grešim ali ovo je SBB tema a ovo nema nikakve veze sa njom...

Nevezano za ono "čiji je duži" meni je ovako, gledano sa strane, suludo da imaš tolike varijacije u odnosu na doba dana. Treba da gledam u pasulj da bih znao kad nema nikog na mreži da bih je koristio neometano.... Ludilo.
Za svoj novac moramo da tražimo najbolje, niko ovde nikome ništa nije poklonio pa da se slepo brani bilo koja strana, što je tek za neku drugu temu....

A da se prebacite na mts box temu? Možda grešim ali ovo je SBB tema a ovo nema nikakve veze sa njom...
Zasto si toliko rigidan? Ako bi se pisalo samo o jednom provajderu koliko bi ti vremena trebalo da uporodis podatke?
Ovako neko ko prati samo sbb temu nece ni znati sta se nudi/desava kod drugih provajdera. Uporedjivanje provjdera je sustina. Svakako da bi resavanje nekog konkretnog problema na drugim kablovskim ili (V,A)DSL provajderima bio off topic, ali ovo svakako nije.
Neko ce mozda na osnovu neispunjenja nekih tehnickih normi traziti raskid ugovora i preci kod drugog provajdera. U svakom slicaju, sve dok je komparacija provajdera u pitanju sve je OK.

Poslednja izmena:
Jedno je upoređivati a drugo tražiti preporuke za nešto konkretno što uopšte nije predmet ove teme a za šta postoji konkretna tema.

Ili ćemo od svake teme da pravimo smetlište...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno