Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav!

Da li moze neko da mi objasni razliku izmedju internet paketa Flat home i Silver duo paketa koji ukljucuje i TV? Koliko ja vidim, najjeftiniji flat paket ima samo internet a kosta isto kao i silver koji ima istu brzinu interneta a jos i tv? :(

Hvalaa, izvinite ako je vec postavljeno slicno pitanje, ima previse odgovora pa ne mogu da nadjem.

U paketu dobiješ sve malo jeftinije, ja sam pre par godina zbog toga i uzeo paket, jer po praktično istoj ceni dobiješ i D3, samo sam uzeo Gold, jer za nekih 300 dinara više dobiješ brži net, Sport Klub HD i još par kanala (što mi i nije tako bitno, ali eto...)

Poenta je da ne mozes uvesti samo internet, bez kablovske - placa se "odrzavanje" kablovske, tako da se naravno vise isplati uzeti Silver paket, za iste pare bolja usluga.

То је оно што никако не разумем, форсирају пакете са телевизијом, додатним теве пакетима, додатним услугама ... по нижој цени него само интернет са том брзином. Ајде да је пакет за нијансу скупљи па да људи изаберу да дају мало више пара али ме баш занима ко је толико паметан да узме рецимо M+ интернет са 50/3 за 2.190 ако за 1.854 може да узме Дуо голд са истом брзином, додатним каналима, D3go, 72ч и осталим ситницама?

poenta je u ugovornoj obavezi... ovaj za 1854 je potpisao na 2 godine...

Ikon ima dupli brzi internet.
Kad dolazi ubrazanje kod vas ili da prelazim kod njih?

Pickbox pitanje,jer moze da se gleda sa samsung smart tv-a aplikacije,kad ukucam e-mail i pass koji koristim za moj sbb kaze da je pogresna lozinka i e-mail,ili samo moze da se koristi na d3 cisco resiveru ova usluga?

Kupio sam nedavno LCD TV 32inch, HD READY 1366×768, 16:9. Imam SBB D3 V2 (Cisco prijemnik sa satom). D3 prijemnik i TV sam povezao HDMI kablom. HDMI izlaz na D3 prijemniku sam podesio na 16:9, medjutim, slika ne zauzima celu povrsinu ekrana, sa obe strane postoji neuskoriscena povrsina ekrana. U podesavanjima TV-a stoji 16:9 po default-u. Ne pomaze ni menjanje rezolicije Full HD - HD Ready (720p) na D3 prijemniku.

Kako najbolje podesiti D3 prijemnik i/ili TV u ovom slucaju? Ne zelim da mi deo ekrana ostane neiskoriscen. Koja kombinacija podesavanja je najbolja?

Unapred hvala svima!

poenta je u ugovornoj obavezi... ovaj za 1854 je potpisao na 2 godine...
Нема поенте, теоретски тј према ценовнику и онај од 2.190 мора на две године мада сам чуо да неко добије и на једну.

Kupio sam nedavno LCD TV 32inch, HD READY 1366×768, 16:9. Imam SBB D3 V2 (Cisco prijemnik sa satom). D3 prijemnik i TV sam povezao HDMI kablom. HDMI izlaz na D3 prijemniku sam podesio na 16:9, medjutim, slika ne zauzima celu povrsinu ekrana, sa obe strane postoji neuskoriscena povrsina ekrana. U podesavanjima TV-a stoji 16:9 po default-u. Ne pomaze ni menjanje rezolicije Full HD - HD Ready (720p) na D3 prijemniku.

Kako najbolje podesiti D3 prijemnik i/ili TV u ovom slucaju? Ne zelim da mi deo ekrana ostane neiskoriscen. Koja kombinacija podesavanja je najbolja?

Unapred hvala svima!

Da li kanale koji su 4:3 ne skalira na 16:9 ili 16:9 kanale prikazuje tako? U prvom slučaju treba na D3 podesiti, javiću kada dođem kući šta i kako, a u drugom je do TV-a.

Pozdrav ljudi, ima li neko informaciju da li D3 risiver pokazuje ispravne podatke za jačinu i kvalitet signala ? I koji je SBBov standard za minimalnu jačinu signala za D3?

Da li kanale koji su 4:3 ne skalira na 16:9 ili 16:9 kanale prikazuje tako? U prvom slučaju treba na D3 podesiti, javiću kada dođem kući šta i kako, a u drugom je do TV-a.

16:9 prikazuje tako, sve kanale tako prikazuje ukljucujuci npr. i RTS HD. Znaci i na D3 i na TV-u je podeseno na 16:9. Na analognoj TV normalno prikazuje.

То је оно што никако не разумем, форсирају пакете са телевизијом, додатним теве пакетима, додатним услугама ... по нижој цени него само интернет са том брзином. Ајде да је пакет за нијансу скупљи па да људи изаберу да дају мало више пара али ме баш занима ко је толико паметан да узме рецимо M+ интернет са 50/3 за 2.190 ако за 1.854 може да узме Дуо голд са истом брзином, додатним каналима, D3go, 72ч и осталим ситницама?
Potpuno logicno i u korist SBB-a.

Onaj ko uzme M+ Internet to uzima jer ga drugo ni u kom slucaju ne zanima i takav nema sanse da "prosiri" svoju uslugu osim sa vecom brzinom Internet-a i to je to.

Onaj ko uzme paket, Duo Gold koji pominjes na primer, potencijalni je korisnik koji ce u skorije vreme uzeti ili jos i dodatak, neki, ili preci na skuplji paket. Sto je "u najavi" vise para SBB-u radi toga sto se pokazalo da je to uobicajena stvar... (zena hoce HBO jer sve drugarice to imaju/nesto tu prate, pa HD kanali, pa D3 Kuća, pa jos brzi Internet koji moze samo promenom paketa, pa...)

Pozdrav!

Ако неко већ има кабловску а не занима га дигитална и хоће само интернет, тешко да ће да буде неки обећавајући корисник. Неко има аналогну, види дигиталну па је узме, онда види ХД пакете па узме и њих. На крају узме Премијум ... тешко у ово време и у овом крајевима, узима се шта може да се приушти. Овако узме пакет, не прикачи Д3 или га прикачи реда ради и уштедео је.

Da li nekome od vas radi ona opcija za reset uredjaja putem web ili android aplikacije? Ja probao sa svih mogucih strana, svi provajderi, svi nacini povezivanja, nista ne funkcionise.
Ispise mi da je operacija uspela, ali se risiver ne resetuje, radi i dalje bez prekida. Isto se odnosi i na D3mini.

Hvala.

Verovatno je neko već pitao ali ne mogu da nađem, nisam baš zadnje vreme pratio temu.
Trio silver paket mi ističe 30.09. Koliko sam ukapirao ova akcija 6 meseci po 990 rsd važi samo za nove korisnike, a za postojeće važi 6 meseci po staroj pretplati što mi i nije neka ponuda.
Da li su po tom pitanju baš striktni, tj. može li tu da se pregovara (čitaj ucenjuje prelaskom na drugog operatera) ili ne?

Ne radi restart uređaja koji se blokirao, tada pomaže samo off/on

Ne radi mi ni restart kada je sve u redu, hteo sam da probam ali nista.
Hvala u svakom slucaju.

Vezano za SBB.. Recimo da ne mogu da otvorim doticni sajt (vise je kao subdomen da ne bih reklamirao ovde sada..) na SBB-u. Probao na 2 razlicita racunara, cak i na tabletu sa wireless-om. Ocistio cache, probao vise browsera, restartovao modem ali jok, otvara se delimicno pa sam mislio da je do flasha ili jave (sve iznabaceno, slike, polja za informacije itd). Zatim sam probao da povezem Telenor, pa i ADSL i sve korektno radi. Sa sajta nemaju blage veze da postoji problem tako da je do provajdera.

Moje pitanje kako da prijavim ovaj problem i na sta da ciljam kada im objasnjavam ? Ono klasika ja se javim na facebook-u jer tu poznajem iz supporta koliko toliko koji rade i kada je rec o "sinhronizovanju" resi se brzo, na telefonu ne pokusavam jer samo mogu da im lupim slusalicu hah :D Probao sam i flush dns ali ne pomaze. S obzirom da im call centar nije jaca strana, jedino sto sam mogao je da objasnim nesto slicno ovome sto sam napisao ovde.

Ikakva ideja ? :trust:

Trenutno sam na duo silver paketu vec jako dugo..u utorak prebacujem telefon u sbb jer vidim da ima ova akcija godinu dana besplatno, da li imam osnova da trazim posto ce mi to biti trio paket jer mi se dodaje i telefon da uzmem ovaj popust godinu dana 990 dinara?

I takodje da li iko zna kako proveriti potrosnju na sbb sajtu za net jer na mejlove ne odgovaraju nikako

ne moze internet bez kablovske nazalost...i ja sam imao isti problem

preselio sam se, ali mi treba samo internet, a posto zivim sam nisam hteo da placam ono sto necu koristiti, ali sta znam, uzeo sam na kraju ipak paket kod njih i dosta sam zadovoljan

za razliku od ikoma koji sam imao pre kod mojih, sbb mi nije pukao ni jednom i brzina je konstantna

Imao sam samo kablovsku, juce mi je uveden trio gold paket.

Osim sto za D3GO, unifi i unifon moram da cekam nekih 5-7 dana (kako kazu aktivacioni period), primetih juce da imam i gomilu HBO i HBO HD kanala. Nisam jos zvao njih da pitam, pa reko ovde ako neko zna jel to neki promo period ili nesto drugo, posto koliko znam HBO paket nije ukljucen u gold paket?

Mesec dana traje ta promocija, ako nesto nisu menjali. Cisto da te navuku da kupis, dobar poslovni potez.

Planiram da uvedem SBB, a nikada nisam bio njihov korisnik, pa molim za odgovor na nekoliko pitanja. Već imam svoj ruter i instalacije ethernet i koaksilajnih kablova u stanu,i ne bih da razvlačim nikakve dodatne kablove.
Verovatno ću se odlučiti sa Trio Gold paket, ali bih za TV uzeo D3 CAM (TV je Panasonic P50ST60).

Molim da mi potvrdite sledeće stvari, me ispravite:

1. U stan ulazi jedan koaks kabl, ide prvo na spliter, pa odatle jedan u SBB-ob modem, a drugi u D3 CAM modul (tj u moj coax spliter u stanu, pa dalje u D3 CAM/TV). Iz modema ide običan telefonski kabl do telefona.
2. ruter u SBB modemu bih u bridge mod, moj ruter radi rutiranje
3. U dodatnim televizorima u stanu ću imati analogni signal, bez dodatne opreme i plaćanja
4. Ako budem hteo digitalne kanale na još jednom TVu, mogu birati (prem TVu) ili još jedan D3 CAM modul ili neki od njihovih D3 risivera, obe varijante su tehnički moguće. Oba televizora će imati sve digitalne kanale iz mog paketa. Ako jedan TV ima D3 risiver a drugi D3 CAM, ovaj sa D3 risiverom će imati opciju 72 sata unazad.
5. Mogu da koristim svoj bežični telefon
6. Ako ipak uzmem Duo Net Gold paket (umesto trio), i dalje može da se aktivira Telenor Superset
7. Moj broj u Telekomu može da se prenese (baš isti broj) u SBB

Puno hvala za odgovore :wave:

Углавном је тако осим што СББ уређај не може у bridge мод, једино да узмеш баш обичан модем.

OK, mislim to nije problem, može i dupli nat. Ali, ako bih uzeo običan modem, kako onda telefon?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno