Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
pozdrav svima,
uzeo sam sbb-ov kablovski net i tv pre dva dana i imam problem sa netom: wifi mi radi ok, ali pc koji je povezan lan kablom sa cisco ruterom mi malo malo pa prekine koju sekundu, napiše u ćoškiću not connected,connections are available i onda se nakači za koju sekundu i tako bez nekog pravila ali često i dovoljno da nervira. pri tome u vreme tih prekida wifi radi ok. menjao sam kabl, u pc sam uključio lan kabl od orionovog rutera koji i dalje imam i radi bez prekida pa ne bi trebalo da je do računara.
da li neko ima neku ideju ( naravno zvao sam podršku sbb par puta ali nije se rešilo ništa)

Meni se prethodnih nedelju dana desava da net u vecernjim casovima "secka", radi normalno pa prekid na 5 sekundi, pa ponovo radi normalno, pa posle 10 minuta ponovo prekid na 5 sekundi, i tako u krug. Ne bi ni primetio nego kada pricam preko vibera pukne veza ili ako slusam radio samo stane. Primetio sam da u tom trenutku lampice na modemu cudno trepere.

Спремају се да натују, већ су признали да је почело па сад тврде пазар. Успорило? Ево вам натоване адресе где лети.

Nego, vezano za SBB Fiber - ne vidim vise na stranici o Fiber paketima da je samo za Senjak, NBG i Dedinje? Jel' to znaci da su dozvolili u svim naseljima, ili sada mogu i ja da pricam kako su kao Telekom, nude a ne daju? :D
Anyone?

To znam, nego ne vidim vise gde je onaj deo da je dostupan samo u delovima BG i NS? (znam da je bilo, ali okacio sam SS, nema ga sada)

Па ја сам ти цитирао, помиње се у делу о fiber интернету, не о пакетима а ваљда важи оно о основној понуди.
Fiber Power je trenutno dostupan delovima Bežanijske kose, Novog Beograda i Dedinja u Beogradu.
http://www.sbb.rs/Internet/5226/Fiber+Power.shtml/nav_start=0

Не верујем да ће још увек да крену даље иако спремају терен. Бар овде код мене су велики број чворишта повезали оптичким каблом, мада и даље има посла и улагања, потребно је довести оптички кабл од чворишта до сваке зграде појединачно па ту постављати опрему која ће да преведе оптички кабл на коаксијални ... значи оптика до ормарића, унутра нова опрема ... превише трошка за циције.

nisam se nešto dublje nego na brzaka (ja imam "dobri stari" EPC3925, a drugaru uvalili Ubee) ali izgleda da ne može tj verovatno je potreban veći nivo pristupa od dostupnog

Ne moze da se promeni dns.. Ne mogu ni ovi iz napredne podrske.. Zasu...

Trebao bi uskoro da dobijem SBB, zanima me da li mogu da biram između PDS 3121 i PDS 2100 risivera (radi se o osnovnom risiveru)?

Па ја сам ти цитирао, помиње се у делу о fiber интернету, не о пакетима а ваљда важи оно о основној понуди. http://www.sbb.rs/Internet/5226/Fiber+Power.shtml/nav_start=0
Aha, shvatam sada odakle ti ondak :)
Ali opet, za PAKET ne pominju, znaci mozemo da se zalimo isto kao sto smaraju oko VDSLa sto se reklamira! (a Fiber kod SBBa moze exponencijalno manje nego VDSL 50 kod TSa :D)

Ko da se zali i u vezi cega?

Pozdrav!

Pa mi koji nismo na Dedinju/Senjaku, sto i nama ne daju Fiber pakete. (a mogu inace)

Ne moze da se promeni dns.. Ne mogu ni ovi iz napredne podrske.. Zasu...

Pa kakav je to uredjaj?!! Pa i kod najjeftinijeg TP-Link-a moze da se promeni DNS!!! Zasto im ne vratis to smece? Trazi im Cisco EPC 3208 modem i nadji u oglasima polovan AC gigabitni ruter.

EDIT: Bas sam sinoc imao potrebu da promenim DNS. Od sinoc koristim iskljucivo Google-ove DNS servere jer se zelim vise da imam posla sa smecarskim SBB-ovim DNS serverima! Na svom TP-Link-u 1043ND V3 odradio sam to za cas.

Poslednja izmena:
Isto kao i oni koji su na SBBu i vicu na VDSL.
A uz to, mogu i da predjem, upload ako zatreba.

:) Zasto bi prelazio kad toliko hejta izbacujes da jednostavno nema logike? :) Mislim, budi dosledan, ako si toliko kivan i imas toliko toga protiv SBB-a - a jesi i imas! - zar nije malo "bljak" sad "flertovati" sa nekim tricarijama tipa UL ili bilo cim drugim?

Cisto razmisljam naglas. Nije podlozno komentarisanju, ujedno se ispardonjavam na OT-u. Laku noc svim dobrim ljudima ma gde bili ove hladnjikave martovske veceri. :)

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Pitanje je na mestu. Ne pise da je ograniceno gde se mogu dobiti ovi paketi, ergo mogli bi svugde.

Da li se nude svugde?

Ako imas problema sa time da nekoga uvek vodis kao "anti ovo" ili "za ono", predji u americke politicare, nemoj ovde.

Aj prestanite vas dvojica, ljubav možete na PP da vodite, napišite nešto korisno ako imate.

Bilo bi lepo da neko sa iskustvom predlozi sta je najbolja kombinacija za nove korisnike :) - koji modem traziti (ako je to moguce) i da li koristiti njihove WiFi "uredjaje" ili kupiti nesto pouzdano a da njihov uredjaj koristimo samo za dolazni signal :D

Njihov HG radi ok, pod uslovom da nisi negde gde ima mnogo wifi mreža, onda moraš da menjaš kanale, *******cija i igranka da namestiš da wifi izvlači punu brzinu. Ok, to je to, vrši posao. Ili zameniš za njihov modem plus tvoj ruter (za mene najbolja kobinacija, uzeo sam AC Gigabit Router, mada i običan TP Link najeftiniji vrši odličan posao ako nisi zahtevan da imaš na ruteru usb, ftp...). Ako ti treba opcija 72 sata nazad onda mislim da moraš njihov HG, nisam siguran, jer sam uzeo CAM karticu sa kojom to svako nema, meni vraćanje 72 sata nazad ne igra ama baš nikakvu ulogu jer ne radi sa HD kanalima, a rešio sam se njihovih budža i kablova.

Pitanje je na mestu. Ne pise da je ograniceno gde se mogu dobiti ovi paketi, ergo mogli bi svugde.

Da li se nude svugde?

Ako imas problema sa time da nekoga uvek vodis kao "anti ovo" ili "za ono", predji u americke politicare, nemoj ovde.

Već ti je odgovoreno (post #10422), na sajtu su lepo napisali gde je omogućeno.
Ne razumem u čemu je problem? Po svaku cenu pljuvati po SBB-u?

Nije napisano... to stoji samo za FIBER NET.
Ne stoji nigde za Fiber Duo/Trio.

A nije problem, nego mozda mi zatreba veci upload, koji je moguc na FIber paketima kod SBBa, a nista drugo nije sem njih i TSa dostupno ovde.

Ma, bre, SBB nudi vec godinama - a ima i cenovnik za Fiber na zvanicnom sajtu, cenovnik koji se primenjuje vec godinama. Nikada nije bilo nikakve zabrane ili bilo sta slicno - od kad su to uvrstili u ponudu nigde nije bilo nikakvo ogranicenje osim sto nisu zeleli da to omasove jer nisu imali potrebu za tim. Optika je neisplativa bila za SBB jer nije bilo interesovanja u dovoljnoj meri da opravda ulaganja. Sto je i razumljivo jer nije bila nikakva konkretna dobit a cena visoka.

Na primer, ja Trio Gold Premium placam 5.589din mesecno - Fiber Trio Gold Premium kosta 6.198din mesecno a razlika je samo u 4Mbps za UL. Sve ostalo je isto, pa cak i ono na sta se zale neki koji imaju vec godinama Optiku/taj paket. I da ima tehnickih mogucnosti kod mene u kraju ja ne bih presao na Fiber jer ne dobijam nista (narocito mi tih 4Mbps UL ne znaci nista). Nije rec o tih pisljivih 600dinara razlike nego nego o principu. Uzmes Optiku a kao da imas koaksijalnu vezu, pa meni nema rezona.

Druga stvar, to u vezi SBB Optike je prezvakano mali milion puta i nema bas nikakvog razloga da se prezvakava i dalje - narocito kad je trenutno daleko bitnije to sto su se pridruzili Telekomu u dodeljivanju privatnih IP adresa, neuporedivo bitnije da se prica i razume od besmislenih mlacenja prazne slame u vezi Optike - a narocito kad to potencira neko ko je napisao, i pise (na mnogo tema i skoro svuda provuce nesto negativno u vezi SBB-a), toliko hejta u vezi SBB-a a pri tom nije ni korisnik SBB usluga, samo besmisleno klinacki provocira (kao ne moze da nadje, zna li neko... mislim, alo?!).

Pozdrav!

Poslednja izmena:
... meni vraćanje 72 sata nazad ne igra ama baš nikakvu ulogu jer ne radi sa HD kanalima, a rešio sam se njihovih budža i kablova.
Znas li da su poceli sa 72h uslugom za HD kanale? Vec se koristi kod HBO kanala, uveden je i HBO3 a 72h usluga za njega je za par dana (danas su poceli sa redovnim programom a jos uvek ima i najava programske seme i pojedinih serija...).

Znaci, ocekuje se uvodjenje i za odtale HD kanale...

Pozdrav!

Poslednja izmena:
vezi Optike[/B] - a narocito kad to potencira neko ko je napisao, i pise (na mnogo tema i skoro svuda provuce nesto negativno u vezi SBB-a), toliko hejta u vezi SBB-a a pri tom nije ni korisnik SBB usluga, samo besmisleno klinacki provocira (kao ne moze da nadje, zna li neko... mislim, alo?!).

Sceka, od 10ak poruka tvojih sto sam procitao, sve su bile cimanje mene kako ne volim SBB. Ako imas problema sa mnom, idi negde drugde ;) Nista konstruktivno ni u jednoj nisi rekao, samo si se na mene okomio nesto :)

Pitnje je skroz bilo na mestu, ako mislis da nesto drugo potenciram, ignorisi me, a ne smaraj!
Presao si u bezobrazno prema meni.

Poz @ignored.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno