Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Što bi zadržavao modem? Kada ti budu donosili novi modem, insistiraj da to bude baš to - modem, a ne home gateway koji baguje, dok običan modem super radi.

pa na to i mislim...ako imaju samo model sa wifi-ruterom, onda bih obavezno zadrzao stari...imam već wifi ruter, moram da imam otvorene portove, etc...nikako mi ne bi odgovarao sa wifi-ruterom. Koje je oznake modema sa i bez wifi rutera?

3928 je u poslednjih par meseci dobio nekoliko firmware update-ova, sa kojima je rešena većina često pominjanih problema.

ali ne moze se podesiti staticko rutiranje na 3928 :(

Ja nesto ne vidim da ima bridge mode, nece biti da su resili taj problem.

Upravo tako. Ima kao šatro ipsec vpn, ali ne možeš da podešavaš statičko rutiranje, pa je taj ipsec beskoristan. Nema ni bridge mode, nema ni rip protokol, prijavljeno je dosta problema na relaciji Android <> WiFi u vidu kašnjenja notifikacija ili da jednostavno ne stižu notifikacije, ispadanje telefona iz mreže i slično.

Ko nema već WiFi ruter u kući, a ovo što sam naveo mu ne smeta, neka uzima. :D

Ko ima Wifi ruter svoj, neka insistira na modemu.

Ne treba zaboraviti ni prilicno bedan domet.

Ima li neko pojma jel prate te CAM module. Npr. posto ih sad dele besplatno na 2 godine jel ga mogu uzeti ja koji vec imam d3 kuca a da ne vratim slave d3 sa drugog tv-a, a modul da iskoristim kod sogora koji nema d3 paket ali ima sbb kablovsku?

3928 je u poslednjih par meseci dobio nekoliko firmware update-ova, sa kojima je rešena većina često pominjanih problema.
Baš tako, kod mene sve radi ok, i nikada nije bilo kašnjenja notifikacija!

Download/upload/ping sve radi super...
Torrent uvek max download za gold paket (4.6Mb/s) bez obzira da li je laptop ili desktop, notifikacije ne kasne niti sam imao taj problem ;)

Bridge?
Most mi be treba :D

Poslednja izmena:
Ima li neko pojma jel prate te CAM module. Npr. posto ih sad dele besplatno na 2 godine jel ga mogu uzeti ja koji vec imam d3 kuca a da ne vratim slave d3 sa drugog tv-a, a modul da iskoristim kod sogora koji nema d3 paket ali ima sbb kablovsku?
Gde si ti pročitao da ih besplatno dele?

Tako oni tvrde na svom FB profilu...
Pogledajte prilog 174412

Ovo je odgovor koji je SK dao na SBB forumu:

""Poštovani korisniče, u nastavku šaljemo odgovore na Vaša pitanja.

1. Da li u opciji D3 kuća uredjaji D3mini, D3cam i PDS 3121 mogu biti drugi, dodatni "skundarni" (slave) uređaji, pored postojeceg glavnog D3 uredjaja?
D3 kuća podrazumeva postavljanje PDS 2100 uređaja kao standardnog slave dekodera ali Vi kao korisnik možete odabrati i D3 cam ili D3 mini pod uslovima iz cenovnika, kao i PDS 3121 prijemnika ali se plaća priključna taksa u visini od 4900 dinara.
2. Da li navedeni uređaji ne moraju (ili moraju) biti spojeni sa glavnim D3 uredjajem putem LAN kabla, kao sto to očito mora biti kod PDS 2100* , gde zvezdica u cenovniku govori o obavezi instaliranja LAN kabla?
D3 mini ne podržava napredne funkcije te se ne povezuje sa HGW. D3 cam je kartica koja se stavlja direktno u televizor te takođe nema povezivanja a PDS 3121 je samostalan i ima integrisan modem u sebi, te ne treba da se povezuje putem LAN kabla na HGW.
3. Da li ćete u tabeli uređaja dodati i karakteristike novog D3cam modula?
Uskoro ćemo postaviti tutorijal za D3 cam na naš YouTube kanal.
4. Da li postojeći SBB korisnici sa tekućom ugovornom obavezom koji žele da uvedu uslugu D3 kuća, moraju potpisivati neki aneks ugovora i da li taj aneks podrazumeva novu obavezu korišćenja dodatnog D3 uređaja na neki vremenski rok (12 ili 24 meseca)?
Potpisuje se jedan obrazac na kome se vidi potrošena oprema za D3 kuću. On je vezan za Vaš ugovor za dodatne usluge.
5. Da li korisnici Silver i Gold paketa koji zele kao dodatni (drugi) D3 uređaj PDS 3121 (za D3 kuću), placaju i prikljucnu taksu i rentu, jer u napomeni u cenovniku, nije jasno naznaceno da li se taj izbor PDS 3121 prijemnika bez placanja rente odnosi na osnovnu D3 uslugu ili na dodatnu (D3 kuću) ili na obe?
Odnosi se na obe a korisnik koji želi prijemnik PDS 3121 plaća priključnu taksu i rentu.""

Ne pominju nikakvu akciju već "uslove iz cenovnika", a pitanje br. 1 je isto kao tvoje...

Ovo je odgovor koji je SK dao na SBB forumu:

""Poštovani korisniče, u nastavku šaljemo odgovore na Vaša pitanja.

1. Da li u opciji D3 kuća uredjaji D3mini, D3cam i PDS 3121 mogu biti drugi, dodatni "skundarni" (slave) uređaji, pored postojeceg glavnog D3 uredjaja?
D3 kuća podrazumeva postavljanje PDS 2100 uređaja kao standardnog slave dekodera ali Vi kao korisnik možete odabrati i D3 cam ili D3 mini pod uslovima iz cenovnika, kao i PDS 3121 prijemnika ali se plaća priključna taksa u visini od 4900 dinara.
2. Da li navedeni uređaji ne moraju (ili moraju) biti spojeni sa glavnim D3 uredjajem putem LAN kabla, kao sto to očito mora biti kod PDS 2100* , gde zvezdica u cenovniku govori o obavezi instaliranja LAN kabla?
D3 mini ne podržava napredne funkcije te se ne povezuje sa HGW. D3 cam je kartica koja se stavlja direktno u televizor te takođe nema povezivanja a PDS 3121 je samostalan i ima integrisan modem u sebi, te ne treba da se povezuje putem LAN kabla na HGW.
3. Da li ćete u tabeli uređaja dodati i karakteristike novog D3cam modula?
Uskoro ćemo postaviti tutorijal za D3 cam na naš YouTube kanal.
4. Da li postojeći SBB korisnici sa tekućom ugovornom obavezom koji žele da uvedu uslugu D3 kuća, moraju potpisivati neki aneks ugovora i da li taj aneks podrazumeva novu obavezu korišćenja dodatnog D3 uređaja na neki vremenski rok (12 ili 24 meseca)?
Potpisuje se jedan obrazac na kome se vidi potrošena oprema za D3 kuću. On je vezan za Vaš ugovor za dodatne usluge.
5. Da li korisnici Silver i Gold paketa koji zele kao dodatni (drugi) D3 uređaj PDS 3121 (za D3 kuću), placaju i prikljucnu taksu i rentu, jer u napomeni u cenovniku, nije jasno naznaceno da li se taj izbor PDS 3121 prijemnika bez placanja rente odnosi na osnovnu D3 uslugu ili na dodatnu (D3 kuću) ili na obe?
Odnosi se na obe a korisnik koji želi prijemnik PDS 3121 plaća priključnu taksu i rentu.""

Ne pominju nikakvu akciju već "uslove iz cenovnika", a pitanje br. 1 je isto kao tvoje...

Znaci ako sam ja ovo dobro shvatio ne moze i d3cam i PDS 2100...

Ja sam shvatio da PDS 2100 dobijaš za dž kao slave, ali ako umesto njega hoćeš D3 cam onda je to "pod uslovima iz cenovnika"

PDS 2100 za mene definitivno nije bio za dz :) Ja kao korisnik trio gold extra paketa sam morao da platim 4900 za uvodjenje drugog d3 uredjaja plus cena za kablove i svaki mesec doplacujem 200 i neki dinar vise sto ga imam...

PDS 2100 za mene definitivno nije bio za dz :) Ja kao korisnik trio gold extra paketa sam morao da platim 4900 za uvodjenje drugog d3 uredjaja plus cena za kablove i svaki mesec doplacujem 200 i neki dinar vise sto ga imam...
Na trio gold premium je za dž... barem tako piše... ja imam taj paket ali ne koristim tu uslugu... uzeo bih cam, ali neću da plaćam dodatno

Poslednja izmena:
Danas mi bio čovek iz SBB i doneo cam. Nista nisam platio i nema mesečne rente. Imam duo gold premium i samo jedan d3 uređaj. Kad sam zvao da hoću cam pitao sam da li nesto plaćam rekoše ne jer imate pravo na 2 uređaja koje nisam koristio. Treći se doplaćuje.

Radi ok. Mada da budem iskren očekivao sam da će da bude primetno brže prebacivanje kanala u odnosu na d3 risiver međutim nije, neke HD kanale čak otvara sporije. Ali slika je super. Zadovoljan sam za sada.

Upravo tako. Ima kao šatro ipsec vpn, ali ne možeš da podešavaš statičko rutiranje, pa je taj ipsec beskoristan. Nema ni bridge mode, nema ni rip protokol, prijavljeno je dosta problema na relaciji Android <> WiFi u vidu kašnjenja notifikacija ili da jednostavno ne stižu notifikacije, ispadanje telefona iz mreže i slično.

Ko nema već WiFi ruter u kući, a ovo što sam naveo mu ne smeta, neka uzima. :D

Ko ima Wifi ruter svoj, neka insistira na modemu.

Problemi oko Androida, ispadanja sa mreže i kašnjenja notifikacija su rešeni.

Samo su sredili te "bagove", nove funkcije nisu dodavali (bridge mode i slično).

Meni kasnjenje not nije reseno,cak sta vise jos gore je :)

Jedino sto radi bolje je youtube

Firmware Name:e3928-ES-16-c3200r5593-150216c.bin
Firmware Build Time:Mar 10 10:21:22 2015
:)

Da li sam up to date ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno