Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Код мене су два активна од када сам добио EPC3925 а видим да код неких раде сва четири а код неких и само један. Ако добро ради не дирај ништа, могу само да покваре. ;)

Slazem se ali mislim da su mi kad sam dobio modem radila sva 4 ....radi sve ok samo ponekada skroz nestane neta na oko 1 min i sve se vrati...

Kod mene na EPC3208 radi na jednom od pocetka od pre mesec i nesto dana od kada sam kod SBB-a, za sada sve radi OK.

Kod mene radi na sva 4 EPC3208. Ovo ima veze kako sa lokacijom tako i sa jacinom signala. Kada mi nije bio dobar signal pre nekoliko meseci radio je samo na jednom.

apsolutno se slazem da je potreban dobar signal za sva 4....znaci mora da se zove podrska .....

Koliko poslovnica, u kojima moze da se potpise ugovor ili dobiju informacije malo detaljnije prirode, ima SBB na NBG? Ona u TC Usce i u enjubu-crvenkapi?

Pozdrav imam stariji D3 prijemnik Cisco 4682 koji zna sa vremena na vreme da zapuca, vidim da on vise nije u upotrebi i da sad daju PDS 3121. Zanima me ako neko zna koliko je i da li je taj novi uopste bolji od ovog starijeg i koje osvezavanje slike daje taj noviji, na ovom mom starom dobijam informacije da je 1080i @ 50Hz, mislim da mi tih 50Hz malo zeza televizor jer nekad na brzim scenama sporta mogu da vidim blagi lag sto npr preko kompa kad prikljucim tv nemam. Tv je LG LB42671v i ima super sliku i odlicno osvezavanje ali ako D3 ne moze preko 50Hz kontam da to moze da pravi problem...

Poslednja izmena:
Pozdrav imam stariji D3 prijemnik Cisco 4682 koji zna sa vremena na vreme da zapuca, vidim da on vise nije u upotrebi i da sad daju PDS 3121. Zanima me ako neko zna koliko je i da li je taj novi uopste bolji od ovog starijeg i koje osvezavanje slike daje taj noviji, na ovom mom starom dobijam informacije da je 1080i @ 50Hz, mislim da mi tih 50Hz malo zeza televizor jer nekad na brzim scenama sporta mogu da vidim blagi lag sto npr preko kompa kad prikljucim tv nemam. Tv je LG LB42671v i ima super sliku i odlicno osvezavanje ali ako D3 ne moze preko 50Hz kontam da to moze da pravi problem...

50Hz je evropski PAL standard, 60Hz americki NTSC. Kod mene je cisco 4682 setovan na 720p (Progressive), i mislim da je to svakako bolja opcija za LCD display umesto 1080i (Interlaced), obzirom da 4682 ne podrzava 1080p. Kada povezes komp na TV to je onda Progressive signal.

Poslednja izmena:
primetio sam da kad prebacim na 720p slika ide tecno, ali cemu onda full hd, kontam da ih zovem da mi menjaju stariji prijemnik za taj noviji, to mi onda mozda resi problem i na 1080i. Imam i slave prijemnik u drugoj sobi, on je noviji i mnogo je brzi od ovog starog a nema nikakvih problema sa slikom cak ni na brzim scenama. Hvala na ogovoru i pojasnjenju u vezi Hz.

Ne znam sta je ovo sad sa uploadom, imam gold paket i umesto 2.5 ja imam 1.9-2mbps. Resetujem ruter i on opet bude na 2.5 ali posle nekog vremena se vrati na 2. Sta to moze biti?

Je l' ima neko problema sa modemom EPC3208? Meni se povremeno modem jednostavno blokira. Tada sve lampice na njemu konstantno svetle i nemoguce mu je pristupiti preko web interface-a. Jedino iskljucivanje/ukljucivanje na prekidac pomaze. Ranije se to desavalo jednom u mesec/dva, a sada se desilo nekoliko puta u 10ak dana.

Meni se to desilo jutros na poslu, reset je pomogao, desi se to jednom u par meseci, pa ne kukam. Ako ti se to dešava često, zovi SjBBovu podršku.

50Hz je evropski PAL standard, 60Hz americki NTSC. Kod mene je cisco 4682 setovan na 720p (Progressive), i mislim da je to svakako bolja opcija za LCD display umesto 1080i (Interlaced), obzirom da 4682 ne podrzava 1080p. Kada povezes komp na TV to je onda Progressive signal.

Ne vidim zasto je bolji 720p kada TV ionako deinterlejsuje 1080i signal i to noviji televizori verovatno imaju bolji deint nego taj cisco prijemnik a ko zna i koliko cisco ima kvalitetan resize filter. U tim uredjajima su te funkcije uvek najosnovnije moguce. Ako nesto laguje kao sto kaze onda je neki drugi problem u pitanju. Naravno da D3 ne moze preko 50Hz, mozda je to problem.

Ne vidim zasto je bolji 720p kada TV ionako deinterlejsuje 1080i signal i to noviji televizori verovatno imaju bolji deint nego taj cisco prijemnik a ko zna i koliko cisco ima kvalitetan resize filter. U tim uredjajima su te funkcije uvek najosnovnije moguce. Ako nesto laguje kao sto kaze onda je neki drugi problem u pitanju. Naravno da D3 ne moze preko 50Hz, mozda je to problem.

Da, pod uslovom da je D3 izvorno uvek interlace. Koliko mi je poznato na D3 je uvek 576i za SD kanale, ali ne znam sta je za HD kanale. Ako su pojedini HD kanali progressive (npr, na satelitu ima 720p kanala umesto 1080i), onda tu moze da bude problem, STB progressive -> interlaced, pa na TVu deinterlace.

@e6111

Stvar je ovakva, aplikacija koju SBB koristi za D3i (albis) i D3 (cisco stb) uvek skalira na izabranu rezoluciju sto znaci da ako podesis na 1080i onda ce i sd kanali biti 1080i upscale na hdmi izlazu zbog samog interfejsa aplikacije. Skoro svi HD kanali su 1080i, mozda neki koje preuzmu sa satelita i propuste u izvornom formatu budu 720p, ne znam tacno ali ima ih par. Sad je situacija takva da svi set top box uredjaji uz dekodiranje imaju u sebi obavezno i sposobnost skaliranja svih formata slike, iz vece u manje i iz manje u vece kao i neki rudimentarni deinterlejs filter.

Ako moze pomoc :
U stanu u koji sam se uselio "nasledio" sam SBB net i TV Ugovorna obaveza za paket je istekla.
Ja sada zelim da potpisem novi paket i time i upisem sebe na novi ugovor. E sad ja se jos iz nekih razloga nisam prijavio na ovu novu adresu
Iz SBB-a su mi odgovorili da postoje dve opcije:

"Vlasnik na kojeg se vodi ugovor može potpisati novi ugovor. Ili da vlasnik raskine postojeći ugovora, a vi potpišete novi.
Potpisnik je potrebno da u poslovnici podnese zahtev za raskid i da razduži opremu"

E sad me zanima koja je oprema?
D3 uredjaj i modem?
I takodje me zanima koliko bih ja bio bez neta, po iskustvu, ako je neko imao takav slucaj?

Bolja ti je varijanta on da razduzi, a ti da potpises svoj ugovor, jer dobijas solidan popust kao novi korisnik. Dobije se D3 i modem, verovatno E3528. Pretpostavljam da bi bez neta bio nekih 10-ak dana. Bez kablovske krace od toga.
Svakako proveri u poslovnici sve oko ovog popusta, da se ne bi uzalud cimao ako ne dobijas popust. Pogledaj poslednjih par strana teme, bio je slican primer.

Poslednja izmena:
Bolja ti je varijanta on da razduzi, a ti da potpises svoj ugovor, jer dobijas solidan popust kao novi korisnik. Dobije se D3 i modem, verovatno E3528. Pretpostavljam da bi bez neta bio nekih 10-ak dana. Bez kablovske krace od toga.
Svakako proveri u poslovnici sve oko ovog popusta, da se ne bi uzalud cimao ako ne dobijas popust. Pogledaj poslednjih par strana teme, bio je slican primer.

Uh mnogo mi je to bez neta...

Trenutno mi se ažurira D3, da li je tako i vama i da li neko zna šta donosi novo ažuriranje?

Upravo i meni radi update D3... Je l' se promenilo nesto?

Ја сам данас апдејтовао, али не примећујем ништа другачије :)

Zavrsio sam sa update i sad brze radi prelistavanje kanala ili sam ja utripovao... Pre je znalo da zabaguje dok ides kroz listu kanala.

Nisi utripovao,meni sada leti listanje kanala i u globalu risiver mnogo brze radi.

Poslednja izmena:
Posle svakog restarta radi brze, ali vremenom uspori, ja ga ne gasim nikad, i posle par nedelja rada uspore komande katastrofa i onda moram restart uredjaja da bi opet radio brzo.

mom bratu su rekli da mora da ga gasi svaki dan, a nekad i da ga iscupa iz struje :D

Meni rekli da ga ne gasim nikad. Gasim ga samo kad zabaguje.

Ako moze pomoc :
U stanu u koji sam se uselio "nasledio" sam SBB net i TV Ugovorna obaveza za paket je istekla.
Ja sada zelim da potpisem novi paket i time i upisem sebe na novi ugovor. E sad ja se jos iz nekih razloga nisam prijavio na ovu novu adresu
Iz SBB-a su mi odgovorili da postoje dve opcije:

"Vlasnik na kojeg se vodi ugovor može potpisati novi ugovor. Ili da vlasnik raskine postojeći ugovora, a vi potpišete novi.
Potpisnik je potrebno da u poslovnici podnese zahtev za raskid i da razduži opremu"

E sad me zanima koja je oprema?
D3 uredjaj i modem?
I takodje me zanima koliko bih ja bio bez neta, po iskustvu, ako je neko imao takav slucaj?
Isti slucaj je imao drugar stim sto je on kupio stan i nasledio sbb net i tv. Prvi mesec je platio i u mejduvremenu podneo zahtev sbb-u za novi ugovor. Ovi ga otkacili posto na toj adresi postoje njihove usluge. Momak od koga je kupio stan posle nekih mesec dana dodje i odnese sbb opremu. Drugar ponovo podnese zahtev ali nakon mesec dana nisu nista uradili. Ne secam se tacno iz kojih razloga.
Zbog posla internet mu je bio potreban a proslo vec dva meseca od kako ovi iz sbb-a zavlace on poludi i ode u Telekom i uzme box paket.
Nisam siguran ali mislim da se ni on a ni zena u tom trenutku nisu vodili na toj novoj adresi.

Dakle situacija je jasna: risiver se ne gasi nikada, ili se gasi stalno. Po potrebi :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno