Pozdrav imam stariji D3 prijemnik Cisco 4682 koji zna sa vremena na vreme da zapuca, vidim da on vise nije u upotrebi i da sad daju PDS 3121. Zanima me ako neko zna koliko je i da li je taj novi uopste bolji od ovog starijeg i koje osvezavanje slike daje taj noviji, na ovom mom starom dobijam informacije da je 1080i @ 50Hz, mislim da mi tih 50Hz malo zeza televizor jer nekad na brzim scenama sporta mogu da vidim blagi lag sto npr preko kompa kad prikljucim tv nemam. Tv je LG LB42671v i ima super sliku i odlicno osvezavanje ali ako D3 ne moze preko 50Hz kontam da to moze da pravi problem...
50Hz je evropski PAL standard, 60Hz americki NTSC. Kod mene je cisco 4682 setovan na 720p (Progressive), i mislim da je to svakako bolja opcija za LCD display umesto 1080i (Interlaced), obzirom da 4682 ne podrzava 1080p. Kada povezes komp na TV to je onda Progressive signal.
Ne vidim zasto je bolji 720p kada TV ionako deinterlejsuje 1080i signal i to noviji televizori verovatno imaju bolji deint nego taj cisco prijemnik a ko zna i koliko cisco ima kvalitetan resize filter. U tim uredjajima su te funkcije uvek najosnovnije moguce. Ako nesto laguje kao sto kaze onda je neki drugi problem u pitanju. Naravno da D3 ne moze preko 50Hz, mozda je to problem.
Bolja ti je varijanta on da razduzi, a ti da potpises svoj ugovor, jer dobijas solidan popust kao novi korisnik. Dobije se D3 i modem, verovatno E3528. Pretpostavljam da bi bez neta bio nekih 10-ak dana. Bez kablovske krace od toga.
Svakako proveri u poslovnici sve oko ovog popusta, da se ne bi uzalud cimao ako ne dobijas popust. Pogledaj poslednjih par strana teme, bio je slican primer.
Isti slucaj je imao drugar stim sto je on kupio stan i nasledio sbb net i tv. Prvi mesec je platio i u mejduvremenu podneo zahtev sbb-u za novi ugovor. Ovi ga otkacili posto na toj adresi postoje njihove usluge. Momak od koga je kupio stan posle nekih mesec dana dodje i odnese sbb opremu. Drugar ponovo podnese zahtev ali nakon mesec dana nisu nista uradili. Ne secam se tacno iz kojih razloga.Ako moze pomoc :
U stanu u koji sam se uselio "nasledio" sam SBB net i TV Ugovorna obaveza za paket je istekla.
Ja sada zelim da potpisem novi paket i time i upisem sebe na novi ugovor. E sad ja se jos iz nekih razloga nisam prijavio na ovu novu adresu
Iz SBB-a su mi odgovorili da postoje dve opcije:
"Vlasnik na kojeg se vodi ugovor može potpisati novi ugovor. Ili da vlasnik raskine postojeći ugovora, a vi potpišete novi.
Potpisnik je potrebno da u poslovnici podnese zahtev za raskid i da razduži opremu"
E sad me zanima koja je oprema?
D3 uredjaj i modem?
I takodje me zanima koliko bih ja bio bez neta, po iskustvu, ako je neko imao takav slucaj?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari