Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni rekla da treba da se saceka bar 5 dana da istekne neki aktivacioni probni paket. Pa tek po njegovom isteku pale onu brzinu za koju sam potpisao ugovor. izludecu, treba mi nesto da poskidam sa 40/2.5 a trenutno imam 15/2 :mad:

Dobijem više za manje para, a pošto nemam alternativu u ovom trenutku a ni izgleda da će je biti uskoro u mom kraju, šta me košta da potpišem ugovor na 2 godine.

Kosta te sto sada vise ni nemas mogucnost da odes negde drugde sve i da ti se pojavi pet puta bolja alternativa. Po meni preskupo.

Inace imas jako slican paket usluga kao ja i uzeo si paket koji je i meni bio zanimljiv ali sam odustao jer ni CIA ne moze da sazna koji su penali ako se neko drzne da raskine ugovor sa SBB-om pre isteka te dve godine. Sad sedim i sanjarim o skorom preskakanju Save Targo kabla.

Sloboda covece, sloboda :)

http://www.youtube.com/watch?v=DRv7IWY6iN0

Narode, koji se wi-fi uredjaj dobija i koliki mu je domet?
Meni bi trebao za komsiju koji je tri sprata nize, u istoj zgradi. Da li ima sanse da uhvati signal?
I jos, da li bi kvalitet interneta kod mene bio isti, ili se nesto gubi koriscenjem wi-fi-ja?

Dobijas Cisco home gateway. generalno ****** kad je rec o wi fi konekciji. Bolje uzmi docsis 3.0 modem a ruter kupi ili preko oglasa ili u radnji ako stvarno zelis da uzivas u bezicnoj mrezi kako je zamisljeno. Home gateway samo ako neces korisititi wi fi vec iskljucivo kabl konekciju

Baš net paket jer mi je ostalo bilo sve isto. Imao sam 20 mB/s sada imam 25 mB/s

Narode, koji se wi-fi uredjaj dobija i koliki mu je domet?
Meni bi trebao za komsiju koji je tri sprata nize, u istoj zgradi. Da li ima sanse da uhvati signal?
I jos, da li bi kvalitet interneta kod mene bio isti, ili se nesto gubi koriscenjem wi-fi-ja?

Dobija se Cisco DPC3925, uređaj bez eksternih antena. Nema šanse da dobaci do komšije 3 sprata ispod, to bi bio izazov i za dosta ozbiljnije rutere.

Kosta te sto sada vise ni nemas mogucnost da odes negde drugde sve i da ti se pojavi pet puta bolja alternativa. Po meni preskupo.

Za dve godine kako se stvari kod nas sporo desavaju i da dodje nesto ne bi pokrili vise od 10 ulica. A i sumnjam da ce neko da ulazi u borbu sa telekomom i sbbom, ipak su za to potrebni milioni i milioni eura.

Pored toga ja zivim u kuci i kod nas sve stigne poslednje jer im je mnogo isplativiji da pokrivaju naselja sa zgradama jer tu ima mnogo vise korisnika sa mnogo manje posla.

Poslednja izmena:
Targo je fino krenuo. Sada su ocigledno u problemu ali nadam se da ce se srediti. Svi mi odluku donosimo u dobroj meri uz predvidjanje (baba vanga style) sta ce biti u naredne dve godine. Kada pogledamo istoriiju pesimizam je realan ali ne zelim tako da razmisljam. Sve i da mi se ne pojavi nista u te dve godine nece mi biti zao jer sam mirno spavao znajuci da u svakom trenutku imam tu mogucnost. Po meni je ogroman problem sto se ljudi olako odricu tako bitne slobode za sitnice i zato nas monopolisti i zezaju.

Mislim da to namerno rade trenutno. Sto inace ne smeju, jer te sprecavaju da uradis, uskracivanjem informacije.
Moguce da cekaju da prodje vreme, jer mislim da mozes sada da ga raskines zbog promene ponude (sto je 30 dana od objave promena).
A mozda i ne mozes, nego samo nemaju pojma.

I ja mislim da rade namerno. Inace ne brinem za raskid sadasnjeg ugovora jer ni nemam ugovornu obavezu. I pre ovoga mi je bilo sumanuto potpisati za neki mix da bi dobio 60 dinara mesecno popust za net. Samo jednom potpisan ugovor na 12 meseci kad su nesto konkretno ponudili za to.

edit: Kako je moguce da ovi ne ulaze u NS? Po meni prilicno ocigledan primer kartela gde postoji neki dogovor da ne smetaju jedni drugima. Koliko znam takvo ponasanje je strogo zabranjeno

http://www.stcable.rs/

Poslednja izmena:
Falcon je napisao(la):
Dobija se Cisco DPC3925, uređaj bez eksternih antena. Nema šanse da dobaci do komšije 3 sprata ispod, to bi bio izazov i za dosta ozbiljnije rutere.
Evo da potvrdim... Danas su mi instalirali opremu, taj ruter sam dobio. Generalno kapiram da je los. Treba mi dobar signal jer bacam net i u drugi stan. Iskljucio sam odmah wifi, koristicu i dalje svoj ruter. Doneli su mi i bezicni telefon, to nisam ocekivao.

Gigaset A120. Koliko sam ja razumeo pricu, telefon dobija prvih 1000 korisnika. Mozda i gresim a mozda su se predomislili pa ce davati svima.
BTW, jel zna neko sta se od minuta dobija uz trio gold extra? Zaboravio sam da pitam danas a malo mi je nejasan onaj opis na sajtu.

edit: Kako je moguce da ovi ne ulaze u NS? Po meni prilicno ocigledan primer kartela gde postoji neki dogovor da ne smetaju jedni drugima. Koliko znam takvo ponasanje je strogo zabranjeno

http://www.stcable.rs/

Naravno da je zabranjeno. Samo niko to ne kontrolise i tako nema veze...
SBB verovatno preti da ce da ih otera u bankrot jer bi mogli da daju bolju ponudu, cak i da budu na gubitku, kako bi unistili njih.
Sto je opet zabranjeno, ali kao sto sam vec rekao, niko to ne proverava.

Poslednja izmena:
Pa nije toliki problem, cemu frka. Uzeli ste i ok ide zivot dalje. Ali kako bi resio socijalno pitanje i rekao drzavi ne ako ne mozes svom provajderu ? Sta je potrebno ili koliko bitno pa da se gicnes :) Zasto mora biti velika stvar, nek krene od male stvari, nek svest proradi.
To ti je kao sa Win 8 i " start " dugmetom. digla se dzeva i MS je vratio dugme jer vide da masa ne zeli. Sta bi SBB uradio da je za novi paket resilo samo 5 % korisnika ? Ili da je bilo neke druge reakcije. Da Win 8 izlazi u Srbiji ne bi bilo start dugmeta i cena bi bila duplo veca jer nema ko da se " inati " :)

Nije MS dodao to start dugme zbog dževe korisnika, nego zbog sve veće konkurencije među operativnim sistemima....Tako da je svaki procenat korisnika jako važan za profit...
Ovde ne postoji ni T od tržišta....Ja, ako recimo, želim da bojkotujem SBB mogu da računam samo na ADSL i to maksimalno 6/0,7 jer sam daleko od centrale ( zato sam svojevremeno prešao na SBB )..Ovako imam 40/2,5 i HD kanale...Ja nemam ni sličnu ponudu kao alternativu

Poslednja izmena:
Nije MS dodao to start dugme zbog dževe korisnika, nego zbog sve veće konkurencije među operativnim sistemima....Tako da je svaki procenat korisnika jako važan za profit...
Ovde ne postoji ni T od tržišta....Ja, ako recimo, želim da bojkotujem SBB mogu da računam samo na ADSL i to maksimalno 6/0,7 jer sam daleko od centrale ( zato sam svojevremeno prešao na SBB )..Ovako imam 40/2,5 i HD kanale... Ko još to nudi?

MS je dodao start dugme, jer ga niko nije kupovao, a i ovako nece. Jer nikoga sa Win 7 nije briga.
Imam original Win 8 Pro, i skuplja prasinu. Win 7 koristim jer je prakticniji.
Pri tome sam ja jedan od retkih kojima se dopala Vista.

Ni SBB nije dodao start dugme :d
Zato moj prijatelj vkozomar dize bunu. Bez zezanja, ja sam zadovoljan uslugom. Jedino bi Targo mozda mogao da da malo bolju ponudu kad prodje s optikom ali to nije ni u najavi.

Ja sam potpisao prvi dan dakle mislim 22.10 i promenili su mi paket u roku od dva sata, a i trebao bih da plaćam oko 900 din manje nego što sam do sada plaćao za istu stvar (pisao sam o tome pre pa da se ne ponavljam). Inače kada sam potpisao sam ugovor pitao sam to čuveno pitanje, a kada ćete da uključite no nisam dobio baš neki precizan odgovor. Jedino što mi je žena rekla jeste da zovem korisnički servis s vremena na vreme sa istim pitanjem.

Ja sam potpisao 23.10, i idalje mi nije aktivirana nova brzina. Presao sam sa Duo Mix na Duo Silver. Ona na salteru mi kaze ako ne bude sad onda od 1.11., a ja joj kazem da u drugim gradovima ljudima aktivirali za nekoliko sati do najkasnije par dana, a onda me gleda kao tele. Da li je moguce da ista firma, a razlicitio rade? Kako je moguce da u mestu A i B aktiviraju tako brzo a C i E cekaju sto godina? >_>

Sajber kako mislis da u kombinaciju ubacis tvoj ruter pored tog Home Gateway-a koji si dobio od sbb-a ?

Pa lepo, povezem ih lan kablom. Mozes ti i 5 tutera vezati redno ako ti je cef. SBB ruter mi samo izigrava modem sada posto vec imam svoja 2 rutera vezana u bridge. Ovaj je malo skrt opcijama, nisam stigao ni da vidim jel moze bridge da radi na njemu ali svakako mi treba jaci signal jer saljem net u stan iznad sebe a ruteri su po dijagonali udaljeni. Probacu i ovaj kad budem imao vremena da se igram.

Pa ne moze Home Gateway u bridge. Zato te i pitam kako ces to da izvedes ?

Pa ne moze Home Gateway u bridge. Zato te i pitam kako ces to da izvedes ?

Iako je bridge koristan za prosledjivanje public ip-a na drugi ruter, nije obavezan, mogu se povezati dva rutera i bez njega. Jedino sto u tom slucaju ako je potrebno forwardovati neki port, to se mora uraditi na oba uredjaja/rutera, umesto samo na jednom kada se koristi bridge. Tako da moguce je koristiti, samo je malo komplikovanije za konfigurisanje. A moze se drugi wifi ruter prebaciti u AP mode ako to podrzava, u tom slucaju nema duplog NAT-a.

Inace sa tim Cisco EPC3925 imam odlicnu jacinu signala na svim wifi uredjajima svuda u stanu, medjutim desava se ponekad da internet jednostavno prestane da radi na minut, dva, na svim wifi uredjajima u isto vreme, iako je wifi signal jak i nije doslo do prekida wifi konekcije. Preko etherneta uvek radi bez prekida. Tako da nesto ne stima bas najbolje sa wifi na ovom EPC3925, mozda je firmware problem. Imam i huawei ruter sa integrisanom antenom, i nema takvih prekida.

Poslednja izmena:
Iako je bridge koristan za prosledjivanje public ip-a na drugi ruter, nije obavezan, mogu se povezati dva rutera i bez njega. Jedino sto u tom slucaju ako je potrebno forwardovati neki port, to se mora uraditi na oba uredjaja/rutera, umesto samo na jednom kada se koristi bridge. Tako da moguce je da se koristi, samo je malo komplikovanije za konfigurisanje. A moze se drugi wifi ruter prebaciti u AP mode ako to podrzava, u tom slucaju nema duplog NAT-a.

Bespotrebna komplikacija, lakse je lepo da daju modem. I trebalo bi da izadju u susret tome.

Ja imam MIX 24 Flat Home L koji placam 3.975 din. D3 bez ikakvih hd kanala, dodataka.. Net mi je povecan na 25mb. Da li treba da mi se podigne na 40, posto je ugovor potpisan na 24 meseca?

Poslednja izmena:
Ja imam MIX 24 Flat Home L koji placam 3.975 din. D3 bez ikakvih hd kanala, dodataka.. Net mi je povecan na 25mb. Da li treba da mi se podigne na 40, posto je ugovor potpisan na 24 meseca?

Nece. Mozes da trazis promenu paketa ili da potpisujes novi ugovor. Sta smatras da ti je lakse.

Ako potpises nov ugovor na dve godine imaces 40 megabita.

Kazu da treba da potpisujem novi ugovor, na 4000 i nesto, i novi modem da mi daju, posto ovaj stari ide na max 25mb.. Ja ne znam stvarno sta placam 3.975. 2.190 je flat paket L, D3 koji je najosnovniji bez HD kanala, radia mi izadje 1.785.. Jel je to ta cena?

Pa lepo, povezem ih lan kablom. Mozes ti i 5 tutera vezati redno ako ti je cef. SBB ruter mi samo izigrava modem sada posto vec imam svoja 2 rutera vezana u bridge. Ovaj je malo skrt opcijama, nisam stigao ni da vidim jel moze bridge da radi na njemu ali svakako mi treba jaci signal jer saljem net u stan iznad sebe a ruteri su po dijagonali udaljeni. Probacu i ovaj kad budem imao vremena da se igram.

Zato sam im ja tražio modem, jer ovaj njihov ne može u bridge a već imam wifi ruter koji mi ok radi. Modem EPC3208 ima i dva telefonska porta tako da je potpuno kompatibilan sa ovim Trio paketima.

Ja sam potpisao 23.10, i idalje mi nije aktivirana nova brzina. Presao sam sa Duo Mix na Duo Silver. Ona na salteru mi kaze ako ne bude sad onda od 1.11., a ja joj kazem da u drugim gradovima ljudima aktivirali za nekoliko sati do najkasnije par dana, a onda me gleda kao tele. Da li je moguce da ista firma, a razlicitio rade? Kako je moguce da u mestu A i B aktiviraju tako brzo a C i E cekaju sto godina? >_>

Pa iskreno to je misterija ali valjda to tako ide u Srbiji kada je firma velika. Ja jedino što mogu da ti kažem to je što su i meni rekli zovi korisnički servis.

Hm, po ovom novom ako uzmem duo silver neću više imati opciju 72h unazad, koju sada na običnom mixu imam. Tu sam opciju najviše i koristio od svega, pošto mogu da gledam emisiju bez reklama. Izuzetno glupa odluka SBB-a.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno