Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moja (stara) majka je juce otisla u SBB poslovnicu da popuni formular za popust za penzionere jer stari ističe, i vratila se sa ugovorom (obrlatili je) - besplatni prelazak sa analogne TV na digitalnu na 2 god po istoj, sadasnjoj ceni tokom cele UO, za osnovni digitalni paket. Dobija D3mini risiver ili CAM, za jedan TV u kuci i za 2 god nema drugih troskova.

Kako to nigde nisam nasao na sajtu, potvrdili mi u kol-centru da su dodatni troskovi ako predje na Duo ili uzme digitalnu za drugi TV, ili 72h unazad i dr. Da li je to zaista tako?

Kakav je D3mini? Rekli su mi da lako može da se podesi da se koristi samo jedan daljinski,kao i za CAM.

Sem toga, rekli su minda se na D3mini lako pravi lična lista kanala, tipa pozicija 1 - RTS1, 2 - RTS2, 3 - MTV i slično.

Takodje, rekli da nema nikakve razlike izmedju D3mini i CAM. Da li je tako? Ako da, mozda bolje CAM ako ne zahteva slobodnu utičnicu.

Ako imate bilo kakav savet, molim napisite mi pre nego sto monter dodje. Znam da su pitanja trivijalna i verovatno se puno vrtela. ;)

^ Penzionerski je 10% samo na održavanje, i na osnovu toga umanjuju se svi paketi (jer svi sadrže mesečno održavanje, iako nije ekplicitno navedeno).

Dobija se samo HBO paket i veca brzina downloada , i 50 posto svega na tom paketu u Telenoru.
Nema nikakvog dodatnog placanja niti vezivanja ugovorom

Ne dobija se HBO paket nego valjda SK HD?
EDIT: HBO premium se dobija uz Ekstra pakete.

Poslednja izmena:
Evo, samo da kažem da je majka u svom stanu dobila D3mini posle godina analogne i da može da se napravi lista kanala na stari način, napravi se nova lista, i u nju jako jednostavno ubace željeni kanali na pozicije 1, 2, 3... Što je jednostavnije od pamćenja šifara 291 i slično. A i brže.

Bila su dva momka iz SBB-a koja su to brzo montirala, jedan je obučavao drugog, taj sto je obučavao rekao je da D3mini ne podržava da se pravi lična lista kanala, a i ako može, kaže, opet će imati trocifrene brojeve i da sistem nije zamišljen da korisnik ima svoju listu. 5min kasnije sam je imao. Takođe sam sve funkcije prebacio na 3Dmini daljinski, tako da dva daljinska nisu potrebna.

Kul je promocija, zaista se ništa dodatno ne plaća (1.165din mesečno posle poskupljenja, uključuje penzionerskih 10% off), pročitao ugovor, 24 meseca UO, a prvih mesec dana dobila je majka sve digitalne i HD kanale, uključujući HBO i druge. Kasnije će biti u rangu Silver paketa (9 HD).

Poslednja izmena:
Ko ima trio gold dobija HD paket kad aktivira superset.
A što se tiče d3mini uređaja, može da se napravi lista omiljenih kanala, ali ne po željenom redosledu.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Bolje da si uzo CAM

^ Na 3Dmini napravio sam listu kanala po željenom redosledu, istina, to se poklopilo sa redosledom koji je već postojao, samo sam probao. Testiraću!
Što bi bilo bolje da sam uzeo CAM? Momci koji su montirali kažu da je svejedno, a da CAM neće da radi sa nekim TV aparatima i da zeza i da je D3mini bolji (već su imali nalog za D3mini i nisu imali CAM kod sebe). Očigledna korist je što CAM ne zahteva utičnicu. :)

Jer možeš da ga turis u svoj STB ili računar i snimas

Hvala, ne treba mi snimanje. :) A verovatno se CAM plaća i u ovoj ponudi; ne znam.

Mozda ce nekome koristiti, biti zanimljivo kao ponuda...
Procitao sam na fejsu "Handy" sledeci oglas:

"Akcija SBB vaučeri za kupovinu uređaja
Obaveštavamo Vas da od 06.02.2017. kreće akcija SBB vaučeri. Ova akcija će se odnositi isključivo na Trio i Duo TV+Net pakete i namenjena je svim novim korisnicima koji se opredele za ove pakete, kao i postojećim korisnicima KTV usluge (KTV, D3, KTV+NET, KTV+D3) koji žele da pređu na iste.
Vaučeri u vrednosti od 12.000, 15.000 ili 18.000 dinara mogu se iskoristiti za kupovinu robe iz Handy asortimana."

Pozdrav!

Ja sam razumeo da HBO ide na Gold Extra uz SuperSet.

@ Almost Evil665

Pa čovek je u postu koji si citirao u Editu i napisao da se HBO dobija uz Ekstra pakete a ne uz običan Trio...

@ ZorMi

Lepo si razumeo.

Poslednja izmena:
Evo da pitam i u pravoj temi, intresuje me da li kod sbb-a posto emitujem streaming pa mi treba net bez prekida 24 sata ( kod telekoma adsl nisam imao problema ali oni naravno zbog opreme ne mogu vise od 10 mb/s ) da li ima prekida u internetu recimo na 24 sata na 2 dana 3 idemo na 5 dana da mogu da streamujem recimo bez prekida uploada/ downloada.? Hvala.

Takodje, d3 mini resiver mi slabo prima komande od daljinskog, da li ce to hteti da zamene ili je to tako do modela ??? Da li se jos kome to desava ? Naravno baterije su nove alkalne to se desava caki i kad pridjem blize.....

Evo da pitam i u pravoj temi, intresuje me da li kod sbb-a posto emitujem streaming pa mi treba net bez prekida 24 sata ( kod telekoma adsl nisam imao problema ali oni naravno zbog opreme ne mogu vise od 10 mb/s ) da li ima prekida u internetu recimo na 24 sata na 2 dana 3 idemo na 5 dana da mogu da streamujem recimo bez prekida uploada/ downloada.? Hvala.

Takodje, d3 mini resiver mi slabo prima komande od daljinskog, da li ce to hteti da zamene ili je to tako do modela ??? Da li se jos kome to desava ? Naravno baterije su nove alkalne to se desava caki i kad pridjem blize.....

Za te rabote ti treba ugovor za SLA 99.9%, i jedno 400-500 evra da izdvojis mesecno.

edit: cisto sumnjam da ce ti net pucati za stream, ali bas ako ti treba da nikad ne puca potpisuju se sla ugovori, moras da budes pravno lice i naravno mnogo vise kosta od onoga sto sad placas. Cena napomenuta gore.

Poslednja izmena:
Hvala, ne treba mi snimanje. :) A verovatno se CAM plaća i u ovoj ponudi; ne znam.

a mozda tvoj TV ima bolji EPG, ili malcice lepse dekodira MPEG4 ili je brzi (manje kasnjenje) i sl.
ja bih uvek pre izabro CAM.

^ Mozda si u pravu, al sad je vec završeno. ;) Nisam upućen kako CAM radi.

Za te rabote ti treba ugovor za SLA 99.9%, i jedno 400-500 evra da izdvojis mesecno.

edit: cisto sumnjam da ce ti net pucati za stream, ali bas ako ti treba da nikad ne puca potpisuju se sla ugovori, moras da budes pravno lice i naravno mnogo vise kosta od onoga sto sad placas. Cena napomenuta gore.

Ja samo pitam za dan, dva do najvise pet bez prekida, telekom mi nije trazio 400-500 eura pa nije bilo prekida ali posto istice ugovor za adsl a stigla mi kablovska pa me intresuje zbog toga (sbb uzimam samo zbog neta zbog vecih brzina posto znate za adsl kakvo je stanje i pitanje kad ce se promeniti )?????

Ja samo pitam za dan, dva do najvise pet bez prekida, telekom mi nije trazio 400-500 eura pa nije bilo prekida ali posto istice ugovor za adsl a stigla mi kablovska pa me intresuje zbog toga (sbb uzimam samo zbog neta zbog vecih brzina posto znate za adsl kakvo je stanje i pitanje kad ce se promeniti )?????

Izdrzace, nije bas toliko labavo kad dune vetar da ode konekcija :)
Za telekom stanje ce se promeniti kad zavrse uvodjenje ftth-a.

Bila su dva momka iz SBB-a koja su to brzo montirala, jedan je obučavao drugog, taj sto je obučavao rekao je da D3mini ne podržava da se pravi lična lista kanala, a i ako može, kaže, opet će imati trocifrene brojeve i da sistem nije zamišljen da korisnik ima svoju listu. 5min kasnije sam je imao. Takođe sam sve funkcije prebacio na 3Dmini daljinski, tako da dva daljinska nisu potrebna.

Treba neko njega da obuci da je od februara pusten novi update softvera za d3 mini koji je doneo opciju za pravljenje prave liste kanala po zeljenom redosledu kanala.

Ja uz trio gold paket dobio 10mbps vecu brzinu i HD paket. Evo vec god dana kako koristim superset.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno