Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Склонили су га јер су убацили нови од 01.11.2016. године (или како га они зову од 01.011.2016-е)са истим брзинама а баш ме мрзи да погледам коју су ситницу променили. Вероватно промешали теве пакете.

Јел нећу ја изгубити још ових 5 месеци што ми је остало по динар ако потпишем superset?

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

*** jos nisi aktivrao. :d

Samo jedan klikic u Telenor ili SBB aplikaciji.

*** jos nisi aktivrao. :d

Samo jedan klikic u Telenor ili SBB aplikaciji.
Мора у пословници јер су различити власници броја и sbb уговора..

Одрадио сам то данас, ал око пола 4 у онда ми још није активирано..

Koji su uslovi za te "specijalne akcije"?

Jel vredi da naglasim da prelazim sa BOXa?
Не.. Ја сам прешао са бокса, дошао тај као агент продаје код мене кући, потписао за 1 дин 6 месеци и то је то... Класика...

Услов је да нахваташ тог агента продаје...

Imas SBB agente po trznim centrima, ne moras zaista da ih vrebas.

Kod mene je dosao kuci i ostavio flajer sa ponudom sbb-a i njegovim brojem telefona u postanskom sanducicu.

I sta je novo, danas je 1. ?
Osim cenovnika..

Kod mene je dosao kuci i ostavio flajer sa ponudom sbb-a i njegovim brojem telefona u postanskom sanducicu.
+1, kod nas su ostavili 10 flajera SBBa, sa rucno napisanim "6 meseci za dinar", i "zovite Djoleta" :)

Jel moguće u poslovnici, pošto ne može preko weba, aktivirati superset sa biznis brojem uz recimo neko ovlašćenje od firme ili sl.?

Sent from my Oneplus One using Tapatalk

Hoce li biti uskoro neki znacajniji skok kad je rec o upload-u ?

Bice skok u uploadu uskoro.
Uploadu novca ka operateru, ne brzine neta :)

Sramota na sta lici ponuda u 2016-oj godini. Jedino vdsl ima smisla sa trenutnim akcijama (i to mislim na net50 i net100) ali to zbog lenjosti mts-a ne moze da ima svako jer su ograniceni infrastrukturom. Sbb tih problema nema, pa sta se ceka ?
Ovamo na sva zvona vicu kako Srbiji trebaju strane investicije. Pa ko normalan od stranih kompanija hoce da dodje i da placa ovakve cene za FTTH i kod mts-a i kod sbb-a kao dva najveca operatera u zemlji ?
Ponuda za fizicka lica je takodje siromasna. Sbb forsira TV i fiksni telefon dok mts gleda da prati korak umesto da diktira tempo. :wall:

Poslednja izmena:
Sto se mene tice, ako ne planiraju da podignu duplo upload, ne moraju da diraju nista.

Sramota na sta lici ponuda u 2016-oj godini. Jedino vdsl ima smisla sa trenutnim akcijama (i to mislim na net50 i net100) ali to zbog lenjosti mts-a ne moze da ima svako jer su ograniceni infrastrukturom. Sbb tih problema nema, pa sta se ceka ?
Ovamo na sva zvona vicu kako Srbiji trebaju strane investicije. Pa ko normalan od stranih kompanija hoce da dodje i da placa ovakve cene za FTTH i kod mts-a i kod sbb-a kao dva najveca operatera u zemlji ?
Ponuda za fizicka lica je takodje siromasna. Sbb forsira TV i fiksni telefon dok mts gleda da prati korak umesto da diktira tempo. :wall:

Све док анализа показује да просечан корисник (изван ИТ) има потребу за најнижим пакетом до тада ће и пакети бити у складу са тим. Једноставно већина нема потребу за већим брзинама, значи просечан корисник.

Када говориш о страним инвестицијама какве они имају везе са пакетима које нуде СББ и Телеком за физичка лица, односно за правна лица? Стране компаније закупе ситемтрични линк, а не линк од 30-40 еур-а у пакету који је креиран, а пре свега није им потребна телевизија и слично, него интернет. И где нађе да је некој страној фирми "скупо" 30-40 еур, то можда из угла појединца, а поређење цена са инвестицијама нема никакве везе...

Pa cene tih zakupa su velike kod nas za firme.

Pa cene tih zakupa su velike kod nas za firme.

Ако није проблем да наведеш цене закупа симетричних линкова код нас? Можеш и код страних провајдера који имају представништва код нас, а раде самостално или преко наших домаћих провајдера пласирају услугу. Ево можеш конкретно за Телеком и СББ. Хвала

Poslednja izmena:
Nisam licno trazio, ali cini mi se da su oko 10e/MB. (ovo je i cena po MB, kada je jedna firma htela uzeti 100/100, upload im je bas bitan, ali niti je 100/100 dovoljno, niti je 1000e mesecno OK cifra)

U vecem delu EU nije skup pristup po MB, firme placaju za up time primarno.

Targo i ExeNet nisu u tom rangu, tu nemas garancija/up time.

Nisam licno trazio, ali cini mi se da su oko 10e/MB. (ovo je i cena po MB, kada je jedna firma htela uzeti 100/100, upload im je bas bitan, ali niti je 100/100 dovoljno, niti je 1000e mesecno OK cifra)

U vecem delu EU nije skup pristup po MB, firme placaju za up time primarno.

Targo i ExeNet nisu u tom rangu, tu nemas garancija/up time.

Алфа конкретно који провајдер нуди ту цену? То је можда било актуелно пре једно 5 година, цене у велепродаји иду и испод 0,8е по Мбит не МБ (то је мегабајта). Тако да у Србији можеш да имаш за цирка 1000-1500-2000 еура конекцију 1Гбпс (без опреме коју треба да обезбедиш према одређеним спецификацијама), онда цена зависи и од уговорне обавезе. Телеком је најповољнији, следи СББ и Теленор. Имаш и других провајдера који испоручују симетрични линк у Србији као и страних компанија нпр. преко Орион Телекома. Имаш и друге провајдере који нису СББ, Телеком, Беотел, Верат, ЕхеНет, Нинет и остали су само малопродаја, док за велепродајне цене имаш и друге провајдере који ти обезбеђују интернет линк.

Poslednja izmena:
Mislio sam na Mb, izvinjavam se. (mislim da je TS bio u pitanju)
0.8e/Mb sada na 100/100? Previse mi je to nisko, mislim da bi mnogo vise bio koriscen.

Ta cena je i za fizicko lice vise nego primamljiva. Ali je pitanje koliko je infrastrukturno izvodljiva, verovatno je namenjena iskljucivo urbanim sredinama, sa akcentom na gusto naseljena podrucja.

Mislio sam na Mb, izvinjavam se. (mislim da je TS bio u pitanju)
0.8e/Mb sada na 100/100? Previse mi je to nisko, mislim da bi mnogo vise bio koriscen.

Алфа немој бити буквалиста и хватати се за најнижу понуђену цену, него прочитај све до краја. Значи у распону од 1000 до 2000е можеш имати интернет линк 1Гбпс, а ту брзину коју спомињеш у просеку је до 300 еура, оптички интернет линк у кући/стану. Оно што је најбитније да опет не схватиш све буквално, ако је локација удаљена од приступне тачке за повезивање онда се додају и трошкови стварања техничких могућности, тако да ту имаш много варијација које утичу на крајњу цену.

Када сам писао лепо сам рекао "велепродаја", не малопродајна цена интернет линка, без других трошкова (опрема). Друго ако закупиш већи проток (интернет линк) онда у договору са провајдером ти трошкови могу бити на њихов рачун.

Ta cena je i za fizicko lice vise nego primamljiva. Ali je pitanje koliko je infrastrukturno izvodljiva, verovatno je namenjena iskljucivo urbanim sredinama, sa akcentom na gusto naseljena podrucja.

Јесте, али услуга симетричног приступа интернету је искључиво намењена за правна лица (предузетник или доо) сасвим свеједно. Постоје одређена правила под којима све то може да се реализује (инфраструктура, уговор, опрема итд...) много параметара утиче на реализацију код одређеног провајдера.

Алфа немој бити буквалиста и хватати се за најнижу понуђену цену, него прочитај све до краја. Значи у распону од 1000 до 2000е можеш имати интернет линк 1Гбпс, а ту брзину коју спомињеш у просеку је до 300 еура, оптички интернет линк у кући/стану.
To je opet tu negde, prihvatljivo za firme.
Znaci, kod MTSa ili SBBa bi mogao za 300e ili manje dobiti simetrican 100/100 danas, kao pravno lice, uz garantovan uptime i bez ogranicenja za sta se sme (legalno) koristiti?
+troskovi instalacije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno