Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koja je kod SBB-a najveca moguca brzina interneta na koaks. kablu?

Imaju za pravna lica i pakete 700/70 i 1000/100, nigde ne piše da je optika uslov. Ovaj 700 su mi nudili na Coax instalaciji.

Imaju za pravna lica i pakete 700/70 i 1000/100, nigde ne piše da je optika uslov.
verovatno je optika do čvorišta pa odatle coax, čim u ponudi ima 1000/100 (za pravna lica)

mada, te brzine nisu problem za coax

To im je pecaljka. Nama su na optici za pravno lice nudili 1000/100 gratis, da ostanemo na "pravno". Ponuda je do, a ne garant.

Naravno, uvek je DO. Garantovana brzina je preskupa.

Imam stari paket Silver duo, D3 televizija + Cisco modem 3208 bez Wi-fi.
Nude mi 7 meseci za dinar + EON, ali uslov je da promenim modem zbog veće brzine interneta.
Koji modem je bolji trenutno Technicolor ili Ubee?

Koja je procedura kad sa trio premijuma po isteku UO prelaziš na Eon Lite TV. Kako se vraća ostala oprema(modem,eon box,risiver)?
Ima li neko ovakvog iskustva? Pošto se ne javljaju posle tri moja poziva i mesec dana za produžetak, def. sam rešio da ih menjam kao glavnog provajdera. Ima li iko iskustva sa dodatnim ugovorima oko iznajmljivanja prostora i napajanja sa njima? Za ovo na privatne poruke , ako neko ima?
Hvala.

Kablovska mreza je odavno hibridna, odnosno uvek ide optika do cvorista pa onda do krajnih korisnika ide koax kabl. 3.1 Docsis omogucava i 10/2 Gbit/s, a izasao je i 4.0 koji je poveca up na 6... 3.0 ide 1/200...

Ako ima neki sbb prodavac neka se javi radi produzenja ugovora i dogovora oko pogodnosi za stare korisnike..

Kablovska mreza je odavno hibridna, odnosno uvek ide optika do cvorista pa onda do krajnih korisnika ide koax kabl. 3.1 Docsis omogucava i 10/2 Gbit/s, a izasao je i 4.0 koji je poveca up na 6... 3.0 ide 1/200...
Tacno tako, kod SBB-a su 3.0 modemi. Optika je i dalje bolja tehnologija. Dok ne dodje optika do krajnjeg korisnika dzaba sve. Taj deo coaxa koji ide do korisnika dovoljno pokvari sve. Naravno ovo nije bitno za 99% korisnika, ali oni kojima je bitno za online strimovanje, esport igranje, itd optika jeste najbolji izbor. Pricamo o samom odzivu mreze, brzine su sada dovoljno visoke i na kablu.

To im je pecaljka. Nama su na optici za pravno lice nudili 1000/100 gratis, da ostanemo na "pravno". Ponuda je do, a ne garant.

ja kao pravno lice godinama unazad, mogu samo da kazem ... da petak uvece 20h ne radi internet pozivam sbb podrsku za biznis korisnike automat kaze pozovite radnim danom od 9 do 17 casova ili sacekajte da se javi dezurni operater. dezurni operater je u fazonu mi smo podrska za privatna lica pozovite broj za biznis, kazem pozvao sam broj za biznis ..... a ha sacekajte .... ne ne morate da pozovete u ponedeljak posle 9h da prijavite smetnju. sto dalje od ovog operatera ako vam je za posao bitno da imate internet i podrsku.

Ovo mi je bitno jer sam ja u tih 99% 🙂
Znači u principu nije bitno koji modem dobijem od SBB-a, Technicolor ili Ubee?
Pa da, recimo kod mene je Technicolor i nemam problema sa njim.
Problemi kada brzina nije kako treba su uglavnom do njihove infrastrukture ili signala, a ne do samog modema. Tako da mislim da nema potrebe da brines mnogo oko toga :D

@N3n0 Bitno je da uredjaji koje imas podrazvaju WiFi ac, kako ne bi posle bilo problema sa brzinama...

Upravo su me kontaktirali iz SBB-a s obzirom da mi uskoro ističe Ugovor, ponudili su mi 2 opcije od ponuđenih 4, a to su povećanje brzine za 100mbt, otključane pinkove kanale, Tidal i otključani još neki dodatni kanali i mislim da mi je ponudila još jedan box (ruter ako sam je razumeo) ... Da li je neko uspeo da dobije popust na cenu paketa. Moje pitanje je sa kime treba pregovarati jer sam odmah direktno pitao gospođu koja me je pozvala, da me interesuje manja cena paketa (EON FUll), na šta mi je odgovorila da mogu da dobijem manju cenu samo ukoliko pređem na jeftiniji paket ili odustanem od fiksnog telefona... Još da dodam i to da u zgradi imam MTS optiku... Na kraju jedino mi ostaje Tidal i ti Pinkovi kanali ukoliko budu zatezali da daju neku pogodnost jer svakako ne bih da prelazim na MTS ili Yettel... Prihvatio bih i Premium paket po ceni sadašnjeg ako je to moguće?

Poslednja izmena:
Uzmes od Yettela samo net a od sbb-a Eon van mreze kao nov korisnik. I imas free mesece koliko hoces.

Meni su dali Premium po ceni Full paketa koji sam koristio. Isto mts optika u zgradi.

Upravo su me kontaktirali iz SBB-a s obzirom da mi uskoro ističe Ugovor, ponudili su mi 2 opcije od ponuđenih 4, a to su povećanje brzine za 100mbt, otključane pinkove kanale, Tidal i otključani još neki dodatni kanali i mislim da mi je ponudila još jedan box (ruter ako sam je razumeo) ... Da li je neko uspeo da dobije popust na cenu paketa. Moje pitanje je sa kime treba pregovarati jer sam odmah direktno pitao gospođu koja me je pozvala, da me interesuje manja cena paketa (EON FUll), na šta mi je odgovorila da mogu da dobijem manju cenu samo ukoliko pređem na jeftiniji paket ili odustanem od fiksnog telefona... Još da dodam i to da u zgradi imam MTS optiku... Na kraju jedino mi ostaje Tidal i ti Pinkovi kanali ukoliko budu zatezali da daju neku pogodnost jer svakako ne bih da prelazim na MTS ili Yettel... Prihvatio bih i Premium paket po ceni sadašnjeg ako je to moguće?
Tipično cigananje već poznato od strane sbb-a. To je jedan od razloga zašto sam svojevremeno raskinuo ugovor sa njima (pored nedostatka optike). Tražio sam, makar 1 mesec po 1 din nisu hteli. Onda kad sam spakovao opremu i vratio u poslovnicu da raskinem ugovor nudili čak 6 meseci i još neke pogodnosti. Namerno nisam hteo.
Ovo je bilo pre 5 godina, čisto da ne bude da sam nekoga zeznuo ako isto sad uradi.
Šteta za sbb koji ima najvernije korisnike, a teraju ih od sebe

Meni je istekao ugovor 25. marta, isto me zvali i ponudili mi ubrzanje neta za 100mbita ili pinkovi kanali ili prelazak na premium, ali sa istom cenom od samo 6 ili 8 meseci, zaboravio sam, kako mi nista nije bilo primamljivo trazio sam im da mi daju neki popust na pretplatu i nisu hteli, pa sam trazio da mi daju pristup jos jednoj instalaciji EON-a za TV i isto su me oladili i za to, pa sam rekao ajde da se cujemo za par dana jer nam je kroz ulicu prosla MTS optika i nude mi 12 meseci za dinar, ali opet nista. Pa sam pre 10 dana otisao u poslovnicu da raskinem ugovor i podneo sam zahtev za raskid, misleci da ce mi ponuditi tamo nesto i isto nula bodova, pa sam mislio da ce me neko nazvati prosle nedelje da vidi zasto odlazim, ali ni tog poziva nema evo vec deset dana, tako da izgleda da im je bas "stalo" do starih korisnika. A, trenutno je akcija za nove korisnike 10-12 meseci za 1 dinar, zavidi od paketa. Ne prelazi mi se u MTS, ali je bas glupo sto se toliko "trude" oko starih korisnika ...

Uzmes od Yettela samo net a od sbb-a Eon van mreze kao nov korisnik. I imas free mesece koliko hoces.

Ako je baš neko "emotivno" vezan za SBB, dugačije se ne isplati, jedino tako. Yettel ima odnos download upload 2:1 a kod SBB-a je taj odnos 10:1 i SBB ima ciganisanje, tj. ne poštuje stare korisnike.

Da sam produžio ugovor na svoje ime dobio bih samo 6m po 1 rsd(Eon Full). Pozvao sam zenu akvizitera napravili smo ugovor na moju devojku 12m po 1 rsd isto Eon Full. Stara oprema se vraća ostaje samo fixni. Ali ovaj novi ruter SDMC NE1611 je tako smeće naspram crnog Ubee koji je dobacivao u dve spavaće sobe bez ikakvog prekida a na ovom novom već na vratima od sobe gubim signal na S22U i Iphone 13. Jedino me to sad nervira, ali eto taman za to što sam dobio gratis jos 6meseci kupiću dodatni ruter :ROFLMAO:

Rekao sam preko telefona da obavezno bude Ubee, zena je rekla ok stavljeno u napomenu. Ali decko koji montira kaze da nemaju vise Ubee rutere na stanju.

Mene su zvali da mi nude premium paket - 8 meseci po ceni paketa koji koristim i ostatak redovna cena, naravno da mi to ne odgovara želim popust na paket koji sada koristim, sasvim je dovoljan ovaj koji koristim eon full i uopšte nisu nešto reagovali da ću imati mogućnost MTS optike (razvučeni su kablovi po banderama) i na MTS ponudu - sa pričom da oni ne mogu da nude 18 meseci po 1 din, a skroz sam smetnuo sa uma da SBB novi korisnici dobijaju 12 meseci po dinar.

Realno bio bih zadovoljan sa nekim popustom na pretplatu tipa 50% 12/24 meseci ili sl.

Jel vam radi sbb? NS? Nema interneta, ali piše da je kao konektovan?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno