Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zaista nije. :)

Dali postoji mogucnost sa EON smart boxa snimiti i na koji nacin neki film ili emisiju

Hmmm mozda nije direktno vezano, no ako dobiju nacionalu frekvecniju bar za jedan kanal N1/novas, morace da ih distribuiraju svi provajderi. A iskreno sad nece imati nikakvu eksluzivu, pa samo sebi pucaju u nogu jer ces imati vesti i kod mts.
Dobro, ostaje EON, a sta i kako slicno tome nudi mts pojma nemam.

Dali postoji mogucnost sa EON smart boxa snimiti i na koji nacin neki film ili emisiju
Mislim da moze ali ne vidim svrhu kad mozes da vratis 7 dana unazad, snima se na USB i moze da se reprodukuje samo sa tog USB utknutok u EON box. Alinije ovo tema za to ima tema bas za EON box i tu ljudi znaju u male prste. Ako mislis da sacuvas nesto ekstra to mozda moze preko PC da tu pustis EON i da snimas ceo ekran

Imam par pitanja u vezi SBB optike, pa bi mi značilo da mi neko potvrdi ako sam dobro razumeo kako funkcioniše optički internet.

Hteo bih da uzmem EON Premium 1 Gbps, ali sam na telesrbija pročitao iskustvo uvođenja SBB optike i najveći problem mi pravi privatna IP adresa zbog velikog broja povezanih uređaja i gaming-a. Na koji način se dobija javna IP adresa, odnosno da li zakup javne IP adrese treba da tražim od SBB-a kada budem sklapao ugovor?

Još jedna stvar vezana za EON premium paket, kako u svakoj sobi imam po jedan televizor koji podrzava opciju download-ovanja EON aplikacija za tv, koji je maksimalan broj televizora koji istovremeno može da aktivira aplikaciju?
Nikako ne mogu da nađem na njihovom sajtu detaljnije o tome, a koliko sam uspeo da nađem čini mi se da je to samo za jedan televizor. Nije mi problem da iznajmljujem Smart Box, nego bi bilo bezveze dodavati android box na tv koji vec moze da pokrene eon aplikaciju

Tek za nekih 2 meseca ću krenuti u čitavu priču oko uspostavljanja interneta i televizije, ali bih hteo da unapred znam malo detaljnije neke stvari

Тражиш од сбб статичку јавну ип адресу.
По једном уговору следују три тв + еон андроид тв апликација. Могу бити и три еон бокса али се доплаћује мада се када склапаш уговор као корисник могу инсталације бити гратис. Неки помињу да уместо еон бокса имају две тв апликације али треба проверити.

Тражиш од сбб статичку јавну ип адресу.
По једном уговору следују три тв + еон андроид тв апликација. Могу бити и три еон бокса али се доплаћује мада се када склапаш уговор као корисник могу инсталације бити гратис. Неки помињу да уместо еон бокса имају две тв апликације али треба проверити.

Hvala za odgovor, tražiću onda to na početku ugovora.
Što se tiče tv-a, videću da umesto tri eon boksa uzmem 3 tv aplikacije, ako uopšte nude to kao opciju.
Videću možda u skorije vreme da svratim do neke njihove poslovnice pa da pitam to za aplikaciju i postavim ovde ako nekom treba ta informacija.

Више се може извући преко промотера него преко пословница.

Hmmm mozda nije direktno vezano, no ako dobiju nacionalu frekvecniju bar za jedan kanal N1/novas, morace da ih distribuiraju svi provajderi. A iskreno sad nece imati nikakvu eksluzivu, pa samo sebi pucaju u nogu jer ces imati vesti i kod mts.
Dobro, ostaje EON, a sta i kako slicno tome nudi mts pojma nemam.

OFF
Vrednost prihida od reklama na TV za nacionalnim pokrivanjem je vrv oko 10x veća od kabla.
Plus dobiješ platformu sa promovišeš svoje druge programe.

Hvala za odgovor, tražiću onda to na početku ugovora.
Što se tiče tv-a, videću da umesto tri eon boksa uzmem 3 tv aplikacije, ako uopšte nude to kao opciju.
Videću možda u skorije vreme da svratim do neke njihove poslovnice pa da pitam to za aplikaciju i postavim ovde ako nekom treba ta informacija.

Ako uspeš da dobiješ više od jednog SmartTV slota svakako javi. Mada mislim da nema šansi da će da ti to daju.

Da li je SBB optika dostupna u svim Giga gradovima i koja je cena Giga dodatka pošto ne vidim cenu, već samo reklamu za 50% sniženja.
I da li je neophodno imati EON Premium i optiku da bi se uzeo Giga dodatak?

Naravno da nije SBB optika dostupna u svim "Giga gradovima". U većini i nije.
Giga grad = ugašen analogni kablovski signal (i stavljena DOCSIS 3.x oprema??).

Koliko sam ja video cenovnike brzina iide do 600Mbps, obrati pasnju na do. Znaci dobijas ili koaksijalni ili optiku zavisi sta je provuceno u zgradi ili blizu tvoje kuce. !Gbps mozes dobiti samo ako bude opet neka akacija. Nemam pojma sta je taj giga dodatak o kome prica lik na proslavi . Ako to i postoji sigurno se ekstra placa. @shamanNS lepo napisa giga -grad je samo zato sto je ugasen analogni signal a ne sto svuda tera 1Gbps brzinu linka i sto ima optiku.

Da li je SBB optika dostupna u svim Giga gradovima i koja je cena Giga dodatka pošto ne vidim cenu, već samo reklamu za 50% sniženja.
Možete pozvati 19900 i zatražiti informaciju verujte mi neće Vam zameriti a pruži će Vam tačnu informaciju i omogućiti sve što je namenjeno svim korisnicima na Vašoj teritoriji .

Koji su primarni i sekundarni DNS serveri SBB-a? Nešto mi slabo rade defaultni (dosta je brža 1.1.1.1), pa me zanima da li imaju neke druge adrese DNS servera?

Čekajte bre ljudi zar nije Sremska Mitrovica prvi eksperimentalni grad/opština/naselje u kome se koaksijalac menja optikom?
Na čitavoj teritoriji grada do svih korisnika u tom mestu.
Svi ostali su i dalje na koaksijalcu
Oni još uvek nisu ni ove na koaksijalcu sve digitalizovali još se uveliko radi na tome.
Ali kako rekoše da do kraja godine treba da završe sa tim i od sledeće kreću maksimalno na optiku i brzine do 10Gbps

Mislim da nije. Imaju i imali su pre toga optiku beše Subotica i/ili Palić (nešto na severu države uglavnom) i nešto sitno po NBG.
Ako se ne varam u Mitrovici se ne menja coax mreža nego je SBB tek "stigao" tamo konačno tad kad su tu krenuli da sprovode optičke kablove, da pre toga SBB nije nudio (kablovske) usluge u SM?

Mislim da je samo G. Milanovac ceo u optici radjen, bez koaks-a.

Ja iz Subotice, juce dobio mail da su zapoceli digitalizaciju grada... A sa svima sa kojima sam pricao, a imaju SBB, kazu da su na optici (nisam nigde cuo da je provucen koax). Samo jedan deo grada je pokriven, navodno se ne dozvoljava sirenje zbog politickih razloga. Brzina mi je vec 600/60 na premium paketu.

I pre nekih dva meseca me zovu, kaze mi lik da mi uskoro istice ugovor (za 6 meseci) i nude mi 10% popusta na dve godine ako obnovim ugovor. Ja prihvatim jer svakako nisam imao nameru da ih menjam. Stize novi racun sa tim popustom i isti vazi samo za stavku EON PREMIUM OPTIKA. Info cisto ako nekome zatreba, ako ponude nesto slicno, pa da se definise na sta vazi taj popust.

Nedavno sam ih zvao da se raspitam za Giga dodatak i ovako stoje stvari:

Za optiku nema poentu (pošto sa optikom i EON Premium paketom svakako dobijaš 1000/100 Mb/s).

Dodaje se na pakete sa koaksijalom i plaća se 2000 RSD tokom prve godine (to je taj popust od 50%), a 4000 RSD tokom druge godine, tj. teraju te da potpišeš novi dvogodišnji ugovor ako se odlučiš za ovaj dodatak. Naravno, ove navedene cene se dodaju na postojeću cenu paketa koju plaćaš. Da se ogradim da nisam 100% siguran da li može da se doda na jeftinije pakete, pošto sam konkretno pitao za EON Premium, jer njega koristim.

nemojmo o (političkim) razlozima za donošenje poslovnih odluka grupe u kojoj je SBB pošto je to off-topic

Ако баш толико не можете да живите без СББ канала, увек можете узети Еон ван мреже и на свим провајдерима у Србији можете их гледати. Ја лично не могу да их сварим, не због политике, већ због тога што је код њих све црно. Уби ме та њихова патетика. Једино сам гледао Нову када је био Сурвајвер, а и то сам гледао уназад, да премотам оно што не гледам.

Ма мом ЛГ телевизору имам и Ирис (откључани сви канали), али Еон има бољу слику и лакши је за кориштење. Ирис ретко када укључујем.

nemojmo o (političkim) razlozima za donošenje poslovnih odluka grupe u kojoj je SBB pošto je to off-topic
Niko nije ni pomenuo politiku (bar ne da sam ja video)...
A tema je naravno ontopic...
Nema veze...

@СалеКојот pa ponovo se onda sve svodi na to da gomilam provajdere... Evo na tvom primeru, imaš Iris (to je valjda MTS) a imaš i EON (SBB), a ako ovi dobiju frevencije za tim neće biti potrebe...

Види мене за пример. Живим у Новом Саду, имам могућност СББ кабловску или АДСЛ од неког. Улаз пре мене има МТС оптику од пре пар година. Ја нисам живео ту када се уводила оптика.

Проблем је следећи, ако хоћу добар интернет, могу само имати СББ. Мени само треба интернет, јер ја, како сви знају, ИПТВ имам на извоз. Приморан сам да узмем СББ, па у пакету имам и њихову телевизију коју и не користим, већ сам дао на коришћење Еон апликацију, Еон бокс користим за Коди, д3 ми служи за сат, а д3 мини дао колегама на послу.
Ја једва чекам да оптика уђе код мене. СББ би добио одмах ногу.

Нисам вољан гледања спорта нити политике јер ме интересују само филмови и документарци. А то све решавам без везивања неког провајдера. Наравно да ћу да гледам шта је повољније за мој кућни буџет!

sale lako je tebi kad sve to imas po raznim listama i kodiju
ima nas dosta koji to nemamo-nznmo a i dosta tih sa iptv koji su do sada bili free poceli da naplacuju
pa se ljudi moraju sa dve kablovske zezati
plaćam EON aplikaciju i koristim MTS box
imao sam i liste na dva tv ali gospodja se ne snalazi
a SBB ne podnosim ko ni sper.ranje

Ако баш толико не можете да живите без СББ канала, увек можете узети Еон ван мреже и на свим провајдерима у Србији можете их гледати. Ја лично не могу да их сварим, не због политике, већ због тога што је код њих све црно. Уби ме та њихова патетика. Једино сам гледао Нову када је био Сурвајвер, а и то сам гледао уназад, да премотам оно што не гледам.

Ма мом ЛГ телевизору имам и Ирис (откључани сви канали), али Еон има бољу слику и лакши је за кориштење. Ирис ретко када укључујем.
Kod njih je sve crno,zato sto i jeste sve crno ,trenutno (barem za vecinu ljudi ).Osim ako ne gledas mnogo onu ruzicastu tv sa Bakster Stokmanom na celu pa ti je vrh :) . I nemojte to "nije zbog politike" i slicno .Jeste zbog politike ,upravo iz tog razloga ja ne mogu da svarim pink ,happy i slicna sr..

Vec godinama ista dilema i slicni odgovori, bez "tacnog" resenja. I slazem se da je tema on-topic, kod nas na zalost ne moze da se preskoci politika cak ni u tim stvarima. Na kraju, svako placa ono sto mu je vazno, da li je budzet, stav, integritet, politika.... licni izbor, i rado bih rekao da treba da bude bez kritika i osuda, ali ... politika :)

Ako može mala pomoć.
Ortak ima onaj D3 stb uređaj, i menjao skoro TV, i kako je povezao stb na taj novi TV ne prepoznaje mu ton njemu.
Na starom je radilo sve normalno, isti HDMI kabl je u pitanju.. kad na taj isti ulaz na TV-u poveže soni ili nešto drugo, sve radi normalno i slika i zvuk, čim poveže taj stb od SBB-a izgubi se zvuk i samo prikazuje sliku.. menjao je 2-3 HDMI kabla, probao na sva 3 ulaza na TV-u, i dalje ista priča.. sve ostalo radi samo taj stb njihov zeza.
Jel ima neko neku ideju šta još da pokuša? :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno