Šta je novo?

SBB Flat Light iskustva 128 i 256k

Rasa

Čuven
Učlanjen(a)
05.04.2003
Poena
619
Interesuje me kako i da li rade sledeci programi preko FlatLight paketa:
DC++
BitComet
WinMX
Team Speak
Pored toga recite i druga iskustva sa ovim paketima.

Na P2P nemoj da rachunash, za chat bi trebalo proveriti.

Ma bem mu evo moj ortak uplatio ovaj paket gde kazu "omoguceni svi servisi" pa mu opet ne radi e-mule :mad:

@Rasa:
U FlatLIGHT radi samo obican FTP i HTTP download (i to samo sa default 21 i 80 portovima). Sve ide preko proxy servera. Chat bi trebao da radi (bar tako oni kazu) ali transfer fajlova preko chat-a (ICQ, MSN, IRC) cisto sumnjam.

@J Lo:
Naravno da ne rade kad ima privatnu IP adresu (nalazi se iza NAT-a nad kojim SBB ima kontrolu, a ne on).
Jedini paket koji je upotrebljiv je onaj FlatHOMEPlus ili kako se vec zove. On kosta 2,600 din za 256/64 kbps (dakle isto kao ADSL samo malo skuplje). Tu imas javnu dinamicku IP adresu i mozes da koristis sta hoces.

Obratite paznju da je jedino u biznis paketu garantovan protok.

protok za fizička lica je garantovan u prepaid-u (provereno :) )

da li uopte moze da radi ICQ/jabber na FlatLight? ne zanima me prenos fajlova putem njega.

Sinoc su me zvali iz SBB-a da potvrdim da li sam josh uvek zainteresovan za internet, prijavio se pre 3 dana. Rekoshe da ce doci sredinom iduce sedmice...Realno ili ne?

Mislim da nije, zato sto ja kad sam se prijavio trebalo im je i po mesec dana, ali nemora to da znaci da ce to i u tvom slucaju da bude.

Poz

@audiofreak Pa, sta onda znaci: Rade SVI internet servisi, mislim ne razumem. Da ne pominjem sto sam zvao, i konkretno pitao da li na tom paketu rade p2p i rekli su mi - DA. To pod jedan, pod dva ti paketi nisu iza NAT-a to i jeste razlika u odnosu na LIGHT pakete. Znaci e-mule bi trebalo da radi s tim sto bi imao LowID zbog IP adrese.

P.S Mozda je onda najisplativiji paket 128kbps sa realnom IP adresom za 1900, naravno ko ne moze da uvede ADSL ;) Inace, 2600 mesecno mi je malo skupo, mislim mogu da uzmem onda onaj paket od 1000 za surf i to, a za 1600 da se nakupujem CD-ova na Berzi :) Teoretski. ;)

Septimus je napisao(la):
Sinoc su me zvali iz SBB-a da potvrdim da li sam josh uvek zainteresovan za internet, prijavio se pre 3 dana. Rekoshe da ce doci sredinom iduce sedmice...Realno ili ne?

Pazi kada sam se i ja prijavio pre 3 dana, i receno mi je za otprilike 10 dana, ali me niko u medjuvremenu nije zvao. Receno mi je da ce me zvati neko da se konkretno dogovorimo oko termina. Kao sto vidis, isto sam Vracar...
Koji si mislio da uzmes paket?

i sta bi na kraju, jel rade p2p na flathome ili se mora uzeti flathome+?

4 J lo: Dobio sam odgovor od SBB-a na direktno pitanje da li je kod FlatHome paketa moja IP adresa iza NATA:

"Postovani,

I kod Flate Home paketa vasa adresa je pod NAT-om.

S postovanjem,
SBB Internet Team"

Znaci jedino sto valja za p2p, koliko sam ja shvatio je FlatHomePLUS

BruceLee je napisao(la):
4 J lo: Dobio sam odgovor od SBB-a na direktno pitanje da li je kod FlatHome paketa moja IP adresa iza NATA:

"Postovani,

I kod Flate Home paketa vasa adresa je pod NAT-om.

S postovanjem,
SBB Internet Team"

Znaci jedino sto valja za p2p, koliko sam ja shvatio je FlatHomePLUS

Koja je to firma hahah pa stvarno, vidis meni preko telefona neki baja, verovatno do juce prodavac bureka (bez uvrede prodavcima bureka), je rekao sasvim suprotno ccc. mtr bzbrznu.

Ja imam flat home paket (1500 din - 128kbps) i sasvim OK mi rade solul seek i torente (konkretno Bit tornado) pri punoj brzini, tj oko 15-16 KBps, naravno ako korisnici od kojih "skidam" imaju protokoj isti ili veći nego ja. Ostali P2p programi me nikad nisu interesovali ova dva su mi uvek bila sasvim dovoljna!

boooki je napisao(la):
Pazi kada sam se i ja prijavio pre 3 dana, i receno mi je za otprilike 10 dana, ali me niko u medjuvremenu nije zvao. Receno mi je da ce me zvati neko da se konkretno dogovorimo oko termina. Kao sto vidis, isto sam Vracar...

Ja sam se prijavio treceg januara :wall: i jos uvek me niko nije zvao.Inace baja je proverio i rekao da ima tehnickih mogucnosti.

boooki je napisao(la):

Uzecu FlatLight, da vidim kako uopshte radi...Ochekujem da dodju oko srede..Mada cu otici u ponedeljak da ih cimam unapred :-devil-:

p2p bi trebao da radi i na FlatHOME ali sa low-id (znaci smanjena mogucnost konektovanja i download-a).
Kao sto i rekoh jedini pravi paket je FlatHOME+ ali je skuplji od ekvivalentnog ADSL-a. Mozda to i nije toliko lose, ADSL se mora platiti svaki mesec, a kabl moze i ne mora.

audiofreak je napisao(la):
Mozda to i nije toliko lose, ADSL se mora platiti svaki mesec, a kabl moze i ne mora.

Ne razumem ovo, mislim razumem sta kazes ali koji je razlog da jedno moras a drugo nemoras da platis svakog meseca ?

Kabl mozes da uplatis jedan mesec, onda sledeci da ne platis ( iskljuce te..). onda treceg meseca ti se 'napne' pa platis itd itd..

ADSL verovatno ne mozes da 'trosis' kako ti se hoce vec svakog meseca ili nikako..

Septimus je napisao(la):
Kabl mozes da uplatis jedan mesec, onda sledeci da ne platis ( iskljuce te..). onda treceg meseca ti se 'napne' pa platis itd itd..

ADSL verovatno ne mozes da 'trosis' kako ti se hoce vec svakog meseca ili nikako..

osecam se tako inferiorno. Dakle ja uplatim kabl za mesec dana i kada prodje taj mesec naravno en uplatim sledeci oni mi iskljuce i to je to. Kada uplatim ponovo oni mi ponovo ukljuce i vozi dalje. Zasto isto to nemogu da radim i sa adsl-om ? sta ako mesec dana nisam u bgd zar bi to znacilo po vama da treabm da uplatim iako nisam tu ? Ne vidim logiku u tome, pa ako neko moze da mi objasni...

kjgkreek je napisao(la):
osecam se tako inferiorno. Dakle ja uplatim kabl za mesec dana i kada prodje taj mesec naravno en uplatim sledeci oni mi iskljuce i to je to. Kada uplatim ponovo oni mi ponovo ukljuce i vozi dalje. Zasto isto to nemogu da radim i sa adsl-om ? sta ako mesec dana nisam u bgd zar bi to znacilo po vama da treabm da uplatim iako nisam tu ? Ne vidim logiku u tome, pa ako neko moze da mi objasni...

Za adsl (mislim da vazi za sve provajdere) se potpisuje jednostrani ugovor (valjda se tako pravnicki kaze), sa otkazom od 3 meseca.
Znaci, ukoliko zelis da raskines takav ugovor, moras 3 meseca unapred da obavestis provajdera o tome. U protivnom, od dana kada raskines ugovor moraces jos 3 meseca da placas (koristio-ne koristio uslugu).

npetar je napisao(la):
Za adsl (mislim da vazi za sve provajdere) se potpisuje jednostrani ugovor (valjda se tako pravnicki kaze), sa otkazom od 3 meseca.
Znaci, ukoliko zelis da raskines takav ugovor, moras 3 meseca unapred da obavestis provajdera o tome. U protivnom, od dana kada raskines ugovor moraces jos 3 meseca da placas (koristio-ne koristio uslugu).

Upravo to. A onda 'baj baj' ADSL...

Inace Flat+ paketi od pocetka marta kazu...pfff i sta sad ja da radim od 15 do "pocetka marta", sto moze da bude i 25...

Sad me razocara za adsl :wall: Pa onda sta znace smanjene mogucnosti za p2p kod flathome paketa(low id)? Sta ce mi biti ograniceno?

Kod DC++ ne mozes biti u active modu,sto znaci da ces imati 4-5 puta manje

rezultata za neki upit.Medjutim,korisnik sa prosecnim zahtevima ce naci

sve sto ga interesuje i u passive modu.

Poslednja izmena:
Upload uopshte nema odnos 4:1 vec 2:1, znachi na 128k paket je 64kbps up--provereno..

Vrh Dno