Šta je novo?

Sbb digitalna televizija i HTPC

• Začetnik teme Začetnik teme nnnn
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

nnnn

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2006
Poena
349
Pozdrav,

Jedan prijatelj hoce da uzme sebi HTPC, sad ono sto ga najvise zanima je da li i kako moze da gleda sbb-ov digitalni signal preko tog PC-a. Ja nisam nesto upoznat u tematiku, a koliko sam cuo valjda moze da se uzme neka dvb-c tv karta i da se sa njom dekoduje gleda taj signal.

Jel postoji neka mogucnost kod nas za ovo, njemu je to bitno da moze da snima tv program i da ga gleda preko HTPC-a.

Hvala

Ima tv neko cudo od ~60" Sad hoce HTPC da mu sastavim i podesim, a hoce da moze da snima tv program na htpc-u i sve..

hm, da, pa ako taj htpc ima tv karticu, onda moze..

e search na forumu je takodje tvoj prijatelj.

Koja tv kartica podrzava HDMI input za snimanje emisija?

mene najvise zanima, ako postoji neka tv kartica koja moze da zameni receiver koji se dobije od sbb-a ako ne onda da li postoji neka koja ima hdmi input ili neko drugo resenje..

Nasao sam ovo:

http://www.blackmagic-design.com/products/intensity/

koliko sam video ima kod nas da se kupi, jos samo da se vidi koliko kosta.. Mada opet bi vise voleo da izbacim recever iz cele price.. 😛

Poslednja izmena:
Problem je to što su kanali zaključani. Mislim da još niko nije uradio tako nešto, ne zato što nije moguće nego zato še je veliko cimanje.

BTW, uskoro će SBB ponuditi STB-ove sa hard diskom koji će imati mogućnost snimanja.

Mada zar nebi bilo lepo imati sve u jednom media centru..

Da, bilo bi. I ja sam hteo to da pravim ali kada sam video koje je cimanje odustao sam.

Problem je prvo naći DVB-C tuner. Ako uspeš onda moraš nekako da otključaš kanale koji su kriptovani NDS-om. Za taj NDS ne možeš da nađeš CI, ako se ne varam. Može nešto da se budži da se menja napon... čini mi se.

Uglavnom meni je to bilo preveliko cimanje zarad snimanja par kanala. Ako ti je baš potrebno snimanje onda razmisli o satelitskoj varijanti ili snimaj analogne kanale....

Nije potrebno snimanje koliko bi voleo sve onako kako receno fancy da mu napravim, da moze da gleda tv preko media centra vodice da prati itd.. E kada bi nas sbb bio pametan i ponudio i neku PCI karticu pored ovog stb-a. ne znam pitacu sutra drugaricu koja radi u sbb-u, dobro izgleda mozda od nekog iz tehnicke sluzbe izmuva taj kljuc ili sta vec.. A sto se tice DVB-c tunera covek putuje 4-5 puta mesecno do austrije pa bi mogao da mu kazem sta tacno da kupi ako nema ovde..

ne, ne moze. jer sbb ne zeli da ti snimas program i posle ga 'sherujes' na p2p torentima i slicno.
cak i ako nije do njih onda 'content provajderi' to ne zele. da ti izbacujes reklame i 'piratujes'.

izmedju ostalog, verovatno i zato su uparili stb sa karticom.
i kad ti daju stb sa harddiskom iznenadices se kad vidis da on snima sve sifrovano i da ti taj hdd ne koristi nicemu u PC-ju.

pa moze sa TV karticom preko kompozitnog ili nesto tako bzvze..

neki tvrde da je dreambox resenje. taj stb je inace i zabranjen u nekim zemljama (mislim)

Vidim da dreambox podrzava "vezu" sa XBMC media centrom, jel bi on radio na sbb-u? E a jel moze sbb-ov STB da se poveze sa kompom?

mozda moze preko rs232, za update firmware-a...

dreambox moze, ali naravno onaj dvb-c i odredjene prepravke u citacu kartice da nebi doslo do pecenja, i radio bi sa sbb-om, prakticno moze da se napravi i htpc sa nekom dvb-c karticom pogledaj knc karte mislim da saradjuju sa media portalom, al onda bi trebalo neki ci da procita sbb-ovu nds kartu, mislim da je mnogo zahebavanja a ne isplati se i a kostalo bi samo to (karta+citac negde oko 150), a najbolje bi mislim islo sa mythtv

Ajd nije toliko skupa kartica ako bi radila lepo.. A koji kanali su odkljucani kod sbb-a? Ako je na primer standardna ponuda odkljucana a pay kanali zakljucani onda bi i moglo to da bude kompromisno resenje..

kod sbb-a to ide ovako potpises ugovor na godinu dana, i dobijes paket internet+D3 (digitalna televizija)

akcija je da su na D3 prakticno svi kanali zakljucani i bez kartice ne mozes da gledas ni jedan digitalni samo analogiju, ali kad sklopis ugovor opisan u gornjem delu, dobijes tu karticu i osnovni paket, za osatale pakete doplacujes

usput da bi namestio tu karticu da radi na nekom citacu na tom eventualnom htpc-u, morao da bi pribegnes raznim gimnastikama (sa neizvesnim ishodom sa nekim win softovima tipa media portal)

Ovaj covek sto treba da mu napravim htpc je uzeo kod sbb-a najjaci paket sto se tice neta koji postoji. Znaci predpostavljam da u onom stb-u sto je dobio ima vec karticu.
U principu mogao bi i linux da stavim mythtv kao backend i xmbc kao frontend 😛

Moraš da kupiš i smargo čitač za karticu i da pokreneš newcs pa onda da to baciš na cccam ili evocamd.

Novi receiver-i za HD D3 nemaju čitač kartica/karticu tako da ako taj gospodin odluči da gleda HD kanale sva ova priča oko CI slotova i kartica je izlišna.

Sad nesto gledam ovde za linuxmce
http://wiki.linuxmce.com/index.php/Use_a_satellite/cable_box_with_the_PVR

Koliko sam svatio, stavi se capture kartica a stb se poveze sa racunarom kako? I onda OS salje stb-u komande da promenimo kanal itd..

Najgore od svega mi pada sto nije za mene, pa ne mogu da priustim da eksperimentisem i da covek kupi nesto i da mu posle ne radi. A dobar je porodicni prijatelj. 🙂

Nazad
Vrh Dno