Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

Samo jedno pitanje, meni nije radio D3GO kao i ova nova platforma, jel to radi samo ko ima sbb internetu?
 
Da, mislim da ne može bez sbb interneta... znači minimun duo paket.
 
@grnagus: Nemoj da širiš dezinformacije i lupetaš. D3Go uslugu dobijaju i D3i i TotalTV korisnici stoga naravno da radi i van SBB mreže / bez SBB interneta, DUO/TRIO paketa... jer D3i korisnici naravno da nemaju SBB internet.

@DeVLAX: Definiši preciznije "nije radio". Van SBB mreže na D3Go je normalno da ne radi nekih 25+ kanala (svi SportKlub, Fox, Cinemania, TV100, Animal Planet, National Geographic... drugim rečima srž SBB ponude) ali sama usluga i preostali kanali rade bez problema.

Šta si tačno radio i probao? I koji paket/ugovor imaš sa SBB-om?
 
Pa ovo je tema o D3i, a ne o EON (D3GO).
Postoji posebna tema za EON (D3GO).

Da li neko ima neku novu informaciju po pitanju buduće zamene ili update-a STB-a za D3i?
 
Poslednja izmena:
Zna li neko, da li je ukidanje određenih kanala osnov za raskid ugovora?
 
@DeVLAX: Definiši preciznije "nije radio". Van SBB mreže na D3Go je normalno da ne radi nekih 25+ kanala (svi SportKlub, Fox, Cinemania, TV100, Animal Planet, National Geographic... drugim rečima srž SBB ponude) ali sama usluga i preostali kanali rade bez problema.

Šta si tačno radio i probao? I koji paket/ugovor imaš sa SBB-om?

Napravio sam nalog za moj sbb, kada odem i ukucam svoje podatke sve prođe, ali kada pustim bilo koji program dobijam crnu sliku, tj. crn ekran. Od sbb-a imam samo d3i uređaj i gledam ga preko kablovskog interneta radijus vektora koji je monopolista u mom kraju!
 
A D3Go kad probaš? I jesi li probao na više različitih kompova i/ili različitim browser-ima? I da li si video tamo na EON temi poruke o tome da je nekima problem sa crnim ekranom rešen tako što su promenili u Windows podešavanjima server koji koristi da sinhronizuje vreme/sat na kompu?

U svakom slučaju bi bilo korisno da probaš da vidiš (ili još bolje da napraviš screenshot kao ja pa da možemo da pogledamo/analiziramo) šta ti tačno stoji za ovaj "X-Mnd-Stream-Denied-Log" (uokvireno crvenom bojom na drugoj slici):

Screenshot 2017-09-26 16.54.33.pngScreenshot 2017-09-26 16.54.20.png


(Na prvoj slici se vidi šta treba da tražiš, zahtev sa textom crvene boje, na drugoj je šta te zanima nakon što si našao i kliknuo na taj neuspeli/odbijeni zahtev)

Znači treba da:

1) odeš na EON sajt, izabereš neki kanal (ovo da ti otvori EPG infomacije, da "odskroluje" do trenutne emisije)
2) zatim stisgneš F12 dugme na tastaturi da ti otvori debugging meni.
3) prebaciš prikaz na "Network" tab. Klikneš na drugu ikonicu (desno pored crvenog kruga) da obriše trenutni istorijat poslatih zahteva, čisto da lakše možeš da uočiš zahtev za "stream?blablabla" kojem je text crvene boje i ima status "403".
4) klikneš na Play ikonicu u EPG da ti startuje stream za izabrani kanal.
5) sačekaš par sekundi i onda vamo u Network sekciji tražiš zahtev sa textom crvene boje koji počinje sa "stream?blablabla". Klikneš na taj text.
6) pojavi se ta nova sekcija, i gledaš šta piše u "Request Headers" za tu stavku koju sam uokvirio crvenim.

Konkretan slučaj na mojim screenshot-ovima je kako to izgleda kad probam sa Telekom VDSL-om da gledam neki od SportKlub kanala. Možeš primetiti da u Request Headers sekciji ovo što sam okvirio lepo piše "geoblocking" (== prevedeno na srpski "neće da može sa ove IP adrese").

Na tom mestu piše neka druga poruka kad je problem u nepoklapanju vremena na tvom kompu i vremena na SBB serverima. Ako je to problem onda da te uputimo tačno na kako ćeš to da promeniš podešavanja na kompu.

Ako je nešto treće razlog crnom ekranu imaćemo bar poruku na engleskom kao polaznu tačnu da dalje skontamo šta je problem i kako se rešava :)


p.s. I ja sam D3i korisnik :) Kod mene na kompu u varijanti Windows 10 + Chrome EON radi kako treba od prvog dana. Na drugom nekom kompu još nisam testirao.
 
Poslednja izmena:
Hvala na detaljnom predlogu za rešavanje problema, trenutno imam situaciju da mi je laptop crkao tj. hard disk, pa sve idem preko ipad-a i njegovog browsera, isto dobijam crnu sliku. Samo da napomenem da mi ova usluga nije toliko ni potrebna, uglavnom pratim hbo programe kada imam vremena i dovoljno mi je što imam opciju pogledaj propušteno na samom d3i uređaju.
 
Na laptopu možeš da digneš neki Linux direkt sa USB fleš-a dok ne rešiš hard disk :D
 
Od kada su Pink film i ostali pink kanali zakljucani, nesto nisam prethodnih dana pratio TV?
 
SK na Eon-u radi na Radijusu.Izgleda da ne radi samo na Telekomu
 
Poslednja izmena:
Pa ovo je tema o D3i, a ne o EON (D3GO).
Postoji posebna tema za EON (D3GO).

Da li neko ima neku novu informaciju po pitanju buduće zamene ili update-a STB-a za D3i?

Pocetak besplatne zamene D3I set-top boksova se ocekuje u decembru ili januaru 2018.

Poz
 
Zanima me da li neko zna može li se na ova uređaj instalirati neki free IPTV softwer, ili recimo KODI (to bi bila najbojla varijanta) i kako? Kupio sa na Šabačkom vašeru ovaj uređaj ali pošto je bivši vlasnik raskinuo ugovor ne radi... Pa me zanima kako mogu daa ga eventualno "uposlim"
 
Da li ima nekih korisnika HBO-a koji su na MTS mreži? Jesu li probali HBO na EON-u, da li dozvoljava pristup ili blokira kao SK i Cinestar?
 
Poslednja izmena:
Ne radi SK na EON-u , preko MTS interneta !? Koja glupost, ako plaćam dodatno HD paket , ne vidim razlog da mi uskraćuju gledanje sportskih kanala....
 
Dobro jutro :D Da bi gledao moraćeš da se smaraš sa "pusti sa 3G/4G netom pa prebaci nazad na ADSL/VDSL". I to pri svakom startovanju stream-a :(
 
@SindzaBG

Oće li biti nešto novo od 01.11. za d3i, ili će se nastaviti kao i do sad, što se tiče cena, akcija...
 
  • Like
Reagovanja: NAS
Ne znam koji me je đavo ter'o, uzeo sam ponovo ovo čudo u ponedeljak (dobio sam try-n-buy preko ukućana, jer ja sam svoje ispucao pre dve i po godine).
I - posle pet dana - jasno je da ću u sad ponedeljak da raskidam ugovor. Nažalost ili ne.
Sa VDSL-om od stabilnih 20 mbps (ranije sam imao ADSL) je radio bez problema dobrih... pa, recimo 24 sata. A onda, dođem kući, vidim da su se zaključali svi kanali. Restart uređaja/rutera... Ništa.
Zovi podršku. Oni restartovali sistem tamo. Ok, recimo da se dešava.
Posle dan-dva, krenuli kanali da se zamrzavaju. Skinem "NetLimiter", zaista "srozam" protok na kompu (rezervišem mu max. 8 mbps, upload na 560 kbps).
Sinoć opet krene da se zamrzava. Isključim većinu startup programa, u ruteru podesim DHCP-lease time na mesec dana... Radilo je bez problema do jutros, dok nisam startovao komp. A onda, sa svim tim podešavanjima, krene da zamrzava.
Očito je da je primarni problem u tome što komp, kako god sve podesim, guta protok ko pijani Rus. :d
Osim ako nekome ovde ne padne još nešto na pamet u narednih 36 sati, SBB-u ću poželeti da im bude daleko lepa kuća :D
 
Ja bi pre proverio komp, i šta to guši upload.
Ne vidim kako je SBB kriv za viruse ili torente na tvom kompu ;)

Sent from my X5pro using Tapatalk
 
Hm, odložio sam "povraćaj" opreme za dan-dva, jeste komp "gušitelj".
Komp zaista dosta guši upload, čak i stvari za koje se ne očekuje (Office-ove pozadinske appke).
 
Pa stavi lepo u NetLimiter-u upload limit na "Internet" zonu i to važi za sve aplikacije na tom kompu zbirno.
 
Pitao sam (da li posle 12 meseci može da se deaktivira HD paket ili mora da se plaća do isteka UO) putem email-a i dobio odgovor da se posle godinu dana automatski deaktivira taj dodatni paket. I sačuvao sam taj email... pa posle kad bude da je SBB "devojčica" lupila (a nema šanse da se automatski deaktivira) i ako se ispostavi da ne mogu ni da tražim da ga deaktiviraju nego moram da plaćam onda ću da iskoristim taj mail za žalbu [emoji14]

Znači to sam pitao PRE nego što sam odlučio da produžujem ugovor.
Kod mene je prošlo godinu dana. Deaktivirali su HD paket. Verovatno nastavljam da plaćam isto.
 
I kod mene su deaktivirali HD paket 28.10. A za plaćanje baš me zanima da li ćemo stvarno i mi stari korisnici od januara da plaćamo +300 mesečno.
Ja sam pod UO do kraja oktobra 2018.
 
Bilo bi super kad bi kvalitet i HD kanala bio bolji,ja imam internet 50 od MTS-a i Arena sport HD na drugom tv-u je duplo bolja od Sport Klub HD.
 
Da li ima nekih svežijih informacija po pitanju novih D3i STB-ova?
Da li su još uvek na testiranju?
 
Ja pitao kad sam bio da uzmem D3i, rekli su da još ništa nemaju u najavi. Doduše, to je bilo 30. oktobra, ne znam da li ima nešto novo.
 
Vrh Dno