Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

Nisam to je tvoj zakljucak, ti si se uhvatio tamo gde se radi izvan propisa i niko sem ptt nema pravo da kopa kanal i postavlja kablove a to je jedino ispravno nego vam kace po banderama, zgradama i drvecima pa naravno da se tako kablovi ne postavljaju kad ne znas ali sta ja da ti to pricam ako ne zelis nesto da znas kako je po PS-u zato ima i problema.
Tamo gde je postavljeno sve po PS-u nema problema i ja pricam kako to radi kad se uradi kako treba.
Nije ni bitno ti sve znas i cepaj brate.
Nije problem kad se nesto ne zna pa se pita ili saslusa problem je kad neko ne zna ili nesto zna pa pise da zna sve....
Nije licno samo kazem.
Najgori su oni koji nesto malo znaju(nebitno o cemu se prica) pa pametuju drugima koji traze savet pa bude jos gore.
Nisam se ja ničega uhvatio već konstatovao postojeće stanje. I preneo iskustva. Nemoj izvrtati moje reči.

No da ne gubimo vreme više.

Nisam se ja ničega uhvatio već konstatovao postojeće stanje. I preneo iskustva. Nemoj izvrtati moje reči.

No da ne gubimo vreme više.
Slazem da ne gubimo vreme vise.
Ja ne izvrcem nista, ali da ne gubimo vreme...

Isključi STB iz struje, isključi internet iz struje. Uključi internet i sačekaj da uspostavi vezu. Tek onda uključi STB. Jel se i dalje isto dešava?

Прорадило :) Можда су и они нешто чачнули пошто сам већ покушавао и јутрос да ресетујем. Хвала у сваком случају.

Unifi, kida
9d322fff7001a4c68d54280011c2cebf.jpg
55efa2a67f18e9e1a2ea31018a580710.jpg

Kod cenovnika d3i paketa, u koloni gde su akcijske cene, zanima me sledece: start paket i mesecna renta prijemnika. Recimo da izaberem ugovor na 12 meseci, da li se nakon toga gubi pogodnost te akcijske cene, odnosno da li cu nakon isteka ugovora morati placati osnovni paket 200 din vise + 390 za rentu prijemnika? Ako je tako, onda se isplati uzeti na 24 meseca, ili 12 po 12 meseci, pod uslovom da akcija non-stop traje?

Takodje me zanima, zasto nisu do sada napravili neku mix ponudu, odnosno d3i + adsl?

Mislim da nikome jos nije istekao ugovor od kada je minimum jedna godina.
Realno gledajuci ako ostanu te doplate trebaju da ukinu doplatu za plus paket.

Koliko im u proseku treba vremena/dana da aktiviraju HD pakete tokom promo perioda? Pretpostavljam da ni na koji način ne jave da su to uradili nego treba ja svaki dan proveravam dal mogu da gledam neki HD kanal? :D
Ko zna da li će to uopšte da proradi kad oni odrade na njihovoj kraju šta treba bez restartovanja STB...

Најпре мораш да позовеш кориснички сервис да би ти активирали. Чини ми се да је мени већ сутра било укључено, провалио сам тако што сам листао канале :D

Zvao sam isti dan kad je stigao STB. Tj zvao sam da mi kažu korisnički ID zbog D3Go pa sam usput tražio i da mi aktiviraju HD paket.

Sve isto kao ti, zvao ih uveče oko 19h, ujutru uključen HD paket.

Kod cenovnika d3i paketa, u koloni gde su akcijske cene, zanima me sledece: start paket i mesecna renta prijemnika. Recimo da izaberem ugovor na 12 meseci, da li se nakon toga gubi pogodnost te akcijske cene, odnosno da li cu nakon isteka ugovora morati placati osnovni paket 200 din vise + 390 za rentu prijemnika? Ako je tako, onda se isplati uzeti na 24 meseca, ili 12 po 12 meseci, pod uslovom da akcija non-stop traje?

Takodje me zanima, zasto nisu do sada napravili neku mix ponudu, odnosno d3i + adsl?

Da li mi jos neko moze pomoci oko ovih nedoumica?

Poslednja izmena:
Men interesuje koliko mb jede ovaj d3?
Imam box paket ali nisam zadovoljan,pa da ostavm net a otkacim iptv.

Auuu *** slika na SportKlub 1 (SD) sad tokom derbija Partizan vs Zvezda očaj :(

Misliš da je ranije na hd arenama bila bolja???Grdno se varaš,niko nema HD kamere i sve ostalo što je potrebno za live HD program.To ima RTS.Oni imaju opremu ali nemaju pare,ovi imju pare ali nemaju opremu.Lepo sam ja rekao da je ovo frankeštajn država,da bi nešto napravio da valja moraš sve da sam krpiš sa raznih strana pa čak i svoju HD kameru da imaš:d

Poslednja izmena:
Kontam da je ovo pre manjak kapaciteta SBB servera pa kad su svi krenuli da gledaju odmah spušta na najniži bitrate. To nema teorije da je bio bitrate preko 1 Mbps. Tačno se vidi razlika kad povremeno na par sekundi digne kvalitet stream-a. Na šta će to da liči kad bude neki tenis Masters. Blah, posle ovog doživljaja počeh ponovo da razmatram da je možda ipak bolje bilo uzeti Total...

SD kanali im već imaju realno nedovoljno visok bitrate (još ako stvarno koriste i MPEG2... ), još kad i ne dobijaš ni taj najkvaliterniji stream..

Poslednja izmena:
Moraš da razumeš da na terenu nisu bile HD kamere kao i to da ko zna kome su platili da im radi live prenos.Inače SBB je poznat po tome da se bave live prenosima:d
Rts sa sve onom silniom hd opremom i HD reportažnim kolima kada prenosi neki domaći HD sport slika je onako mizerija.Samo kada je fudbal na domaćem terenu ,neka stranska liga ili tako nešto slika je dobra.

Poslednja izmena:
@Sky Uk: Najmanji je problem što meč nije sniman u HD. Problem je što ni za SD varijantu SK kanala SBB nije u stanju da izgura da svima koji gledaju šalje taj SD snimak, nego gledam u kvalitetu koji je gori od Acestream-a koji je 1000 kbps. Imam 20 Mbps ADSL (17.35 u praksi), ne koristi ga ništa drugo osim D3i u datom trenutku i oni meni serviraju snimak koji je na nivou Telekomog WebTV-a.
Znači em kasni slika 40s,em još i neprihvatljiv kvalitet čak i za SD rezoluciju.
Gledao sam prethodnih dana tenis i basket Euroligu i nije se dešavao ovakav pad kvaliteta slike kao tokom derbija.

@maki22: Ne razumem na šta misliš. 130 = ?

Nemam HD kanale. Nisu još uvek aktivirali (zvao u sredu), a svakako nemam nameru da plaćam posle HD paket ako i rešim definitivno da zadržavam ovaj D3i.
Nešto ne vidim da tek za HD verzije kanala mogu da imaju dovoljan bandwidth za baš gledane sportske događaje, jest da verovatno manji procenat korisnika ima i HD pakete al ipak je tu dosta veći bitrate. Jedino ako za HD kanale najlošije stream je i dalje veći bitrate od SD varijante istog kanala.

Videću da li će se isto dešavati neku drugu utakmicu popularnu kad budu emitovati u ovih mesec dana.

Cudo ti jos nisu aktivirali ? Jesi resetovao stb ?
Veruj mi slika je bila super na hd

I na HD kanalu je bilo manjih padova,ali nista bitno. I to nema veze sa SBB-om vec je problem u prijemu signala koji oni dobijaju. Gledao sam sad NBA, slika je fantazija. Jedino uzitak remeti Ilija Kovacic i reklama za krofne :)
maki super ti je sustikla ispod tv-a :D

Nemam HD kanale. Nisu još uvek aktivirali (zvao u sredu), a svakako nemam nameru da plaćam posle HD paket ako i rešim definitivno da zadržavam ovaj D3i.
Nešto ne vidim da tek za HD verzije kanala mogu da imaju dovoljan bandwidth za baš gledane sportske događaje, jest da verovatno manji procenat korisnika ima i HD pakete al ipak je tu dosta veći bitrate. Jedino ako za HD kanale najlošije stream je i dalje veći bitrate od SD varijante istog kanala.

Videću da li će se isto dešavati neku drugu utakmicu popularnu kad budu emitovati u ovih mesec dana.
Isti slucaj - mislim da sam i ja u sre ili uto zvao i jos nista...

@Sky Uk: Najmanji je problem što meč nije sniman u HD. Problem je što ni za SD varijantu SK kanala SBB nije u stanju da izgura da svima koji gledaju šalje taj SD snimak, nego gledam u kvalitetu koji je gori od Acestream-a koji je 1000 kbps. Imam 20 Mbps ADSL (17.35 u praksi), ne koristi ga ništa drugo osim D3i u datom trenutku i oni meni serviraju snimak koji je na nivou Telekomog WebTV-a.
Znači em kasni slika 40s,em još i neprihvatljiv kvalitet čak i za SD rezoluciju.
Gledao sam prethodnih dana tenis i basket Euroligu i nije se dešavao ovakav pad kvaliteta slike kao tokom derbija.

@maki22: Ne razumem na šta misliš. 130 = ?

Ti verovatno znaš šta znači live prenos i kakvu opremu moraš da imaš za tako nešto i kakve prenosne linkove.Nije isto raditi live prenos i od nekog preuzimati live prenos koji je to sve platio i odradio kako treba.Svi strani sportovi na sk hd kanalima su odlični kao i program na svim ostalim HD kanalima,izuzev kada neki program ima i delove sd materijala.

Poslednja izmena:
To se zove keyframe distance. Verovatno je veci, jer se onda sa manjim protokom moze izgurati bolji kvalitet slike, kod snimka gde su manje promene u kadru. Ispoljava se mucenjem prilikom promena kadra na kratak period. Mogli bi oni to da rese ali onda bi i trebao veci protok za D3i, a i oni bi trebali obezbediti vise protoka ka korisnicima.

Slikacu ti ja danas ako se setim kad budem kod kuce, ako ne podseti me preko pp ili ovde.

Da li ima neka slika od tog novog prijemnika i da li je još neko dobio taj novi prijemnik?

Ja sam ih recimo zvao isti dan kad sam dobio prijemnik da mi puste HD kanale i pustili su mi u roku od 5 minuta.

Poslednja izmena:
Zavisi od dobre volje operatera koji ti se javi. Ja sam ih zvala kad sam dobila prijemnik i nisu pustili, pa sam ih zvala posle 5 dana i onda su pustili odmah posle 5 minuta.

Nazad
Vrh Dno