Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

Šta tu ima da crkne. Ja ga koristim godinu i po. Prvih šest meseci dok nisu uveli automatski restart i rešili dečije bolesti, čupao sam ga iz struje tri puta dnevno. Danas dok ovo nisam ukapirao, čupao sam ga iz struje i natezao se s njim 2 sata. Sad radi bez problema. Kažem, promenite i IP adresu, neće da škodi. Isključite i internet ruter ako imate ADSL i sačekajte da vam dodeli novu IP adresu.

Poslednja izmena:
Evo ga opet poceo sa D3i uredjaj ne dobija signal/pretplatite se na kanal pozivom na 19900. Kriminal.

Najverovatnije je uzeo duplu ip adresu.Isključi sve ostale IP uređaje koje imaš nakačene na ruteru,zatim upali d3i da ti bude jedini ip koji je na ruteru.Ako se podigne idi vidi koja je ip adresa u njemu i proveri da li neko od ostalijh uređaja ima tu istu adresu.

Ovo važi samo ako neće da se podigne,odnosno ako ti javlja poruku da nema konekcije.

Poslednja izmena:
Proverio sve, jok. Sada je opet kao malopre, pola radi, pola secka. Ocigledno jos uvek cackaju nesto a nismo svi u istoj "grupi" cim neki i dalje imaju problema a neki ne.

Najverovatnije je uzeo duplu ip adresu.... Ako se podigne idi vidi koja je ip adresa u njemu i proveri da li neko od ostalijh uređaja ima tu istu adresu.

DHCP server rutera nikad ne deli "duplu ip adresu", odnosno istu IP (u istom trenutku), tačnije to nije moguće (ako je ispravan modem/ruter).

Ako je uključen DHCP na (modem/)ruteru, on deli svim uređajima (priključenim na njega) lokalne IP adrese koje se (sigurno) razlikuju u zadnjem broju (posle zadnje "tačke"), i to u opsegu koji je definisan (od - do) u opcijama za DHCP server rutera. Ukoliko ne postoje unapred definisane statičke lokalne IP adrese u podešavanjima za DHCP server (tipa za ovu MAC adresu dodeli ovaj lokalni IP) takvom priključenom uređaju se dodeljuje nasumično lokalna IP adresa (u zadatom opsegu). Ukoliko želite da određeni uređaj dobije tačno određeni lokalni IP (koji je recimo različit od trenutnog ili hoćete da bude baš neki određeni), pa zadajte ga (IP) unosom u predefinisanu DHCP listu za statičke IP (Manually Assigned IP around the DHCP list, ili kako već piše u opcijama za Vaš ruter). Nakon toga samo resetujte ruter i priključene uređaje... U slučaju da Vaš uređaj zahteva određenu statičku IP od DHCP servera rutera, radiće/dobiće traženi IP i ako niste vezali MAC adresu za taj statički IP, samo je bitno da u istom trenutku tražena IP adresa nije dodeljena ni jednom drugom uređaju, tj. ruter će dodeliti traženu IP iako nije u listi predefinisanih statičkih adresa, i naravno mora biti u istom opsegu, tipa (primera radi) 192.168.1.x.

Moj D3i iz nekog razloga uvek dobija jednu te istu ip adresu,i to adresu koju već ima jedan uređaj.Ruter mi je potpuno ispravan.

Da, i meni je jutros bio crn ekran ali nakon restarta sve radi kako treba.Kada bi samo nekako mogao da hakujem onu glupost da mi se box sam gasi nakon 2 sata,mogli su malo da produže taj period.Možda ubacuju podršku za snimanje???
O svim ovim stvarima sam ti pisao kad smo pricali ott vs catv.
Dok je tebi bio crn ekran ja gledao tv.
Salu na stranu rekao sam ti da je catv stabilnija od ott-a i iptv-a.
Dakle pouzdanost u slucaju da je sve uredu i da je odradjeno max. profesionalno kao kod mene u kraju
1.catv
2.iptv
3.ott

Restartovao sam ga 5 puta od jutros.
Ništa ne vredi.
Samo vrti ono "Connect", "Please wait...", "Proveravamo da li postoji nova verzija",
pa se opet zatamni ekran "No signal", posle toga sve u krug.
Tako od jutros kad sam se probudio u 8h.
Bilo mi je odmah sumnjivo, obzirom da sam sinoć isključio STB daljinskim upravljačem,
jutros sam ga pronašao uključenim. Nekako se sam tokom noći uključuio i počeo ovaj ritual.:)

Pusti ga neka radi i proradice,barem je meni tako bilo nakon istih simptoma. Ostavio sam ukljucen,otisao do grada i sad radi.
Verovatno se tripujem ali imam utisak da je slika losija danas,mada mi svi kanali rade.

Meni danas stigao STB. Rekao bih sam dobio nov (kablovi svi u neotvorenim kesama, napred na STB bio zalepljen neki najlon, doduše kesa u kojoj je bio sam STB nije bila zatvorena)?

Nisam iz BG i kod mene nije bilo nikakvih problema i prekida. Tačno u podne stigao kurir. Kad sam zvao 19900 (da mi kažu korisnički ID, da se regnem na SBB portal) dočekala me je govorna poruka da je neki prekid u BG.

Za sad stvar koja me najviše nervira je što je ako se kanal bira unutar onog interfejsa default opcija "gledaj ponovo" pa mora svaki put OK>strelica na gore>gledaj>OK, inače posle 2 pritiska na OK dugme pušta iz početka trenutni program na datom kanalu, umesto "live" varijantu. Totalno *****no s obzirom da postoji dugme za gledanje iz početka na daljincu.

I to što kad su već odradili liste tipa filmski/sportski nisu odradio i liste gde su kanali grupisani u osnovni/plus/hd paket, pa da odaberem za aktivnu listu paket koji plaćam a ne da keva prebacujući zakuca u red nedostupnih HD kanala i ne zna kako da se vrati na dostupne.
Sad moram bzvz da pravim listu i dodajem jedan po jedan kanal.

O svim ovim stvarima sam ti pisao kad smo pricali ott vs catv.
Dok je tebi bio crn ekran ja gledao tv.
Salu na stranu rekao sam ti da je catv stabilnija od ott-a i iptv-a.
Dakle pouzdanost u slucaju da je sve uredu i da je odradjeno max. profesionalno kao kod mene u kraju
1.catv
2.iptv
3.ott

Ekran je bio crn pola minuta dok se nije restartovao.Prvi sam korsinik poštarskog kabla i tvrdim ti da je iptv milion puta stabilniji od njih,kao što tvrdim da je satelit najpouzdaniji od svih njih.

Poslednja izmena:
Jako zanimljiva stvar. Naravno i dalje me nisu zvali ali stvarno ne znam sebi kako da objasnim sta je ovde problem... Naime hajde ugrubo da kazemo da imam 100 kanala mada ih ima vise. Na tipa 60 je seckanje takvo da kao da listate slike a ne gledate tv. Nebitno da li je HD ili nije. Recimo SK1 HD koji vuce puno protoka radi kao sat a Comedy Central recimo ne moze da se gleda. Tako je i sa ostalima. Medjutim kad odem na bilo koji kanal koji secka i pustim bilo sta iz onih 72h unazad, cak i ako postojecu emisiju restartujem, sve radi bez problema.

Inace ne primecujem da je slika losija. I ubacili su ono sto sam ih zamolio, da se HDMI CEC opcija ne vraca po defaultu na off pri restartu STB-a vec ostaje onako kako ste izabrali.

Bila losija slika jer je vratilo rezoluciju na 720,nisam precesljao opcije posle update-a.
Jel a sta je HDMI CEC? Kako ti je podesen Audio conversion?

Hihi ajde onda pošto te slušaju ti ih zamoli da "gledaj" bude default opcija kad se kanali listaju sa Up/Down dugmićima i izaberu sa OK.

Da nije problem do onog bangavog verimatrix-a. Ja znam da kad mi nestane net na neko vreme moram uvek da vadim strujni kabl posle iz stb-a jer ako to ne uradim dobijem ono "preplatite se na kanal" za sve kanale. Da li ovi likovi koji rade na d3i uopste testiraju ove update-e?

Slazem se sa Shamanom,cista glupost da imam kanale na listi koji nisu aktivni. Pogotovu iritantno na HD paketu, od kad su ubacili za HBO i Cinemax i kad mi zapne dok listam kanale.
Inace 90% vremena sam na HD paketu,retko gledam druge programe....

Poslednja izmena:
Uradis isto sto i ja, posaljes im primedbu sa predlogom kako bi to resio, pa ako usvoje super :)

Bila losija slika jer je vratilo rezoluciju na 720,nisam precesljao opcije posle update-a.
Jel a sta je HDMI CEC? Kako ti je podesen Audio conversion?
HDMI CEC je opcija da sa jednim daljinskim kontrolises dva uredjaja, naravno ako oba to podrzavaju. Tako da koristim samo daljinski od D3i, on sam pali i gasi TV, nervira me da koristim dva... Zvuk je na defaultu -pcm.

HDMI CEC je opcija da sa jednim daljinskim kontrolises dva uredjaja, naravno ako oba to podrzavaju. Tako da koristim samo daljinski od D3i, on sam pali i gasi TV, nervira me da koristim dva... Zvuk je na defaultu -pcm.

Da da sam provalio sam sad. Nije lose nego ne gasi TV skroz, vec ga salje u sleep.

Pusti ga neka radi i proradice,barem je meni tako bilo nakon istih simptoma. Ostavio sam ukljucen,otisao do grada i sad radi.
Verovatno se tripujem ali imam utisak da je slika losija danas,mada mi svi kanali rade.

Evo sad sam se vratio kući i vidim da je proradio.

Ekran je bio crn pola minuta dok se nije restartovao.Prvi sam korsinik poštarskog kabla i tvrdim ti da je iptv milion puta stabilniji od njih,kao što tvrdim da je satelit najpouzdaniji od svih njih.
Ne znam onda ja sta citam zadnjih 3 stranice, sve sami prekidi na d3i.
Ne moze biti i nije ott bolji i stabilniji od catv.

ma D3i je dobar. Nikad nisam imao problema od juna meseca koristim,ako je internet ok sve radi bez problema. Ovo danas je ocigledno zbog update-a....
Do duse ja sam ga uzeo sticajem okolnosti inace bih koristio uslugu bez ovog sufix-a i.

Jetse bolja je slika, tj rezolucija na sd kanalima. I po meni je lepši korisnički interfejs. Što se tiče HD, mislim da je ista. tj odlična na oba. Da definitivno klik sport , 50 dinara utakmica i to je to . Super.

Probao sam par puta taj telekomov klik sport. Sramota kakav mali bitrate koriste za kodiranje. Slika kad se razvuče na 22" lcd monitor je... kao neki buđavi livestream na lshunter ili sličnim sajtovima.

Али барем не сецка као када се накачи њих хиљаду :D
Шта знам, ништа спектакуларно али може да се гледа.

Vidim da je verzija aplikacije sada NEXX_1_40_8 a zadnji put je bila NEXX_1_40_3 kao i druga verzija firmware-a. Stvarno malo novih opcija za takav skok u broju verzije ali se nadam da su u ovom update-u mozda ispravili neke bagove i poboljsali stabilnost. Pitam se da li ce uskoro omoguciti i snimanje na eksternu memoriju. Vipnet iz hrvatske koristi istu platformu ali oni uz lokalno snimanje imaju i snimanje na online storage, zasto SBB uvek mora da bude toliko skrt na svemu?

Zato sto imaju konkurenciju koja igra po njihovim pravilima.Pre nego razmisle svojom glavom,idu kod njih po radne zadatke.

Restartovao sam ga 5 puta od jutros.
Ništa ne vredi.
Samo vrti ono "Connect", "Please wait...", "Proveravamo da li postoji nova verzija",
pa se opet zatamni ekran "No signal", posle toga sve u krug.
Tako od jutros kad sam se probudio u 8h.
Bilo mi je odmah sumnjivo, obzirom da sam sinoć isključio STB daljinskim upravljačem,
jutros sam ga pronašao uključenim. Nekako se sam tokom noći uključuio i počeo ovaj ritual.:)

Meni od juce isto i evo jutros isto. Restartovao sam STB, ruter, menjao IP adresu, sve isto u krug.
Cekao sam 15' na 19900 da bi mi rekli da podrska radi od 08.00 a verovatno mi ni oni nece nista resiti.
Ovo je pravo maltretiranje, mogli su bar da nas informisu unapred, zasto smo im dali brojeve mob. uz ugovor.

Poslednja izmena:
Ljudi kojim kurirom salju uredjaj. Zvao me bio kurir da ce mi dostaviti juce, i evo dan danas ga jos nema.

Ljudi kojim kurirom salju uredjaj. Zvao me bio kurir da ce mi dostaviti juce, i evo dan danas ga jos nema.
Verovatno BEXom, biće za koji dan, evo i ja čekam pošiljku poslatu u ponedeljak (nije od SBB).
Edit.
Mi o vuku a Bex na vrata, ništa od napojnice ovaj put.

Poslednja izmena od urednika:
Vrh Dno