Šta je novo?

SBB D3 - povezivanje

bear

Slavan
Učlanjen(a)
09.10.2007
Poena
320
Zeleo bih da uzmem SBB D3 ali imam par nedoumica.

Imam LCD televizor zakacen na zid.
Radi estetike kablovi se ne vide i nalaze se u crevu koje prolazi kroz zid i ide do drugog kraja sobe gde se nalazi kompjuter.
Kroz crevo vodi beli kabl za kablovsku, hdmi kabl kojim je povezan TV i kompjuetr i cinc kabl sa 3 cinca.
Pitanje: ako se D3 prijemnik nalazi pored komjutera (daleko od tv-a) da li je moguce uvesti D3 bez dodatnih kablova?

Fala :)

jedino da probas DLNA ili nesto slicno bezicnim putem. ja sam tv spijio pored HDMI i sa lan kablom a mogu i bezino da ga povezem stim da nemam ruter pa nisam.

ako su ti cincevi slobodni onda mozes tako da povezes. sd d3 se povezuje preko skarta, ali to je zapravo ista stvar. kabl koji dobijas uz prijemnik bi ti bio beskoristan jer bi morao da uzmes adapter cinc na skart i njega ubacis u prijemnik, a cinceve u tv.

Samo onda ostaje pitanje kako da menja kanale a da ne ide u drugu sobu do D3 prijemnika :)

Hvala na odgovorima :)

Cincevi su mi slobodni. Super, znaci moze i preko njih.

Samo onda ostaje pitanje kako da menja kanale a da ne ide u drugu sobu do D3 prijemnika
D3 prijemnik bi mi bio u istoj sobi, samo u drugom cosku.
Dali to znaci da se uz prijemnik dobije daljinac i da ne mogu da prebacujem kanale daljinskim za TV?
Ako je tako, koliko je jak daljinac, tj moze li da se radi ako se izmedju daljinca i prijemnika nalazi nekoliko drvenih ploca (radni sto)?

Cek, cek.... savetujete coveku da na lcd tv poveze D3 risiver preko rca (composite) veze? Na lcd jedino ce D3 HD preko HDMI da lici na nesto a sve drugo je veza dobra jedino za crt.

Pa D3 SD kod SBB-a i ne može drugačije da se poveže,ako je mislio na tu vrstu usluge?

naravno da je bolje uzeti hd, ali on se dodatno placa. do duse ni to nije puno. 200din.

@bear, d3 prijemnik je kao dvd player.

+2000 kad ga donesu,osim ako ne uzme SUPERHDMIX iz akcije.

Na zalost, da... placa se dodatno ali HD i SD se ne moze uporediti... cak je i SD preko HDMI dosta bolji.

Nemam paaaaaara za dodatno placanje, a i da imam odakle mi.
Da li ekipa sbb-a povezuje kablove? Ako da, pozvacu ih, objasniti situaciju, pa ako moze, moze.
I inace mi je kablovska losa u toj sobi, mogu samo da dobijem.

oni ti povezuju sve. mada nije neki posao. kabl iz tv-a prebaci u prijemnik, a prijemnik i tv poveze scartom. jos je potrebna neka aktivacija koju on uradi preko neta i to je to.

Uzmi SBB D3 HD i do tv-a ce ti dolaziti samo 2 hdmi kabla (1 za pc, a 1 za D3 odnosno TV).

Nemam paaaaaara za dodatno placanje, a i da imam odakle mi.
Da li ekipa sbb-a povezuje kablove? Ako da, pozvacu ih, objasniti situaciju, pa ako moze, moze.
I inace mi je kablovska losa u toj sobi, mogu samo da dobijem.
neces nista da dobijes sa d3 sbb-om. oni analogni signal konvertuju u digitalni koji je takodje u pal rezoluciji i dalje ces imati istu sliku a placaces vise. Lepo ti ljudi kazu ako hoces da bude dobro onda samo d3hd pogotovo ako ti je tv full hd. Onda vezujes risiver sa hdmi kablom i nikako drugacije na risiveru namestis da salje sliku u 1080i i imas mnogo bolju sliku nego sa obicnim 3d koji kacis skartom a skart je analogna konekcija tako da ti tvoj risiver ponovo salje analognu sliku ko sa antenskog kabla mozda 5% bolju. HDMI veza je jedino resenje + dobijas one diskaveri animal eurosport premier mtv i jos par kanala koji idu u 1080i i odmaras oci na stvarno najboljoj slici koju trenutno mozes da imas u srbiji na tv-u.
p.s. ako ti sada beli kabl od kablovske ide u tv on se skida sa tv-a i bode u risiver a iz risivera hdmi do tv-a. ima da se kupi hdmi i od 10 metara.

Poslednja izmena:
Taj njihov SD prijemnik je tesko sr**e.Desavalo mi se da se sam zabaguje pa proradi tek posle restarta,daljinski je od neke jeftine plastike i moras da ciljas ko Jasna Sekaric da bi prebacio kanal.Primetan je lag kada ulazis u meni i listas po njemu.Ono sto je meni najbitnije sa ovom SD varijantom nema neke abnormalne razlike.Zapravo jedinu razliku sam primetio u zvuku koji je bolji ali nista specijalno.

Evo da javim :)
Montirano.
U risiver skart to cinc dodatak. Zatim cinc kablovi do tv-a.
Nije lose, mogla bi slika i bolja da bude, narocito kada je neki pokret. Ali ok, nisam neko zakeralo.

Samo, da li je moguce da nije moguce sortiranje kanala po izboru?

moguce je, ali ne u d3 listi. moras da kreiras novu listu i u nju ubacis kanale koje zelis i tako dobijes zeljeni raspored.

Vrh Dno