Šta je novo?

SBB bez Telekoma

= IGY =

Slavan
Učlanjen(a)
31.07.2006
Poena
465
Posto je ovakva tema zapoceta na vise domacih foruma red bi bio i ovde. ;)
Sve vise se prica kako ce sbb da pusti u rad svoj link i da ce se u najmanju ruku
povecati protok za istu cenu.
Ako neko ima informacije neka napise.

Evo citat jednog lika sa sbb-ovog foruma:

Anacorn:
Evo da vas i ja malo obradujem, da li imam insidera u SBB koji mi je savetovao da ne napuštam dotičnu kompaniju jer mi puca često veza, neka bude za sad tajna.
Ali sigurno vam mogu javiti sa velikom radošću da SBB sprema veliko iznenađenje po pitanju paketa i cena USKORO i preko 5 Mbita običnim korisnicima flat paketa!!!
Toliko smem da javim....

Ako neko ima neki info neka pise! poz :wave:

Poslednja izmena:
Ovo malo smrdi na reklamu.

Sto voilim te insidere...
Bice bice 5 mb za 20 000 verujemo u to

Ne verujem da je reklama mislim da je konačno došlo vreme da SBB uzvrati udarac Telekomu.

Cisto sumljam da ce oko tog link sve proci tek tako glatko, ako uopste i uspeju to da zavrse. Ako uspeju, moguce da ce povecati brzinu al nikako na 5Mbita pre ce biti nesto sitnije cisto da budu "bolji" od telekoma.

Neka dupliraju protok za istu kintu i nista mi vise ne treba.

Evo da se javim.Nije nikakva reklama.
Samo sam hteo da vidim da li neko nesto zna od vas posto na SBB-ovom forumu se pise o linku koji je kupio SBB od Rumuna pa kao stizu novi paketi.
Sto se mene tice samo neka za iste pare dupliraju protok,ali i upload i ja sam zadovoljan!

Ja znam samo jedno moj trenutni wifi provajder od 1 novembra koristi SBB link umesto telekomovog i razlika je ogromna , SBB je spucan 20h na dan stranice jedva otvara dok domace rade dosta bolje sto samo ukazuje da ima je link ka napolju nenormalno opterecen......
Mrzim telekom ali ostala stoka u ovaj drzavi nista bolja nije...

meni samo da uptime bude 95% i ja sam zadovoljan... nesto mi riknjava u zadnje vreme precesto...

Ovo su jako lepe vesti i najzad da u ovoj zemlji nesto krene na bolje. Procitao sam dokument A i koliko vidim, rasprava je zakazana za 21 novembar i nakon usvajanja stupice na snagu 8 dana nakon objavljivanja u sluzbenom glasniku, sto znaci tamo negde pocetkom decembra. Nakon toga, SBB (a nadam se i jos neko od provajdera, mozda Verat) mogu da podnesu RATEL-u "zahtev za povezivanje sa javnim telekomunikacionim operaterom na teritoriji druge drzave". Recimo da SBB podnese zahtev pocetkom decembra, sledi razmatranje od strane RATEL-a a ono ukljucuje i "dobijanje saglasnosti od strane nadleznih drzavnih organa u vezi sa ispunjenosti uslova koji su od znacaja za bezbednost zemlje" (Vojska, Policija), tako da poznajuci funkcionalnost i brzinu rada nasih drzavnih organa, mislim da pre nove godine SBB nece moci da dobije dozvolu. Nakon toga slede novogodisnji i bozicni praznici, pa pristup realizaciji projekta koji ukljucuje i samo fizicko povezivanje, tako da bi u najboljem slucaju ova veza mogla da proradi pocetkom marta. Kako god, ovo je veliki pomak i sigurno nas ocekuju bolja vremena po pitanju brzine i kvaliteta internet usluga i to vec u narednih 5-6 meseci.

Ja sam skeptican po tom pitanju. Da ce stvari da se promene na bolje, verovatno ce, Telekom jos ima trzaje, ali mnogo stvari se otima Telekomu iz ruke. Problem je u vremenu kada ce se te promene odviti. Nisam siguran bas da li ce to biti u narednih par meseci. Mozda za godinu, godinu i po dana, zavisi. Videcemo. Prica se doduse da je SBB vec obezbedio link i da su svi tehnicki detalji vec sredjeni i da samo treba da se dobije odobrenje da se krene u "akciju". Videcemo.

... Recimo da SBB podnese zahtev pocetkom decembra, sledi razmatranje od strane RATEL-a a ono ukljucuje i "dobijanje saglasnosti od strane nadleznih drzavnih organa u vezi sa ispunjenosti uslova koji su od znacaja za bezbednost zemlje" (Vojska, Policija), tako da poznajuci funkcionalnost i brzinu rada nasih drzavnih organa, mislim da pre nove godine SBB nece moci da dobije dozvolu. Nakon toga slede novogodisnji i bozicni praznici, pa pristup realizaciji projekta koji ukljucuje i samo fizicko povezivanje, tako da bi u najboljem slucaju ova veza mogla da proradi pocetkom marta. Kako god, ovo je veliki pomak i sigurno nas ocekuju bolja vremena po pitanju brzine i kvaliteta internet usluga i to vec u narednih 5-6 meseci.

Eh, ako tako krene, dobro je ako to bude do juna, znajuci nas...
Mora nesto da krene na bolje. A cinjenica je da vec neko vreme SBB ima problema.

pa sad, ako je tako, divno. ali problem je sa pojedinachnim korisnicima -

ja sam na vidikovcu, i od "flat" paketa imam da izvinete - "flat penis u dupetu"

naime - kako popodne vecina komshiluka upali TV, nama nestaje signal, dali je neki overload il shta u to se ne razumem, kako padne kisha, nama nestaje signal, kako restartujem modem, treba mi dva programera iz NSA da bih ga odma aktivirao, inache traje po 2 sata, kako ugasim kompjuter moram da menjam IP na DC++ (pitaj boga zashto mi se IP menja kad se nikom drugom ne menja) a u nocnim satima mi se modem restartuje sam od sebe po 10-20 puta ...

e sad, ja sam zvao sve zive, i redovno dobijam objashnjenje - administratori su dobili info o vashem problemu. i tako 6 meseci. i ja na kraju reko - dajte vi meni te administratore da pricham sa njima, kaze ovaj iz KS - niko ne moze da stupi u live kontakt sa adminima, samo preko mail-a ...

te dolazimo do zakljucka da su admini iz SBB neka uber rasa, ili sede direktno u pentagonu ...

poenta priche - dok se na ovaj nachin budu seljakali i SBB i telekom (znam kako drugovima 512 ide u varijablama, sve do 52k) dzaba svi napori da se definishe ko je bolji, i ko pruza bolje usluge, jer to ne zavisi samo od brzine protoka, kad je taj protok ojadjen gore navedenim problemima ..

Ali ne zaboravimo da SBB mora da dobije dozvolu od Ratela, da bi pustio svoj link. Sto moze da traje i traje i traje... i naravno da na kraju i nebude :d

U roku od pola godine cemo imati 2x brzi protok za istu cenu. I kod SBB-a i kod Telekoma.
Pogledajte kako se stvari realizuju u okolnim drzavama, tako ce i kod nas. ;)

ja sam na vidikovcu, i od "flat" paketa imam da izvinete - "flat penis u dupetu"
Ova ti je dobra. :d:d:d

Na sbb forumu pise da oni imaju link ka rumuniji vec oko sest meseci samo cekaju dozvolu da proradi a ratel davi a telekom za**bava, a korisnici ispastaju.

Kada se konacno razbije monopol gde j e 2 tu su i 3 i 4.5.6 bice lakse.

Ici ce to mnogo brze (cim dobiju dozvolu) jer sbb-u gori pod nogama da se sto pre rese tiranije telekoma.

Nesto sumnjam u pozitivan ishod cele ove price ali bi bas voleo da se pojavi neka konkurencija Telekomu.

danas sam zvao one moje iz wifi-a kazu SBB im je obecao da ce 20 novembra resiti stvari sa sopstvenim linkom, jer ono sto sad imaju je smesno i prakticno neupotrebljivi...

Pa taman ce biti svima dobro..sbb ce dobiti link ka romuniji a telekom ce za taj link koji su dosada koristili sbbovci podici svojim korisnicima 4 puta brzine i svi ce biti zadovoljni i srecni

Ali ne zaboravi da nikad ne mozes uporedjivati kvalitet adsl i cable interneta, sto zbog iskoriscenosti, protoka, uploada etc.

Pa ne bih poredio kvalitet kablovskog i adsl jer sam bio na kablovskom i tamo su mi krv pili i samo sam se nervirao.Na adsl-u jeste da je manji upload ali je brzina zakucana na 1310 u svako doba dana i svaki dan sto na kablovskom nisam doziveo prosle 4 godine!

Pre jedno godinu dana je SBB imao super protok u svakom delu dana, e sada ovo sto se desava sada zadnjih mesec dana ne verujem da je samo SBB kriv...

A sta vredi spoljni link kad su gradovi povezani Telekomovom infrastrukturom?
Telekom ce ipak jos neko vreme biti tata.
U svakom slucaju sve se odigrava na najvisim nivoima vlasti. Novi SBB-ovi vlasnici povlace svoje veze a Telekom svoje...

Posto je ovakva tema zapoceta na vise domacih foruma red bi bio i ovde. ;)
Sve vise se prica kako ce sbb da pusti u rad svoj link i da ce se u najmanju ruku
povecati protok za istu cenu.
Ako neko ima informacije neka napise.

Evo citat jednog lika sa sbb-ovog foruma:

Anacorn:
Evo da vas i ja malo obradujem, da li imam insidera u SBB koji mi je savetovao da ne napuštam dotičnu kompaniju jer mi puca često veza, neka bude za sad tajna.
Ali sigurno vam mogu javiti sa velikom radošću da SBB sprema veliko iznenađenje po pitanju paketa i cena USKORO i preko 5 Mbita običnim korisnicima flat paketa!!!
Toliko smem da javim....

Ako neko ima neki info neka pise! poz :wave:
Definitivno se nešto sprema, samo nije sigurno da li će to biti pre nove godine.

Lik koga citiraš je dežurna budala i spamer na sbbforumu, koga niko ne uzima za ozbiljno, tako da njigove "insajderske dojave" slobodno ignoriši.

Preporučio bih ti (a i ostalima) da pratiš ovu temu na KF, za nove informacije.

Nicija nije gorela do zore, pa nece ni Lelekomova...

:mad: Ma oni stvarno nemaju pojma kad treba da stanu. A jos sto moram da platim i to "odrzavanje", da bih mogao da im platim i net :mad::mad::mad:

Stvarno su preterali... 610 dinara za mesecno odrzavanje televizije? Ma daj...

Nazad
Vrh Dno