Šta je novo?

SBB - 8 min. do uspostavljanja veze?

juzznjak

Slavan
Učlanjen(a)
18.07.2004
Poena
309
e ovako, nisam korisnik SBB-a, ali sam pomogao prijatelju oko racunara i naisao na cudan problem. Naime, sve radi ok, masina je skoro kupljena nema nabudzenog softvera itd. SBB kablovskim modem povezan na PC preko mreze (integrisana 1GB). E sad`, kad se omoguci mreza (Enable) treba mu jedno 10ak minuta da se vidi gateway (a onda i sve ostalo). Covek uradi Disable kada neci da koristi net (placa prema protoku) i onda opet ceka po 10ak minuta...

Ja licno ne bih ovo radio (Enable/Disable), ali ljudi valjda navikli kao na DialUP (Connect/Disconnect), medjutim ni ljudi iz SBB-a nisu umeli da mi obajsne razlog inicijalnog kasnjena, napominjem da veza dobro radi nakon uspostavljanja.

a koliko mu treba za uspostavljanje veze ako ugasi pa upali modem?

Možda nije dobro urađen UTP kabl. Takođe, proveriti i drajvere za mrežnu karticu.

Pozdrav

Kablovi su ocaj zivi kod nas, ko da ih prave mali zeleni da funkcionisu na Marsu, a ne na nasoj planeti... Prodaj te kablove malim zelenima, jer ce im trebati za njihov SBB na Marsu :D :D

Shala stvarno kablovi su ocaj... Ako ne nadjes male zelene ti ih prodaj :-devil-:

PS. Da li si dobio kablove od SBB-a ili si ih sam <nasao>????
Ako si dobio od SBB-a onda se njima zali, ako ne onda gde si ih <nasao>.
Sve u svemu kablovi na nasem trzistu su najgori mogici na ovome svetu ako ih sam kupujes u prodavnicama kablova.

Možda ti je slab slignal pa modemu treba malo više vremena da se dogovori. A i ne vidim razlog da uradi Disable.

pa uradi Disable jer ima paket po MB, a onda ljudi uvek nalaze analogiju sa utrosenim vremenom, pa connect/disconnect menja Enable/Disable.

@Miroslav, kad se resetuje modem znatno brzo podje veza, ne idealno, ali za 2 min. sta to znaci?

Pa onda nije problem do SBB-a nego do njegovog računara. Da ne bi istraživao da li je do mrežne, drajvera, windowsa, ako već mora da isključuje mrežu, nek isljuči modem kad ne koristi net.

e ovako, integrisana mrezna na ploci je iskljucena (gigabitna); postavljena "obicna" D-Link 100M, i sve radi savrseno.
Ne znam zasto se ovo desava, primetio sam to i kod nekih novih racunara, ako se ne iskljuci integrisana mrezna podize windows po pola sata. Pitao sam jednog prijatelja koji prodaje racunarsku opremu, ni on nije znao odgovor.
Bitno da je problem resen, a sad ako neka zna odgovor na ovo "trajanje" mislim da bi pomogao i mnogim prodavcima.

Nazad
Vrh Dno