Šta je novo?

SB0460 i Win10

Glenn

Čuven
Učlanjen(a)
16.07.2008
Poena
575
Ima li nacina da se SB0460 svučna aktivira na win10 ? Imaju kao drajveri za desetku ali svaki put izbaci poruku:

15cfd25a1726993396682c29e96e7162.jpg

Takodjer, prije ovog zadnjeg win10 updatea, u device manageru sam imao obavjest da je prikljucen neki PCI hardver ali sada ni toga nema:

http://pokit.org/get/img/82775d1df4e8f075eb25ce1254a8d9b8.jpg

Desni klik pa update i navedi rucno u foder gde su drajveri.

Desni klik na sta ? Ja je vise ne vidim u device manageru nakon updatea win10 a radio sam to i prije.. nije prolazilo.

Izvadi je, reset BIOS, pobriši predhodno sve Creative, skini nove zvanične drajvere za Windows 10. Instaliraj.
To je Xtreme Music beše, imam pod varijantu trenutno, radi perfektno na Windows 10, još više sam iznenađen da su izbacili zvanične drajvere.

Poslednja izmena:
Reinstalirao sam sistem bios je resetovan ali je i dalje ne vidim u device manageru dok se driveri jednako ne zele instalirati.

Dark Magician - odakle skidas drivere ?

Poslednja izmena:
Probaj da skines DriverPackSolution 15.5 i sa njim da sredis drajver!

Win 10 ne samo da pravi probleme zazvucnim karticama nego i nekim cudom blokira izlaz na 3.5mm jack.
To je recimo slucaj kod mene na lapu.
Zbog nekompatibilnosti drajvera ,sam pristupio sledecem ,instalirao sam drajvere koje su radile na 8.1. Sve je proradlo posle minut.

Poslednja izmena:
Meni i dalje ne prijavljuje samu karticu bez obzira na slot. Odustao sam od ovoga.

To je Winows i moramo se pomiriti sa tim da nema podrske za svaki hardware.Secam se mog,identicnog, slucaja pre dosta godina sa Creative AWE 64 kartom kada sam prelazio na drugi windows,mislim da je sa 95 na xp kako god... Sve isto ,bodem kartu ,nema je,ubijem bios,nema je... Poenta price ,integrusa je zakon,to :wc:uvek radi.

Ma integrusa je nužno zlo.. to smece nije nizasta.

Reinstalirao sam sistem bios je resetovan ali je i dalje ne vidim u device manageru dok se driveri jednako ne zele instalirati.

Dark Magician - odakle skidas drivere ?
Jesi li probao da nađe drajver automatski ? Meni je tako našao drajvere za vrlo stare i neuobičajene stvari za koje proizviđači nisu ni davali nove drajvere.

Ma to ne vredi dok je bios ne ocita, za windows ona sad ne postoji.

Pošto i ja imam istu karticu mogu ti reći da ona radi. E sad, to što se tu i tamo izgubi zvuk, to je problem to loših drajvera. Ti imaš neki drugi problem, pošto ti win uopšte ne vidi karticu.

Ovo su zadnji SBXF_PCDRV_L11_2_30_0010 http://support.creative.com/downloads/download.aspx?nDownloadId=13491
A sto se tice samog win 10 ne verujem ta kartica je imala problema sa detekciom i na ostalim OS.

https://www.google.rs/search?q=sb0460&ie=&oe=#q=sb0460+not+detected&start=0

Evo sta je ljudima pomagalo...

"Remove any Soundblaster software\driver,shutdown the pc,unplug the Soundblaster,start the pc,enter bios and check if the onboard sound card is disable.

If not then disable it,save and exit,remove any left behind onboard sound card software\driver.

Shutdown again the pc,plug in the Soundblaster,start the pc,install the software\driver,restart."

Znaci iskljuci integrisanu zvucnu kartu u biosu.

Poslednja izmena:
Ima li nacina da se SB0460 svučna aktivira na win10 ? Imaju kao drajveri za desetku ali svaki put izbaci poruku:

15cfd25a1726993396682c29e96e7162.jpg

Takodjer, prije ovog zadnjeg win10 updatea, u device manageru sam imao obavjest da je prikljucen neki PCI hardver ali sada ni toga nema:

http://pokit.org/get/img/82775d1df4e8f075eb25ce1254a8d9b8.jpg

Koraci koje je Vuk40 postavio su standardni ali se desava da i to ne pomogne,jednostavno windows i tu nema puno leka. A koji si sistem imao pre win 10?

Meni radi, novi drajveri sa sajta. Probajte PAX ako neće, ali mora da se isključi forsiranje potpisanih drajvera. S prve strane moj post je metoda. Pošto ume da se zaglupi.

Nisam koristio karticu na starijim windowsima vec je uzeo dok sam jos bio na win10. Kod lika je radila na win7 ali se meni ne vraca na sedmicu.

Karta je uredno bila registrovana u device manageru na win10 ali nisam nikada provukao drajvere. Svaki put ta gore poruka. Nakon zadnjeg velikog win10 updatea, sada se karta ne vidi ni u device manageru tako da nije moguce forsirati da automatski nadje drivere kao sto je neko spomenuo. Gašenje integrisane nije pomoglo. Pokusat cu ovu proceduru, gašenja integrisane, brisanja svih drajvera pa onda ubacivanje ove pa javim.

Poslednja izmena:
Ako ne uspe, idi na ikonicu zvucnika i desni klik "run the troubleshooter"
Mozda izbaci gde je problem ako ga ne popravi.

Aida recimo vidi karticu ali kao EMU10K2:

860cf022accd130d24cd08013ea3a96b.jpg

To bi predpostavljam bio čip. Ali opet, nigdje kartice u device manageru sto mi je bas cudno. Pa cu probati ovu proceduru nekad u toku dana.

Nisam koristio karticu na starijim windowsima vec je uzeo dok sam jos bio na win10. Kod lika je radila na win7 ali se meni ne vraca na sedmicu.

Karta je uredno bila registrovana u device manageru na win10 ali nisam nikada provukao drajvere. Svaki put ta gore poruka. Nakon zadnjeg velikog win10 updatea, sada se karta ne vidi ni u device manageru tako da nije moguce forsirati da automatski nadje drivere kao sto je neko spomenuo. Gašenje integrisane nije pomoglo. Pokusat cu ovu proceduru, gašenja integrisane, brisanja svih drajvera pa onda ubacivanje ove pa javim.
Ugasi integrisanu, obriši sve drajvere, izvadi karticu iz slota, resetuj BIOS, vrati je, instaliraj najnovije sa Creative sajta iz Septembra ove godine. Meni uredno bez problema radi, te probleme koje navodiš sam imao na 8.1 pre godinu i nešto.
Isto se dešava i na sedmici, tako da ne vraćaj se zbog kartice.

Ja bih probao da skinem drajvere za 7cu i probao da ih intaliram bez nekog preteranog zezanja,a onda ako to neradi probao sa drajverima za 8.1,a ako ni to ne radi ,probao je ponovo kod nekog drugara ,pa ako radi kod njega,odmah bi je bacio u oglase ,a kasnije raskantao celu masinu i uzeo drugu.

Rasprodati cijeli PC radi prastare zvučne od 10€ koja ne radi na zadnjem windowsu ? What ? Postoji dobra vjerovatnoca nekompatibilnosti na relativno novijim pločama. Odnosno, ovo je cista lutrija da radi na novijim masinama. Da ne kazem, kako je vec neko rekao, da nekada radi, nekada ne. Kolega ima istu i na win8.1 nekada radi nekada se izgub. kakvo crno prodavanje računara. Takodjer mislim da je ovo model iz dell računara.

I da ponovim jos jednom, ne znace apsolutno nista drajveri kada je windows ne vidi. Ne postoji mogucnost instalacije bilo kakvih drajvera dok je windows ne prepozna. Vidio sam je u pocetku, sa zadnjim win10 updatima nije moguce vidjeti uopste kartu tako da ne znam ti kakvi drajveri ne igraju nikakvu ulogu kada karta nije detektovana.

Pokusam ovo sa brisanjem drajvera i deaktiviranjem integrisane sutra u jutro.

I ugasi računar iz struje, izvadi je iz slota i resetuj BIOS.
Stavi novi drajver ni ne pokušavaj starije.

Probao sam ovo opet detaljno, gasiti integrušu, deinstalirati audio drivere i vaditi pa ponovo ubaciti kartu ali nema promjena. Ono sto mi je cudno jeste što je karta registrovana kao Multimedia Video Controller:

http://pokit.org/get/img/e6cc8d9192e78aef84b63862303871df.jpg

Vidio sam ja to i prije ali nisam obracao paznju. Kontao sam da nije mozda integrisana grafička. Sada, kada sam je vadio nije bilo tog "video "kontrolera. Pa kada sam je vratio, opet se pojavi. Ocito ovdje win10 nesto dobro brljavi.

Vrh Dno