Šta je novo?

Sb Live! 5.1 i povezivanje sa front panel audio konektorima?

Nabukodonosor

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
845
Pozdrav svima. Ubacio sam staru Sb Live 5.1 u racunar je ima za 3 klase bolji zvuk od ove moje integrisane zvucne. Zanima me kako da povezem Sb Live i audio konektore na front panelu kucista. Jel uspelo to nekome i ako jeste kako?

Pogledaj stare postove na benchu, bilo je o povezivanju Creative sa front panelom kucista.

Zasto ne spojis front panel sa izlazima na kartici? Naravno, u tom slucaju gubis zadnje izlaze. Ako ti ne treba vise od stereo zvuka, onda mozes da, recimo, na izlaz za prednje zvucnike prikljucis front panel, a da izlaz za zadnje zvucnike ostane slobodan za neke 2.1 zvucnike. Sto se mikrofona tice, morao bi da se odlucis da li ces da ga povezes od napred ili od pozadi.

Pazi, ja koristim samo stereo, za 2 zvucnika preko pojacala. A ova dva izlaza na front panelu mi trebaju samo za Skype, tj. za slusalice sa mikrofonom.

Pa onda nemas nikakav problem. Treba samo da spojis zice sa front panela na izlaz iz kartice, umesto na plocu. Uzmi kabl koji sa obe strane ima stereo bananicu, pa ga preseci na pola. Jedan iskoristi za slusalice, a drugi za mikrofon. Moraces da spojis zicu na zicu. Jos treba na imas rupu na zadnjoj strani kucista kroz koju ce ta dva kabla da udju u kuciste.

I da napravi otpor i da mu slabi zvuk i ko zna sta jos. U tim temama bilo je koji konektori na kartici odgovaraju konektorima na front panelu.

ja sam pookusavao ovo nekad davno, neuspesno...
stvar sam resio upotrebnom integrisane zvucne za skype...
vole bih da vidim tu listu sa rasporedom pinova...

I da napravi otpor i da mu slabi zvuk i ko zna sta jos.
Uuuuu, treci svetski rat ce da izazove :)
Pinout AUD_EXT konektora imate ovde.
Neki tvrde da su svi AUD_EXT izlazi digitalni, ali ovde pise sledece:
Front stereo-channel exists on SPDIFO#0, rear - on SPDIFO#3, center and the subwoofer channel - on SPDIFO#1. At the output SPDIFO#2 is obtained the mixture of front and rear stereos-channel. These signals is possible to get from the header AUD_EXT (second generation of cards) or SPDIF_EXT (first generation of cards).
Sa druge strane, ovde covek kaze da analogni izlazi postoje samo kod platinium modela.

Mislim da je ipak najsigurnije/najjednostavnije spojiti na zadnje izlaze. ;)
Evo sta je covek uradio :)

Moram da nadjem nekog da mi zalemi sve to, posto ja nisam bas vican tome.

Nemas ti tu neko lemljenje. Kao sto sam napisao, preseces kabl od bananice i direktno ga spojis sa konektorom od front panela. Kao u attachmentu.

Prilozi

• Spoj.JPG
    Spoj.JPG
    27.7 KB · Pregleda: 130
Posto koji nema veze sa temom jer tu jer je dao rapored pinova i koji cemu sluzi. Sve su to Creative kartice, to su izlazi. A razlika izmedju tvog i mog posta je svega nekoliko min, dok sam trazio sta i kako ti si vec postavio zato se i ponavlja tvoja slika.

Poslednja izmena:
To je standardni redosled pinova za HD audio i AC'97 konektore, svi front paneli na kucistima se rukovode njima.

najelegantije resenje:
ostavi sb za pojacalo a za skype kupi neke usb sluske sa mikrofonom za 500-1000din. i ne mucis se/ne razmisljas puno ;)

To je standardni redosled pinova za HD audio i AC'97 konektore, svi front paneli na kucistima se rukovode njima.
Ovde nije problem u rasporedu pinova za front panel, nego u rasporedu pinova (ako ih uopsete ima analognih) na SB Live! kartici.

Nemas ti tu neko lemljenje. Kao sto sam napisao, preseces kabl od bananice i direktno ga spojis sa konektorom od front panela. Kao u attachmentu.
Koliko sam ja uspeo da vidim kod mene nisu ovakvi konektori, tj. nema samo dve zice kao kod tebe. Mislim da je kod mene malo drugacije. Slikao bih ali sada nemam digitalac, a sa telefonom ne verujem da ce nesto da se vidi.

ostavi sb za pojacalo a za skype kupi neke usb sluske sa mikrofonom za 500-1000din. i ne mucis se/ne razmisljas puno
Nisam ni znao da ovako nesto postoji. USB?

Ulkjucis na USB i onda ti to postane default "zvucna kartica". Kad iskljucis ond ti je opet default kartica ona glavna. Nisam siguran da moze da se kupi za 500-1000 din. Gledao sam neke Logitech i Trust i cene su od 2000 din pa navise.

Koliko sam ja uspeo da vidim kod mene nisu ovakvi konektori, tj. nema samo dve zice kao kod tebe. Mislim da je kod mene malo drugacije. Slikao bih ali sada nemam digitalac, a sa telefonom ne verujem da ce nesto da se vidi.

Ti verovatno, kao i ja imaš na front panelu izlaz za sluške, mic i moguće par USB-a, zato imaš mnogo više žički :d treba samo da nađeš koje dve su ti za mic, koje dve za sluške (za USB su izdvojene posebno verovatno jer se i bickaju na drugom emstu). Za koji dan bi trebalo da uzmem SB Live! pa ću videti, malo mi je bzv da bocnem bananicu od pozadi pa da kabl guram nazad u kućište ali kad se mora..., glupo je da ne rade jackovi na front panelu...:smash:

i jel ima neko ko je radio nešto od ovoga gore spomenutog??

Nazad
Vrh Dno