Šta je novo?

Savrsen spyware!! :(

BitrAtE

Znamenit
Urednik
Moderator
Učlanjen(a)
24.08.2003
Poena
1,165
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7800X3D @ NZXT Kraken Elite 240 AIO
Matična ploča
Gigabyte B650M AORUS ELITE AX ICE
RAM
32GB (2x16GB) Kingston FURY Renegade DDR5 RGB DDR5-6000 CL32-38-38 @1.35V
GPU
GIGABYTE RTX 5080 AERO OC SFF
Storage
Kingston KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD (2TB + 1TB)
Zvuk
Edifier S880DB MKII / Edifier T5 Sub @ AudioQuest DragonFly Black / Asus ROG Delta II Wireless
PSU
NZXT C1200 Gold ATX 3.1
Kućište
ASUS Prime AP202 ARGB White [5x Lian Li Wireless Fans]
Monitor
Philips Envia 32M2N8900 4K 240Hz QD-OLED
Miš & tastatura
Asus ROG Strix Scope II 96 Wireless Gaming + ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition @ Razer Pro Glide XXL
Ostale periferije
C1 55" & PS5 & Q990B
Mobilni telefon
iPhone 17 Pro Max
Pametni uređaji
Huawei GT2 Pro, GT4 Silver Elite, GT5...
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Juce sjela cura za comp i posla na neki sajt gdje se skida muzika i uleti joj spyware iexploler.exe
E sad poznato mi je da se taj spyware javlja u milion oblika al ovo sto je meni uletjelo je gotovo nepobjedivo...

Upalim comp i dok nisam na net sve funkcionise super....Cim upalim net eto njega u startup pod strikom task manager je disabled sto ne cudi,ne cudi ni to sto bukvalno NIJEDAN spyware program nece da se pokrene,tj upali se i izgasi, ali ne mogu da vjerujem da kad odem na neki sajt da skinem neki spyware program, izgleda cim primijeti rijec SPYWARE,MALWARE ili sl gasi browser :S: nisam mogao da vjerujem....Al ni ovom nije kraj...Cim izgasim net spyware se povlaci task manager se otkljucava svi spyware programi sad rade al naravno posto je odjednom nestao nijedan nista ne otkriva :S:

Poslednja izmena:
jel radi process explorer u toj situaciji. probaj, skini ga sa microsoft-ovog sajta i njime pogasi problematicne procese

Prvo: Ne pushtati curu za komp 🙂 Te dve stvari jednostavno ne pushtati nasamo.
Drugo: Skini NOD32 sa neta i reshen problrm. nakon instalacije ce ti javiti da je nashao neshto i samo krkni delete.

a najefikasnije da padne jeda fini lagani format, a potom striktna zabrana curi da seda za komp, a naravno stavi passw na account i boli te uvo

Djelimicno rijesen problem... 🙂 Palo mi na pamet da nadjem neki spyware cleaner koji ima onguard opciju, nesto poput firewalla za spywere 🙂 I nadjem Spyware Doctor instaliram u safe mode-u restartujem sistem sistem se podigne [alim net i naravno odma iexplorer.exe krece na net al ga ovaj put blokira spyware doctor 🙂 Jedini program koji nije dozvolio spyware da ga eliminise 🙂 a probao sam SpySweeper,Spybot,Adaware,SpyKill,M$ Antispyware i sl... 🙂 E sad ostalo je jos pola problema...Naime SD blokira iexplorer.exe ali ga ujedno i gasi tako da pretragom ne nalazim spyware koji bi konacno izbrisao...Sta uraditi?
Format ne dolazi u obzir 🙂

Ja sam rešio pomenuti problem sa iexplorer.exe , na taj način što sa apdejtovao NOD 32 najnovijim definicijama. Inače pre toga nikako nisam uspeo da ga se rešim. Probao sam razne programe i ništa. Onda sam jedno mesec dana radio tako što sam ga ručno isključivao svaki put na start apu. Iznenda posle apdejtovanja NOD 32, rešilo se samo od sebe ....

Probaj sa a-squared Free; http://www.emsisoft.com/en/software/free/
meni je ocistio neke zloce koji drugi nisu mogli.
Mada iu Outpost firewire ima u sebi antispijunsku komponentu???
U svakom slucaju,dobra zastita,po meni je NOD 32 i Outpost koji je sjajan fireware
Javi sta si uradio🙂

Juce sjela cura za comp i posla na neki sajt gdje se skida muzika i uleti joj spyware iexploler.exe
E sad poznato mi je da se taj spyware javlja u milion oblika al ovo sto je meni uletjelo je gotovo nepobjedivo...

Upalim comp i dok nisam na net sve funkcionise super....Cim upalim net eto njega u startup pod strikom task manager je disabled sto ne cudi,ne cudi ni to sto bukvalno NIJEDAN spyware program nece da se pokrene,tj upali se i izgasi, ali ne mogu da vjerujem da kad odem na neki sajt da skinem neki spyware program, izgleda cim primijeti rijec SPYWARE,MALWARE ili sl gasi browser :S: nisam mogao da vjerujem....Al ni ovom nije kraj...Cim izgasim net spyware se povlaci task manager se otkljucava svi spyware programi sad rade al naravno posto je odjednom nestao nijedan nista ne otkriva :S:
Da li znas tacnu putanju iexploler.exe-a?

Pokusaj sa Spy sweeper odlican je . I ne daj curi za komp

Probaj sa a-squared Free; http://www.emsisoft.com/en/software/free/
meni je ocistio neke zloce koji drugi nisu mogli.
Mada iu Outpost firewire ima u sebi antispijunsku komponentu???
U svakom slucaju,dobra zastita,po meni je NOD 32 i Outpost koji je sjajan fireware
Javi sta si uradio🙂

Probao ovaj free cleaner, nista....Onda skinuo NOD32 updetovao ga skenirao i nashao je sve al nista ne moze da obrise :S: :trust:

Da li znas tacnu putanju iexploler.exe-a?

C:\WINDOWS\iexplorer.exe Pokusao sam da ga ubijem onim spykillom unijevsi putanju u programu al bezuspjesno...vrati se opet...

Probao ovaj free cleaner, nista....Onda skinuo NOD32 updetovao ga skenirao i nashao je sve al nista ne moze da obrise :S: :trust:

C:\WINDOWS\iexplorer.exe Pokusao sam da ga ubijem onim spykillom unijevsi putanju u programu al bezuspjesno...vrati se opet...
Prvo potvrdi: radi o se iexplore.exe i/ili iexploler.exe? Da li se tacno tako zovu/pisu?

tacno ovako kako sam napisao...Inache prvo na pamet mi je bilo da probam SpySweeper al onako "go" bez database update-a jer update ne radi na "narodnoj" verziji... 🙁

Probaj sa AVG (bivsi ewido) Anti-spyware. On je free za on-demand scan, dok se samo Real-time Protection placa (sto ti ne treba)>http://filehippo.com/download_ewido/

Izvrsi update i skeniraj. 🙂

Hajde samo jos proveri da li se datum nastanka C:\WINDOWS\iexplorer.exe poklapa sa datumom kad je tvoja devojka posetila muzicki sajt.

Iskljuci System restore, udji u safe mod i obrisi fajl.

Jesi li probao Kaspersky Antivirus?

Poslednja izmena:
Ne mogu provjeriti datum nastanka jer je spyware trenutno "ukrocen" tj onguard spyware doctora ga drzi pod kontrolom a ikona u WINDOWS folderu se pojavljuje tek kad se spyware aktivira, u suprotnom je nema...

@danilo989

evo sad pokusavam s AVG-om 😉

....Onda skinuo NOD32 updetovao ga skenirao i nashao je sve al nista ne moze da obrise :S: :trust:

Da li mozes da kopiras spisak sta je NOD32 nasao? Ovo te sve pitam da bi bio siguran sta sve treba da se brise, odnosno da li treba da se brise samo iexplorer.exe. A nece ti trebati nijedan od vec pobrojanih programa.

Poslednja izmena:
Iskljuci System restore, udji u safe mod i obrisi fajl.

Jesi li probao Kaspersky Antivirus?
To sam vec probao...rucno nisam mogao izbrisati file pa sam koristio neki spykiller...I obrisem ga al posle restarta file se digne iz mrtvih...Kaspersky probao nista nije nashao...

@Fidel

Posto nisam sacuvao logove iz NOD32 ponovo radim scan pa cim zavrsim postovacu...

Problem rijesen! NOD32 je iz drugog pokusaja ipak izbrisao par spyware-a medju kojima je bio i iexplorer.exe 🙂 zahvaljujem svima! :wave:

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno