Šta je novo?

Savjet za Abit NF-S

• Začetnik teme Začetnik teme Pero
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Pero

Čuven
Učlanjen(a)
04.02.2004
Poena
601
1. osim sto smanjenje voltaze(vcc) uzrokuje manje grijanje, kako se
manifestiraju gubitci u performansama i koliki su, te do koliko se mjere isplati
smanjivat voltazu?
2. ukoliko stavljam pasivca na NB, da li bi bilo pozeljno smanjiti voltazu
(chipset voltage je default 1.6)u biosu sa 1.6 na 1.5, ili cak na jos manju
voltazu?
3. na koji nacin ste montirali pasivca na NB, dvokomponentnim lijepilom (ako
da, na koji nacin se stavlja?) ili se dobije nesto sa njime (nekakvi vijci,
kopce ili sl.)? Treba li se pasta stavit (mislim obzirom na ljepilo, koje ne
znam, koliko i gdje ga staviti, da se zalijepi cooler)??

hvala

zasto bi smanjivao voltazu :?:
ovde svi dizu istu :mrgreen:
cekaj kakvo dvokomponentno lepilo spominjes? tecni metal :mrgreen: da,da to stavi i temperatura ti nece prelaziti 0 stepeni :mrgreen:

Pretpostavljam da je covek mislio na tzv. "super lepak".
Covek hoce da smanji voltazu zbog grejanja kao sto je i napisao.
Koliko ja znam performanse se ne gube pri smanjenju napona, samo potrosnja (samim tim i grejanje).
Ako stavis dobar pasivac on moze biti cak bolji i od mnogih aktivnih (npr. neki Zalman).
Za montiranje uglavnom moras da imas rupe u ploci ili da ih sam pravis.
Pozdrav!

naime, radi se o tome da pasivac od zalmana, model NB32J1, se ne moze nikako pricvrstiti za plocu, osim da se zaljepi, pa vidim po komp. shopovima, da prodaju nekakva dvokomponentna ljepila, koju upravo sluze toj svrsi. sto se tice smanjivanja napona u interesu mi je sto manje grijanje, a ne clockanje, pa zato zelim smanjiti sto vise napon
cheers

Po meni najbolje je zaboraviti na tu dvokomponentnu *******ciju, jer kad se hladnjak montira sa njom, nema vise skidanja. Resenje je po jedna kap super-lepka u svaki ugao chipa a u sredini silver pasta. Posle moze da se skine hladnjak polako sa ziletom. Mada ako se montira na north bridge, sa NB32J a i NB47J idu srafovi. Pogledaj na Zalmanovom sajtu, imas i objasnjenje kako montirati hladnjake.

http://www.zalman.co.kr/english/product/nb32j.htm

Sto se tice smanjenja napona, sa tim moze sistem da ti postane nestabilan ako ne spustis i takt procesoru. Cemu onda kupovina brze masine?

hvala na savjetima. ma samo sam zelio da mi bude sto manja temp. ne interesira me oc. je li se u biosu (abit nfs) napon chipseta koji je 1.6 odnosi na napon NB? je li se smije to smanjivati, ili je bolje ne dirati?

Pero je napisao(la):
hvala na savjetima. ma samo sam zelio da mi bude sto manja temp. ne interesira me oc. je li se u biosu (abit nfs) napon chipseta koji je 1.6 odnosi na napon NB? je li se smije to smanjivati, ili je bolje ne dirati?
Da, na njega se odnosi i mozes ga smanjivati. Zasto bi ti inace i dali tu opciju.
Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno