Šta je novo?

Saveti za upgrade!

RobbieM

Slavan
Učlanjen(a)
07.08.2007
Poena
319
E pa ovako, nameravam da osvežim malo mašinu koja je stara 4-5 godina!

CPU: AMD Athlon X2 4800+ (O.C. @ 2.8GHz)
MB: Gigabyte GA-MA770-DS3
RAM: 4GB Kingston DDR2 800
GPU: Gainward GeForce 8600GT (512MB DDR3)
PWR: LC Power 420W

E sad, treba mi savet vezan za grafičku prvenstveno! Ne nameravam da ulažem neke lude novce i zanima me šta bi se tu najviše isplatilo ubosti a da CPU ne bude bottleneck? Totalno sam sluđen trenutnom ponudom i pojma nemam šta da uzmem a da ne bude overkill... Još kad pomislim na dilemu polovno vs. novo... Dakle, muke su to, al na sreću slatke! 😀

Druga stvar, nameravao sam i CPU da zamenim recimo sa AM2+ Athlon X2 7750 ili Phenom X4 9850 koji su na samom vrhu liste kompatibilnih procesora za moju matičnu... I tu bi me zanimalo da li je pametnije ići na više jezgara ili veću radnu frekvenciju (nešto tipa Athlon 64 X2 6000+) kad su PC igre u pitanju jer manje više ostatak aplikacija koje koristim svakodnevno i onako ne znaju uposliti više od 2 jezgra.

Hvala unapred! 😉

Nemoj uzimati tog Phenoma, to je katastrofa živa.

Ako već nemaš para, uzmi Athlon 7750 (ili 7850) BE, ali nemoj davati velike pare (znaju ljudi da ih baš precene). Imao sam 7750, solidno je radio u igrama, ali je bio katastrofalan za zahtevne aplikacije (tipa Photoshop, Indesign, Premiere, itd).

A grafička - ne možeš tu puno uraditi, eventualno neka 8800 ili 5770, ništa preko toga (govorim naravno o polovnim karticama).

Onda i nemas bas neki luft za proc. Jedino ti ostaje varijnta koju ti je preporucio @Exodusbgd.

Ma za procesor mi je sve jasno, to je neki top što bi moglo da se nagura... Više mene jede grafa...

Ako biraš između ove dve, uzmi 6670 (takođe sam i nju posedovao oko pola godine, i to baš taj model 🙂 )

Mali potrošač, performanse otprilike u rangu 5770 (možda koji procenat sporija), zadovoljavajuće tiha i poteraće sve igre na low/med detaljima u 1680x1080 rezoluciji ukoliko joj to tvoj budući procesor bude dozvolio.

A 5770 je gladnija od 6670? Problem je sto nemam 6pin...

Da, gladnija je...

Uff, ne sećam se da li mi je za 6670 trebao dodatni naponski, mislim da nije, ali nisam 100% siguran. U svakom slučaju imaš za 100 i kusur dinara u skoro svakom IT shopu molex na 6pin adapter.

Ne moras ni da kupujes,u 99% kutija sa karticama koje imaju potrebu za 6pin ga ubacuju.

E kul! Hvala puno ljudi! Olakšali ste mi malo izbor! Sad da se bacim na oglase i to je to!

Nazad
Vrh Dno