Šta je novo?

Saveti oko kupovine

TOMY

Čuven
Učlanjen(a)
27.07.2001
Poena
609
1.) Dvoumim se izmedju Abit-a KG7 i Chaintech-a VJDA??? Znam da chipset-ovi nisu u istoj generaciji ali imam samo ove 2 mogucnosti kod jednog prodavca.
2.) Da li je Duron na 1 GHz obavezno Morgan? I kako ga prepoznati?
3.) Koja je trenutno cena 128 MB-a PC-2100 DDR memorije?

TOMY je napisao(la):
1.) Dvoumim se izmedju Abit-a KG7 i Chaintech-a VJDA??? Znam da chipset-ovi nisu u istoj generaciji ali imam samo ove 2 mogucnosti kod jednog prodavca.
2.) Da li je Duron na 1 GHz obavezno Morgan? I kako ga prepoznati?
3.) Koja je trenutno cena 128 MB-a PC-2100 DDR memorije?
Bez razmisljanja Chaintech 7VJDA. Ploca je odlicna sa obzirom na cenu i daleko bolja kupovina od ove Abitove koju si naveo.

VJD-a mozes i Solteka koji je 15 DM skuplji.

Pa te dve ploce se nalaze u dva razlicita cenovna razreda (sema ako nije u pitanju KG7 Lite model).
Inace obe ploce su veoma dobre, tako da se neces prevariti ako uzmes bilo koju od te dve.
Sto se Morgana tice, ukoliko nije o/c-ovani Duron, 100% nije Spitfire. Prepoznaces ga tako sto mu na jezgru pise
AMD
Duron

Dakle "Duron" je ispod "AMD", a ne u produzetku, kao kod Spitfire-a.
Jos da dodam da Misko zvani Soltek je do nekle u pravu, samo sto je Gigabyteova KT266A jos bolji izbor ;)
Naravno, posto ti to tvoj diler ni ne nudi, svejedno ti je dali je bolji Soltek ili Gigabyte.

ploce

Imamo i novog trkaca u tom cenovnom razredu, ASUS A7V266M

Nedjo je napisao(la):
Jos da dodam da Misko zvani Soltek je do nekle u pravu, samo sto je Gigabyteova KT266A jos bolji izbor ;)

Misko zvani Soltek :D. Ova ti je dobra, Nedjo zvani GA :D.

Nego zasto Soltek, a ne GA. GA je sigurno stabilniji od Solteka u to nema sumlje, ali Soltek moze toliko da se clockuje da je to cudo. Dizanje napona na AGP-u, pa DDR-u.....a u default modu je puno brzi od GA eto zbog toga. Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno