Šta je novo?

Savet

crni6

Cenjen
Učlanjen(a)
13.03.2011
Poena
151
Pre svega pozdrav svima!
Treba bih mi savet... treba da menjam komp a trenutno imam LC power kuciste + 550w napajanje istog proizvodjaca staro 5 godina, e sad planiram da uzmem Asus H110m-D plocu+8gb ddr4 + i5-6500 cpu i ostaje moj sata II HDD na 7200rpm-a pa me zanima da li je dowoljno to napajanje tj da li je ok da ostavim kuciste i napajanje posto iskreno za novo solidno kuciste+napajanje treba mi oko 6000rsd pa navise a nije bas da imam veliki budzet jer sam krenuo sa i3 4gen i dosao sam do ovoga. A da stara konfig mi je e7500 core2duo , asus p5lq-pro, 4gb ddr2, nvidia 9800gt + hdd i za nju sam planirao da uzmem http://www.emmi.rs/kućišta-kuciste-500w-ms-industrial-hercules-500.11.html?productId=46025 kontam da je ok ovo kinesko napajanje posto ce mi on sluziti kad odem kuci na par dana pa da radim na njemu kodiranje, sta vi mislite?

U ovom sa linka se nalazi ms industrial napajanje koje bi bilo dovoljno. Tako skupe komponente kao sto je i5 ne bih stavljao na njega. Lc je daleko bolji. Napajanje i kuciste nadji za 5 i po hiljada, lc power 600w i neko ms industrial kuciste. daleko bolji izbor ako vec kupujes novo.taj lc sto imas bi mogao da izdrzi, i to bi trebalo menjati.

ms industrial napajanje ne postoji.... to je najsmdrljiviji obicni kinez sa nalepljenom MS nalepnicom (sto je firma za nase podrucje koja kupuje kineski OEM i lepi svoje ime).

nadji po oglasima za staru konfu neki seasonic 400w, ili lc power 9550 ili slicne, imas za oko 2000din, a kuciste neko bilo koje za 500din mozes naci preko oglasa.

Te nove komponente bi isle u LC-Power kuciste sa napajanjem do dalljnjeg posto sam preskocio budzet pa bi kasnije uzeo ako nista samo napajanje takodje lc power od 600w. A ovo kinesko sam mislio za taj stari komp posto on nije preterano jak za danasnje standarde ali vakako moram jos razmotriti to.
Inace ja sam danas opet trazio ali ne mogu da nadjem ni za 6000 600w napajanje sa kucistem lc power?

ne bih bacao pare na to,pre neki dan uzeh CM Cavalier III za 800 dinara,znacajno ozbiljnije kuciste od tih krseva,za restlo po oglasima uzmes ozbiljno napajanje.

Pre svega pozdrav svima!
Treba bih mi savet... treba da menjam komp a trenutno imam LC power kuciste + 550w napajanje istog proizvodjaca staro 5 godina, e sad planiram da uzmem Asus H110m-D plocu+8gb ddr4 + i5-6500 cpu i ostaje moj sata II HDD na 7200rpm-a pa me zanima da li je dowoljno to napajanje tj da li je ok da ostavim kuciste i napajanje posto iskreno za novo solidno kuciste+napajanje treba mi oko 6000rsd pa navise a nije bas da imam veliki budzet jer sam krenuo sa i3 4gen i dosao sam do ovoga. A da stara konfig mi je e7500 core2duo , asus p5lq-pro, 4gb ddr2, nvidia 9800gt + hdd i za nju sam planirao da uzmem http://www.emmi.rs/kućišta-kuciste-500w-ms-industrial-hercules-500.11.html?productId=46025 kontam da je ok ovo kinesko napajanje posto ce mi on sluziti kad odem kuci na par dana pa da radim na njemu kodiranje, sta vi mislite?

Meni se cini da bi od ovoga mogao da se napravi extra 771 na 775 mod. I za male pare da se napravi super spravica........razmisli ti malo o tome, pre nego sto istreses gomilu para za taj i5......

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?321917-Moj-771-na-775-mod

i5 je vec uzet tako da je samo ostalo da mi stignu ostale komponente i da odaberem kuciste i napajanje ali kako stvari stoje najverovatnije cu uzeti LC-Power-Pro-927B- 600W, kad sam vec pukao toliko para na sve ostalo ne znam zasto bi na kraju ustedeo 3500 na kucistu i napajanju (razika izmedju krs kucista i napajanja i LC-Power). Sto se tice trenutne konfiguracije ona je sasvim solidna za svakodnevne aktivnosti ali zbog posla kojim planiram da se bavim bilo je pozeljno da uzmem nesto jace zbog samog multitaskinga. Inece ako neko ima bolju preporuku za kuciste sa napajanjem za 6000/6500rsd neka napise posto vec prekosutra moram da poruci kuciste. U svakom slucaju dosta ste mi pomogli da se opredelim da ne uzimam neko krs kuciste.

Onda je OK. Mislio sam da nisi jos nista kupovao......

Nazad
Vrh Dno