Šta je novo?

savet -> zvuk na dva kanala?

frenky

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2005
Poena
619
Hteo bih laptop da prikljucim na miksetu, kako bih mogao istovremeno da slusam jednu pesmu i da pustam drugu. Pretpostavljam da se ovo resava eksternom zvucnom kartom. Koliko kosta tako nesto i gde kupiti?

Bilo skoro u Sky Musicu (011/3444-500) Emu 1616m. Bese valjda 500 EUR. 02 Cardbus kartica i spoljni box. Vidi na emu.com Evo, pogledah u casopisu Music.dva mic ulaza sa fantomskim napaanjem,gramofonski ulaz,4 mono ulaza(mogu biti naravno 2 stereo),6 mono izlaza 1-2 izl za sliske,digital in/out,DSP efekti.
Vidi i Echo PCMCIA Indigo seriju (starije nesto).Ne secam se, ne pratim bas tu laptop pricu, da li ima vise ulaza i izlaza.Znam da je pro kvalitet i vise in/out imao Digidesign.

Čekaj, nisam razumeo - obe pesme "puštaš" preko lap-topa? Ako je tako, onda probaj softversko rešenje u vidu Atomic DJ (mislim da se tako zove program, ako te interesuje a ne snađeš se, javi mi), koji predstavlja virtuelni mixer, sa crossfadingom, pitch-om,...

Neka covek ponovo objasni posto ni ja nisam razumeo!

Da, obe pesme idu preko laptopa. Kako da pripremim pesmu dok druga ide preko miksete? Raspitao sam se malo i vec nabavio eksterni sound blaster. Nemojte mi sad reci da je moglo i bez toga, preko Atomic DJ-a...

Ne znam, ali vrlo moguće (nisam siguran kako bi radio na neLive! kartici, tj. kartici koja možda ne može da reprodkuje 2 zvuka istovremeno). Ali mogu da ti dam program, pa probaš, pa popi..iš... ;)

Rešenje se eksternom zvučnom karticom je dosta skupo, neisplativo. Svi profesionalni programi za mixovanje muzike (d.j. rad u diskoteci), imaju setovanje da se u slučaju kartice sa 2.1 output-om, jedan kanal koristi kao master out - na pojačalo, a drugi kanal se koristi za cue (preslušavanje) numere koja se priprema za puštanje. Ovo je naravno rad u mono modu. Kod 5.1 kartica (koju nemaš u laptopu, kao ni ja) front kanali se koriste za master out, a rear kanali za cue. Ako misliš da se profi baviš zabavljanjem širokih narodnih masa, jeftinija varijanta ti je da zameniš laptop za neki koji ima 5.1 izlaz (valjda ima i takvih) i naravno Traktor DJ Studio 2 program. U moje vreme se kompjuteri nisu koristili za puštanje muzike, gramofoni, mikseta....i vozi miško

Nazad
Vrh Dno