Šta je novo?

Savet za VB6

darkop

Čuven
Učlanjen(a)
03.02.2003
Poena
609
Imam rekoreset sa kolonama ID, A,B,C,D,E... i proceduru koja ispituje jedan po jedan zapis po nekom uslovu npr. "A>B".
Problem je sledeci:Imam vise uslova koje bih ja zeleo da menjam npr. A>B, B<A AND C>D, C<=F...,pa sam i te uslove sacuvao u bazi kao string sto mi olaksava dodavanje novih uslova.
Problem je sto ne mogu taj string (uslov) da ubacim u petlju "If 'A>B' Then".
Jedno resenje mi je da napravim Qwery sa kolonama za svaki od uslova unapred as boolean, pa da samo menjam kolonu koju ispitujem (uslov=rs("A>B")), ali to mi otezava dodavanje eventualnih novih uslova.
Postoji li nacin da u toku izvrsenja u tabelu dodam novu kolonu, tj. uslov koja vraca True ili False.Treba mi sto fleksibilnije resenje.
Znaci ne treba mi da isfiltrira samo one zapise koji ispunjavaju uslov, vec sve (bitni su mi i oni koji ne ispunjavaju uslov).Ima li ko ideju kako da stringove koje cuvam ubacim u petlju ili cu morati da predvidim sve uslove unapred?
Radim sa VB6 i ADO.Baza je u Access-u.
PS.
Kako da odsecam poslednjih ili prvih n zapisa u RS sa sto manje "petljanja"?

Gde ste VB programeri?

Jel to sto se niko ne javlja znaci da treba da predvidim sve uslove?

mozes da uslove drzish u nekom conf. fajlu ili u nekom xml fajlu uz opciju da ti se oni ucitaju prilikom startovanja aplikacije u neku kontrolu (listbox) tako da mozes da ih dodajes u run-time-u. Te dodate mozes ponovo da sacuvas u xml file ili u neki conf. file.
Obzirom da vracas ceo rst iz baze (interesuju te i oni koji ne ispunjavaju uslove), dok fetch-ujes rst za svaki slog mozes da pozoves funkciju (kao parametar preneses current slog) koja bi ti ispitivala sve uslove i radila sta vec hoces sa tim slogovima koji ispunjavaju odredjeni uslov ili ne (recimo kroz neki selec case model)
Ili ako vec drzis te uslove u jednom slogu kao string A<B,B>C ... mozes prvo da iscitas taj slog u neki rst, zatim sa Split metodom da dobijes Array svih uslova (uvek mozes da ih prosiris sa Redim Preserve) i onda da za svaki slog ipspitas uslove iz Array-a koje imas
Da li ti odsecanje slogova treba radi pageing rst-a ili ?

Vrh Dno