Šta je novo?

savet za plocu

pepsi

Slavan
Učlanjen(a)
17.08.2009
Poena
310
hteo sam da promenim plocu,ja imam gigabyte,bio sam u nekoj radnji i prodavac pokusava da me ubedi da biostarova ploca isto toliko dobra kao i gigbyte u pitanju je AMD,ne znam sta da radim?!

Zašto bi je menjao? Jedini dobar razlog da sada menjaš ploču za AM2 je ako ti je stara crkla. Ako je to razlog Biostar je sasvim OK. Ako ti stara ploča radi, a ne planiraš da menjaš procesor, nema nikakve realne potrebe da menjaš tog Gigabyte-a.

ovako da budem iskren,probao sam da ubacim windows 7,i sve je to lepo islo dok nisam ubacio drajvere od ploce i video da mi nerade svi svi zvucnici,samo dva su radila.posle toga sam vrato vistu 32-bit koju sam i do sad imao,i dalje imam problem sa zvukom koji pre toga na visti nisam imao,sada mi samo cenralni ne radi.pa sam mozda mislio da je sama ploca takva,na znam sta da radim?!

Pa ti onda ili skini nove drajvere ili jednostavno koristi windows generičke i nema problema jer je razlika osim ako baš nemaš neke lude sprave neprimetna .

ovako da budem iskren,probao sam da ubacim windows 7,i sve je to lepo islo dok nisam ubacio drajvere od ploce i video da mi nerade svi svi zvucnici,samo dva su radila.posle toga sam vrato vistu 32-bit koju sam i do sad imao,i dalje imam problem sa zvukom koji pre toga na visti nisam imao,sada mi samo cenralni ne radi.pa sam mozda mislio da je sama ploca takva,na znam sta da radim?!

Mislim da ti nije u ploci problem, druze, vec nisi podesio sound sistem (2.0, 2.1, 5.1 itd.) u aplikaciji sa zvucnu karticu (koja je pretpostavljam integrisana na toj GB ploci, kontam Realtek, pa je zato dosla za driver-ima od ploce)...
Pronadji u system tray-u ikonicu od ove zvucne aplikacije, dvoklik (ili pokreni iz start menija), pa bi trebao dobiti prozor sa par tabova, izmedju ostalog jedan za mijenjanje sound system-a, pa izaberi svoj (npr. 5.1), pa apply i to bi trebalo biti to...

Edit: Nesto ovako kao na slici u prilogu!

Prilozi

• ddlive0fw.jpg
    ddlive0fw.jpg
    53 KB · Pregleda: 47
Poslednja izmena:
sve sam ja to odradio,ali i dalje je isto...

Onda kontam da je problem u drajverima (mada mislim da si vec probao i sa najnovijim)... Mozda da probas neki stariji drajver (novije nije uvijek i najbolje), ne znam da li si dobio sta na CD/DVD-u uz plocu!?
Mislim da problem ne bi trebao biti hardverski, s obzirom na rad ploce toplo/hladno, tj. na Windows 7 ti rade samo dva, na Visti ne radi centralni i sl.
Njakaj se malo sa drajverima, mozda se postedis dodatne investicije!

Vrh Dno