Šta je novo?

Savet za plocu

Učlanjen(a)
15.11.2005
Poena
300
E ovako treba mi jedna masina za ugodan rad desktop upotrebe i programiranje, igrice zaobidjite me 🙂 Hocu da uzmem ove intele(ne celerona) dual core ili sta su vec. E sad gde mi treba savet prvi put kupujem intel i ne znam nista o njemu ispod je lista sta sam prvo ubo odoka sa www.imtel.co.yu znam da mozda treba neka ispravka evo pitanja:
Da li je dobra navedena ploca?
Da li neko zna nesto o foxconn plocama?
Dajte mi savet za prepravku (ploce eventualno)?
Kinta sa kojom raspolazem je 110e za CPU, i do 90 za MOBO moze i manje ako valja PCIexpress ddr2 naravno da vazi 🙂
------------------
Intel Pentium D 805 (Dual) 2.66GHz Box, LGA775, FSB533, 2x1MB cache, 64bit EM64T, Smithfield dual-core (90nm), gar. 3 god.
108e

Gigabyte GA-8I945PL-S3, S775 (P4/PD), Lakeport PL(945PL)/ICH7, PCIex16, DDR2 DualChan, 4xSATA II, PATA, G-LAN, gar. 3 god.
87e

Kingston 512MB DDR2
60e

Gigabyte GeForce 7300GS, PCIE16, 128MB (up to 256MB) GDDR2,64bit, 550/810MHz, 4 pipes, passive (bešumna), CRT, DVI, TV-Out,
59e

Western Digital 160GB WD1600JS, SATA2, 7200rpm, 8MB buffer, mainstream performance, Serial-ATA2 300MB/s, garancija 1 god.
66e

Nemoj gigabyte ds3 plochu.Poshto nemash dovoljno za gigabyte ds4 i dq6,koje jedine pruzaju kvalitet.Probaj neshto drugo u tom rangu.Mozda asus?Ovo ostalo je ok za taj novac.Taj cpu ima mali fsb(533mhz) i prilichno se greje.Mislim da je serija 9xx pala sa cenom pa pokushaj umesti Smithfield(8xx) da kupish Presler(9xx).

Najbolja kombinacija sa cifrom kojom raspolazes je GA-8I945P-G-RH,
ne zato sto je ja posedujem 🙂, a posedujem je na osnovu iskutva drugih, a sada
i na osnovu svog!!!
Ploca ti garantuje sve sto treba: stabilan rad bez grejanja, stabilne voltaze, mogucnost OC ...
Nedostatak: mali broj senzora, pa je sve gore navedeno stavljeno pod znak pitanja (salim se) !!

Znaci pazite ja sam reko (mozda nisam) 🙂 mozda cu da uzmem intela, dobro cuo sam da je OK CPU ali ja ceo zivot teram amd pa cu malo da promenim pitanje.
Dakle racunar je programiranje - udoban rad
Imam ddr1 1GB i prvo sam mislio da uzmem nekog amd athlona 64, sa nekom plocom koja ima ddr1, PCI express, CPU do 90e, MOBO do 80-90e, tako da mi ostane ovaj RAM od 1gb da bih mogao eventualno da dodam neku kintu za jaci CPU ili tako nesto, HDD da uzmem sata/sataII, i problem mi pravi jbno kuciste teo sam za njega da dam 30e i ostalo za napajanje uglavnom oko 60e za kuciste i napajanje. Uf al sam se rasprico 🙂
Moze li neko da mi sastavi koniguraciju za navedene funkcije po sledecim cenama, da moze da se nabavi u srbiji naravno:
MOBO - 80?
CPU - 90?
VGA - 70 (mada cu verovatno uzeti 7300GS)
Kuciste 60?
I da li je po vama dobar potez da ostavim ddr1 u racunaru?
S druge strane INTEL konf.
ploca - 85
CPU - 115
kuciste 60?

evo sta ja uzimam

evo, mozda da razmislis o AMD-u opet?

ovo ja uzimam (copy-paste sa mog posta), tu su ti i cene pa ti vidi....

1. AMD Athlon 64 3000+, (1,8GHz), 512K, BOX (Socket AM2) 82
2. Asus M2N-E, nForce 570 Ultra, PCI-Ex16, DDR2, SATA2, RAID, GLAN, SB7.1, SB2.0 (Socket AM2) 104
3. Thermaltake VA2000BNS MAMBO 45

Poslednja izmena:
Ipak sam prelomio uzecu intela pitanje ovaj dual core procesor za sta mu treba jako napajanje mislim nude mi chifteca od 40e sta fali napajanju iz nekog obicnog kucista koja je tu fora?
I molim vas neki savet za plocu 🙂

Nazad
Vrh Dno