Šta je novo?

Savet za par komponenti...

Zverko

Čuven
Učlanjen(a)
04.12.2002
Poena
609
Dragi Benchforumasi, posto sam vec neko vreme zanemario novosti u svetu hardware-a, a stara dobra masina odluzila svoje, treba mi savet od Vas. Dakle, treba mi predlog za procesor i plocu do ~130e (ako mora moze i malo vise:d)? Sto se tice memorije, koju naknadno kupujem, imam dilemu: da li je bitna razlika, recimo 800MHz ili 1066 Mhz i da li se nekako mogu uklopiti u DDR3, u zavisnosti od ploce ili da se ostanem na DDR2? U ovo ubadam 8800 GTS 512 MB PCIe, dva sata HDD-a i Chieftec napajanje. Mogu predlozi i za INTEL i za AMD ( mada sam od prvog kompa na AMD-u).Pozdrav…:type:

Posto ti je tesan budzet ostani na DDR2, jedna varijanta je Athlon II X2 250 i GigaByte MA770-UD3, to mu dodje ~120e, druga je Intel Dual Core E6300 i GigaByte GA-EP43-DS3 za ~130e.
RAM na 1066MHz nije obavezan (dosta je poskupeo u zadnje vreme).

Ma za memoriju nije frka, bice para za 3 GB, a ovaj budzet od ~130e je samo za plocu i procesor. Sta je po vama bolje: da uzmem intela ili amd ili i nema neke razlike? MSI ili GigaByte ili je svejedno? Mislim na neka iskustva ako neko ima sa novijim plocama.

Nazad
Vrh Dno