hall je napisao(la):Aj sad malo detaljnije objasni mi kako se koristi program Power Strip kako da kloknem graficku?
bruyoni je napisao(la):Ma moze to i bez riva tuner-a PowerStrip-a i ostalih programa koji samo zauzimaju mesta!Doda se pros Key u redgistry i otkljucase mani za dizanje takta za core i memoriju koji je vec ugradjen u driver-e!najprostije najlakse i ne zauzima prostor (pola megabajta je pola megabajta) :eye: :eye:
Stevs je napisao(la):...
Kad instaliras Power Strip u opcijama imaš da podesiš klok za memoriju i jezgro grafičke karte. Kreni npr. 5 po 5 Mhz na gore i testiraj koliko je stabilna grafička. Kad osetiš znake nestabilnosti vrati na prvu stabilnu vrednost i koristi je.
hall je napisao(la):...
Kako cu osetiti "znake nestabilnosti" nemoj nesto da zaj****!
hall je napisao(la):Samo orjentaciono reci mi otprilike do koje vrednosti...
Falcon je napisao(la):Ja imam MSI GF4 Ti4200 i sa CoolBits sam otkljucao clock settings bla, bla, bla. Default takt za core mi je 250, za memoriju 513. Uspeo sam da podignem na 330 za core i na 675 za memoriju (nemam previse iskustva u oc. ali mislim da je sasvim dobar rezultat) i onda sam provalio da se graficka BAS greje (pipnuo sam pasivni hladnjak sa zadnje strane graficke, ne memoriji). Izvrteo sam 3DMark i, osim sto sam postigao vise poena nego inace, primetio sam da mi se na testu "gde plivaju one ribe u jezercu..." pojavljuju neke cudne crne tacke povremeno... Smanjio sam takt na default i graficka radi normalno. Jedino sto se i ovako greje nenormalno... Jel to normalno za ovu graficku?? Verovatno jeste, cim ima pasivni hladnjak sa zadnje strane... :?
U svakom slucaju, ne treba preterivati O🙂
P0Z!
Nije cudno. To su ovi, da kazemo "novi" MSI-jevi, sto se prakticno svi mnogo dobro klokuju. Ti verovatno imas onog Leadtek-a iz prvih serija koji su se pojavili, a oni ne mogu bas da se nose sa ovim MSI-jevima, iako je taj tvoj stvarno izvanredan primerak.soko je napisao(la):U poredjenju sa mojim Leadtek-om (320/640) to je vrlo dobar rezultat.
To se zove latencija memorije. I ide do do odredjene granice. Frekvencija core-a nema sa tim nikakve veze. I meni je sporije na recimo 650 nego na 642 (tacno ta vrednost).soko je napisao(la):BTW. Pri testiranju sam primetio da kartici ne odgovaraju neke brzine tj. da iako sa vecom freq. za GPU i mem. dobije manji rezultat. Pa onda sa sledecom vecom dobije znatno veci rez. itd To sam primetio sa nekoliko kombinacija freq. za GPU/mem. Ne mogu sad da se tacno setim koje su a mrzi me da ponovo instaliram 3DMark. Ima li neko objasnjenje za ovo?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari