Šta je novo?

Savet za OC

• Začetnik teme Začetnik teme McBuki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

McBuki

Čuven
Učlanjen(a)
04.12.2002
Poena
619
xp 1700+, JIVHB 0302
ASUS A7V8X
samsung 256/333
GF4 ASUS 8170
Spire Fridge Rock
Koja je najbolja kombinacija za siguran OC bez preteranog dizanja napona ( oko 1,7V ), ploca radi u turbo modu.
O svemu tome je manje vise pisano ali za nekoga ko to radi prvi put potrebno je nesto konkretnije.
Probao sam 12x166, 1,6V i comp ide u Xp i pokrece razne aplikacije ali neznam koliko je to sve Ok.
Isto me interesuje i OC graficke.
Cilj mi je da poboljsam performanse mog compa koliko je to moguce ali da bi mi on radio duzi period a ne za dobijanje max poena u 3D Mark-u.
cheers

AU, a7v8x... Imam stravicnih problema sa njom. Dok sam se igrao sa GOLD varijantom ploce uspeo sam 1700+ naguram na 170*12=2040MHz, ali cim sam uzeo verziju koja nije gold, nisam mogao cak ni malo da ga nasviram. Verzija bios-a na ploci je 1011. Jedino da probam sa starijom verzijom, posto mislim da mi je na GOLG-u bila 1010... Ako neko ima ideju o OC neka javi...

drdex je napisao(la):
AU, a7v8x... Imam stravicnih problema sa njom. Dok sam se igrao sa GOLD varijantom ploce uspeo sam 1700+ naguram na 170*12=2040MHz, ali cim sam uzeo verziju koja nije gold, nisam mogao cak ni malo da ga nasviram. Verzija bios-a na ploci je 1011. Jedino da probam sa starijom verzijom, posto mislim da mi je na GOLG-u bila 1010... Ako neko ima ideju o OC neka javi...
Tebe nikada necu razumeti😀 .Lezis u gomili Abita i opet uzimas tu "sugavu" plocu😀 😀 😀

Ali Homere, od abita za xp imamo samo kd7-e. Na njoj mi se ne svidja sto je 333, nema sb, nema lan. Blaza bi trebalo da nabavi KD7 sto je vec pristojnija varijanta. A i iskreno govoreci, nekako mi je asus vise prirastao srcu...

KD7-E je overklokerska ploca, zato nista i nema na njoj, prava ploca bez kojekakvih dzidza-bidza. Nijedan Asus ne moze ni da pridje toj ploci sto se tice overkloka i stabilnosti na najvisim vrednostima FSB-a. Po meni, ta ploca je bolja od KD7 sa VIA KT400 cipsetom.

drdex je napisao(la):
Ali Homere, od abita za xp imamo samo kd7-e. Na njoj mi se ne svidja sto je 333, nema sb, nema lan. Blaza bi trebalo da nabavi KD7 sto je vec pristojnija varijanta. A i iskreno govoreci, nekako mi je asus vise prirastao srcu...
Vojska je ucinila svoje ,ocigledno😀 😀 😀 .

imam ovog asus-a i nemam nameru da ga menjam, zato mi pomozite ako mozete i recite koja je to kombinacija mnozilac - FSB -napon CPU-a za koji ste sigurni da ce sve da radi Ok a da se pri tom ne greje.
Negde sam cuo da mnozilac ne bi treba da ide preko 12, da li je to tacno i zbog cega?

drdex je napisao(la):
A sta se tebi pa na njoj onda svidja? To sto "nema nista" je ustvari prednost... nema suvisnih stvari. Prava ploca za O/C. A i cena je fenomenalna, upravo zato sto nema gluposti tipa mrezne i zvucne.
Inace, slazem se sa svim Acinim konstatacijama... nema tog ASUS-ovog pandana koji joj moze prici, a i bolja je od ABIT-a KT400, tj. KD7.

Ustvari... mozda joj ASUS i pridje, kada je FSB na nekih 133 MHz. Sta ti mislis, Aco? 😀

Nazad
Vrh Dno