Šta je novo?

Savet za napajanje

terzazak

Čuven
Učlanjen(a)
27.02.2007
Poena
805
Posle mnogo vremena provedenih ovde i mnogo premisljanja resih da kupim Corsair 520HX , ali nema na lageru😡 pa sad sve ispocetka.Naso sam neka verovatno dobra napajanja , ali bih voleo da cujem savet od onih koji bolje znaju.
Elem, izbor je ovaj:
1. Cooler Master Real Power M620.....9500 din
2.Thermaltake Troughpower 650W W0104....8500 din
3.Chieftec Turbo Power Supply ATX 650W CFT-650-14C.... 8500 din.
Hvala unapred za savete i predloge..

Imam CM M620, odlicno je napajanje, nemam ni jednu zamerku. Kako vidim, ova druga dva su 1000din jeftinija i koliko sam upucen oba napajanja su odlicna tako da nema razloga da dajes 1000din vise za CM.
Doduse TT nije modularan koliko znam a chieftec jeste? (ispravite me ako gresim)
Licno isao bih pre na neku modularno varijantu.

U Eurolinku su dobili Corsair napajanja.

Imam Corsaira već neko vreme, ocena 9/10, da kupujem ponovo uzeo bih Corsair-a opet, druga solucija Enermax Liberty.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Zato sto se greje,mnogo se greje.Slazem se se markom i ja bih uzeo corsaira da ga je tad bilo,morao sam uzeti enermaxa 😀

Poslednja izmena:
Ne greje se uopšte i ne čuje se uopšte i što se napona tiče sve je savršeno.
Ocena nije 10/10 jer su me malo iznervirali sa cable managementom.
Dali su 2 kabla koja imaju po 3 molex konektora i još jedan koji ima dva molex konektora, i takođe dva kablića koji su "fan only" molex sa žicom za +12V, a sve ovo mi je totalno nepotrebno, molex mi ne treba ni jedan, a sa ovim što su oni dali mogu da napajam čak osam uređaja preko molexa i 2 fana preko molexa na 12V bez regulacije, što je besmislica.
Sa druge strane dali su samo 2 kabla sa po dva SATA konektora na sebi, pa je moguće napajati ukupno do 4 SATA uređaja. Pošto imam u ovaj mašini trenutno 2 harda i jedan SATA DVDRW, potrebno mi je 3 SATA naponska konektora, a pošto na svakom kablu ima po 2, morao sam da upotrebim oba kabla, a jedan konektor na jednom kablu je ostao nepriključen. Daleko bi bolje bilo da su dali 2 SATA kabla sa po dva konektora i 2 SATA kabla sa po tri konektora. Ovako sam morao za povezivanje 3 uređaja da iskoristim oba kabla i napravila mi se prava zapetljancija sa kablovima i ako sam ih pritezao pvc vezicama. :S: A pri tome imam punu torbicu kablova sa molex konektorima koje verovatno nikada neću ni koristiti. 🙁

Edit:
A zbog rasporeda komponenti u bigtower kućištu, kabl preko kojeg se napaja DVDRW je praktično nemoguće upotrebiti za napajanje trećeg harda koji je u planu. Onda ću morati da koristim kabl sa molex konektorima, a na njega da stavim molex->SATA adapter i imaću opet pravi haos sa kablovima, a išao sam na cabel management baš kako bih to izbegao.

Da li je moguće negde dokupiti Corsair SATA modularne kablove?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno