Šta je novo?

Savet za Laptop

Moguce da je otisao cesalj za hard disk.....Video sam takav slucaj kod jednog lika.Ne znam koliko je pametno uzimati za te pare.Vidim prodat je za 80 evra.U sustini mozda moze da se za npr 20 evra odradi servis ali je to macka u dzaku.Ako ne moze onda si ugasio.Iskreno ne volim te polovne stvari gde vlasnici kao ne znaju sta je kvar.Znam mnoge koji tako prodaju i u 99% znaju da je popravka nemoguca ili skupa.

Moj drugar je uzeo od lika ruter za 10 evra koji ne radi.Lik je napisao kako on kao ne zna sta ne valja i kako se on ne razume u to.Naravno drug je naseo i kupio ruter neispravan.Nov je 20 evra a polovan je platio 10 evra neispravan koji je bacio.Zato ti preporucujem da zaobilazis takve stvari.Danas svi znaju sve i sumljivo mi je jako kad neko ne zna koliko $ je kvar....Preporuka je da se okanes takvih kupovina jer su jako rizicne.

Poslednja izmena:
Dobro ti kaze bora81, zaobidji.
Drugo, covek je lepo rekao da je hdd probao na drugom racunaru i da je hdd ispravan. Znaci, problem je u ploci.

Ma to je drug izlicitirao, nije čitao ceo tekst i nije video da je neispravan. I sada ga je kupio i ne zna šta da radi. Uglavnom hvala na savetu.

Ako dolazite do NS-a javi mi se na PM.Imam jednog drugara koji moze da pogleda to pa mozda i moze da se popravi.....Ne garantujem nista ali mozemo probati....Po meni vrlo verovatno je da od popravke nema nista.Jer lukavi prodavci imaju robu za koju znaju da ne moze da se popravi ali stave u oglas.Posle kao prave se blesavi da nemaju pojma sta ne radi.Sta da ti kazem kad znam par takvih likova koji se razumeju u racunare i kad citam njihove tekstove dodje mi da povratim.Uvek ona prica kao laptop ne radi medjutim ja se ne razumem u to pa kao ko oce da vidi moze da kupi odlican laptop za male pare.

Veruj mi u 99% slucaja rec je o ljudima koji su na sve nacine probali da poprave i kad su videli da nema nista od toga onda stavljaju na limundo da se otarase robe.Naravno cena ide od 10 din a neki njihov pajtos polako podize cenu i ceka naivnog kupca da se upeca.Zato i ne kupujem nista na limundu.Jer znam da su skoro sve aukcije namestene koje krecu od 10 din.Par puta sam licitirao stvari i na kraju odustao.Idem obicno na kupindo i ako tamo nadjem nesto kupujem.A na limundu jedino nekad posaljem PM prodavcu pa mu predlozim da odma prebaci na kupindo.No ne vredi plakati pred prolivenim mlekom.Kao sto rekoh ako dolazis do NS-a javi mi se na PM pa cemo videti da nesto sredimo.

Evo da ne otvaram novu temu i meni treba jedan savet za laptop!

Da li se isplati prelaziti sa Intel Celeron B815 na Intel Celeron B960 koliko je otprilike posto jači B960 od B815? B815 ima 1,6 ghz a B960 ima 2,2 ghz , ja imam laptop sa B815 video sam 3.000 dinara skuplji laptop potpuno isti kao moj ali ima B960 pa me zanima da li se ispati prelaziti na taj procesor ako nije mnogo jači od mog onda neću da prelazim na taj drugi zanima me vaše mišljenje?

Evo da ne otvaram novu temu i meni treba jedan savet za laptop!

Da li se isplati prelaziti sa Intel Celeron B815 na Intel Celeron B960 koliko je otprilike posto jači B960 od B815? B815 ima 1,6 ghz a B960 ima 2,2 ghz , ja imam laptop sa B815 video sam 3.000 dinara skuplji laptop potpuno isti kao moj ali ima B960 pa me zanima da li se ispati prelaziti na taj procesor ako nije mnogo jači od mog onda neću da prelazim na taj drugi zanima me vaše mišljenje?

Procesor B960 ti je jaci od B815 jedno 35% otprilike.Intel B815 ti je celeron a B960 ti je intel pentium.Oba su ti SB procesori ali nisu oba celeroni.Sta da ti kazem...Pa ako si vec kupio laptop onda se ne isplati.Jer ces puno izgubiti da prodajes pa kupujes novi.Ako tek planiras da kupis onda se isplati.Jer bolji cpu je uvek bolje jer ces za par godina moci bolje da tera aplikacije nego losiji cpu.Takodje sve zavisi za cega koristis laptop.Ako koristis da kuckas u wordu , gledas filmove i ides na facebook onda neces primetiti nikakvu razliku.

Ako koristis neke programe za koje je vazan cpu onda ces sigurno primetiti razliku.Takodje kao sto rekoh za lupam 3,4 godine ce B960 biti bolji za npr windows 8 nego B815.Danas ko koristi oba za office i filmove nece primetiti nikakvu razliku.Takodje cinjenica je da celeron cpu ide u najgore masine tj najgoreg kvaliteta.Od njih losije nema.Ovaj intel pentium nije top klasa ali je bolji od celerona.Ali ako si vec kupio laptop onda batali zezanje.

B960

Zeznuo sam se uzeo sam ASUS X54HR-SX028 sa intel Celeron B815 a imao sam potpuno isti laptop Asus X54HR-SX070 sa Pentium B960 za par hiljada dinara skuplji , sada se kajem što nisam dodao par hiljada , ali iako ovaj moj ima 1,6 ghz on fino radi! Sada mi se ne isplati da ovaj X54HR-SX028 http://www.jakovsistem.com/shop/ind...facturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=27 prodajem i kupujem X54HR-SX070 http://www.bcgroup-online.com/proiz...-racunari/asus-X54HR_SX070+-Poklon-2GB-15387/ jel bi dobio neko poboljšanje recimo u GTA IV , trenutno imam oko 20 do 25 frejmova da li bi na B960 radio bolje recimo u odnosu na Celeron B815? Oba laptopa imaju iste graficke 7470m?

Nazad
Vrh Dno