Šta je novo?

savet za kupovinu lap top

Lost88

Cenjen
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poena
159
Ovako, vec neko vreme merkam laptopove.. Uglavnom do max, max 55k. Sta mi je naj vaznije da gledam kod laptop? proc, memorija, grafika?? Ne igram igrice, samo ponekad odigram lol to je to.. Ja bih naravno u taj laptop ubacio svoj ssd, tako da mi kapacitet hdd-a nije oresudan u izboru..

Ako ti ne treba za gaming i neke takve stvari, obrati pažnju da uzmeš što bolji proc, grafika ti ne treba neka posebna za standardne stvari - korišćenje.

Ja sam skoro kupio HP 17,3" Pavilion perfektan je, brz, odlican ekran, ram moze do 16gb(za razliku od nekih koji su limitirani na 4/8GB). U svakom slucaju samo gledaj HP i nista drugo, sve ostalo je cisto smece.
Dok HP je ne samo "odgovarajuci" ili "dobar" on briljira..Moj laptom ima pored pomenutog jako dobrog ekrana, punu tastaturu(sa numerickim delom) koje je perfektna za kucanje, osecaj je kao da letis preko tastera, odlican pad za razliku od Dell-ovih i sl. Windows 8.1 se podize za 2 sekunde a jos brze gasi. Wi-Fi je 'pojacan' u odnosu na prosle modele, pre sa video do 20-ak korisnika sada barem 3x vise...citac kartica radi super, DVD cita najstarije i ostecene diskove itd. itd.

Uglavnom HP i nista ispod 17" i Intela i3(moj ima i dodatnu grafiku sa 2GB rama, ali to vec ko moze).

Ja sam skoro kupio HP 17,3" Pavilion perfektan je, brz, odlican ekran, ram moze do 16gb(za razliku od nekih koji su limitirani na 4/8GB). U svakom slucaju samo gledaj HP i nista drugo, sve ostalo je cisto smece.
Dok HP je ne samo "odgovarajuci" ili "dobar" on briljira..Moj laptom ima pored pomenutog jako dobrog ekrana, punu tastaturu(sa numerickim delom) koje je perfektna za kucanje, osecaj je kao da letis preko tastera, odlican pad za razliku od Dell-ovih i sl. Windows 8.1 se podize za 2 sekunde a jos brze gasi. Wi-Fi je 'pojacan' u odnosu na prosle modele, pre sa video do 20-ak korisnika sada barem 3x vise...citac kartica radi super, DVD cita najstarije i ostecene diskove itd. itd.

Uglavnom HP i nista ispod 17" i Intela i3(moj ima i dodatnu grafiku sa 2GB rama, ali to vec ko moze).

aj postavi link koji si kupio i gde

Ne moze ni sa SSD-om za toliko. Nego ga ne ugasi, samo zatvori, pa se aktivira quick awake/boot, kako ko zove...ili prica metaforicno, ili racuna od trenutka kad se pojavi win logo (mada ni za to ne verujem da moze za 2 sec ni na ssdu)

Poslednja izmena:
Koristi ovo sigurno:

Fast startup is turned in by default in Windows 8 and 8.1 and is a setting that helps your PC start up faster after shutdown. Windows does this by saving system info to a file upon shutdown so when you start your PC again, Windows uses that system info to resume your PC instead of restarting it.

Notes

The fast startup setting doesn’t apply to Restart. You need to shut down and then start your PC again for fast startup to take effect.

Jeste brzi ali nije sigurno 2 sekudne , jer 2 sekunde treba dok ocita logo od laptopa tako da je tako nesto neizvodljivo , 5-7 sekundi moze da prodje sa SSD-om!

Dell Inspiron 14 3000 Series 14-inčni laptop.
Biti Pc tehničara za 15 godina, vidio sam jeftini laptopa i neki jeftini laptop, ali ovo je dobar za cijenu, obavlja jako dobro za dana u dan upotrebu, web pretraživanja, e-mailove, dokumente, itd itd
Dobre stvari

Trajanje baterije je dobra
tastatura povratne informacije je dobro
svoje svjetlo i samo 3mm deblji od mog Ultrabook
Jednostavan dizajn
touchpad radi odlično, ali nije polirani pad, oni jastučići radi bolje
Integraded BT i tip N wifi radi sjajno
Silent rad

? Ne razumem sta si hteo reci. Dell Inspiron je dobar laptop (generalno kao serija), nije preterano lep,ali ima 3 godine garancije, sto drugi nemaju.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno