Šta je novo?

Savet za kupovinu HDD-a

• Začetnik teme Začetnik teme vanjad
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

vanjad

Slavan
Učlanjen(a)
17.05.2006
Poena
319
Uskoro bih da se bacim u trosak i to kupovinom PATA hard diska od 250 GB. Dakle iskljucivo PATA i 250 GB. E sad, hteo bih da pitam koju bi mi marku preporucili, vidim da se uglavnom prodaje WD, Hitachi i Seagate. Sa Seagate imam losa iskustva od ranije, dakle nisam bas preterano voljan da kupim to, a i na benchu sam procitao da bas Seagate od 250 GB ima neko kliktanje iz diska i to novog. Naostrio sam se na WD. Zeleo bih vase savete/iskustva/

Ja ne podnosim Seagate, ali, realno je da za njega u zadnje vreme čujem sve ok. WD (ali SATA) od 250Gb sam uzeo da bi zamenio Maxtor-a... od kojeg dvi dižu ruke. Nikada više ga ne bih kupio, pri svakom drugom, baš svakom drugom, reboot-ovanju, pojavljuju se corrupted files, lost files i chkdsk.exe češlja particije, naravno, uglavnom C:. Relativno redovno, neki od fajlova koji su potrebni za boot-ovanje nisu više čitljivi i sistem skikne, ja to za sada popravljam ili skeniranjem diska ili opcijom repair windowsa, ili, u najgorem slučaju, image fajlom particije. Ono što me j a nije ... je da NEMA bad sektora, tako da ne mogu ni da ga reklamiram.... pravi smor.

Ja ne podnosim Seagate, ali, realno je da za njega u zadnje vreme čujem sve ok. WD (ali SATA) od 250Gb sam uzeo da bi zamenio Maxtor-a... od kojeg dvi dižu ruke. Nikada više ga ne bih kupio, pri svakom drugom, baš svakom drugom, reboot-ovanju, pojavljuju se corrupted files, lost files i chkdsk.exe češlja particije, naravno, uglavnom C:. Relativno redovno, neki od fajlova koji su potrebni za boot-ovanje nisu više čitljivi i sistem skikne, ja to za sada popravljam ili skeniranjem diska ili opcijom repair windowsa, ili, u najgorem slučaju, image fajlom particije. Ono što me j a nije ... je da NEMA bad sektora, tako da ne mogu ni da ga reklamiram.... pravi smor.

nije savet,...ali napravi mu bad sektore :crash:😀

Uskoro bih da se bacim u trosak i to kupovinom PATA hard diska od 250 GB. Dakle iskljucivo PATA i 250 GB. E sad, hteo bih da pitam koju bi mi marku preporucili, vidim da se uglavnom prodaje WD, Hitachi i Seagate. Sa Seagate imam losa iskustva od ranije, dakle nisam bas preterano voljan da kupim to, a i na benchu sam procitao da bas Seagate od 250 GB ima neko kliktanje iz diska i to novog. Naostrio sam se na WD. Zeleo bih vase savete/iskustva/

Iskreno i mene zanima koji ata HDD uzeti sada da li jos neko zna njihov kvalitet ili su svi presli na Sata HDD-ove.

Ja cekam ponedeljak, navodno onda stize WD 250 GB PATA pa da pazarim.

Kupio sam WD, ali od 320 giga. Sada formatiram i nadam se da ce sve biti ok.

Koja oznaka i da li si zadovoljan kako radi dal je bucan i na koju temperaturu radi,koje pare :eyebrows:

WD3200AAJB. Za sada sam zadovoljan kako radi, radio sam HD clone i prebacivanje podataka ceo dan, za sad je ok, dosta tisi od starog maxtora i WD-a, ima slican zvuk diskovima u laptopima. Malo je veca temp nego na starim diskovima, ali nista strasno, ne znam kako bih mogao tacno da izmerim, ali i tako sam stavio ventilator letos, pa ga to i hladi:d. Platio sam 5590 din, u mome selu (NS), to je bilo najjeftinije za WD-a, jer Seagate nisam hteo, a i jedva sam nasao i ovaj od 320 da bude ATA, malo ih ima, hteo sam 250 ali su vec prodali, tako da mi je izbor bio smanjen.

Nazad
Vrh Dno