Šta je novo?

Savet za kupovinu graficke

Skipe95

Cenjen
Učlanjen(a)
23.11.2013
Poena
170
Zamenio sam sve komponente sa starog kompa, ostaje jos graficka, konfiguracija je sledeca:
ryzen 5 1400, asus prime b350m, patriot 8gb 3000mhz, lc power 600w.
Koju graficku preporucujete? Budzet je maksimalnih 30k, razmisljao sam da uzmem gtx 1060 6gb u emmi:
http://www.emmi.rs/grafičke-kartice...first--edition-6gb-dd.11.html?productId=63999
http://www.emmi.rs/grafičke-kartice...no3d-6gb-twin-x2-ddr5.11.html?productId=64005
Ako mozete da mi pojasnite koja je bolja od ove dve i zbog cega (pretpostavljam da je inno verzija kvalitetnija jer daju garanciju 3 god dok je kod zotaca garancija 2 god), da li su ovo ok proizvodjaci posto asusova kartica kosta 10k vise?
Da li ce ova kartica moci da gura igre u narednih nekoliko godina u fhd, koliko je bolja od verzije sa 3 gb i da li ce ovo napajanje izdrzati?
Ako imate neku bolju preporuku otvoren sam za sugestije.

Poslednja izmena:
Zato sto nikad nisam cuo ni za jedan od ova dva proizvodjaca, mozda imaju neku falinku kartice. Citao sam da su zotacove karte malo bucnije ali to mi uopste ne smeta.

Mislio sam na serijsku falinku ali sam citao i ispade da je inno3d sasvim ok kartica, nije ni bucna a ni ne greje se preterano...Da li moze neko da odgovori na pitanja u vezi napajanja, koja je razlika izmedju 3gb i 6 gb itd?

Izdrzace napajanje, samo preporuka da zamenis za neko kvalitetnije u nekom trenutku, ako je to LC-600H-12, nije to low-end konfa.

Sto se 3GB vs 6GB tice, prezvakano x puta na 1060 temi.
Vredi doplatiti 40-50e za isti model sa 6GB, zbog same memorije, po grafickoj snazi su tu negde, mininalna razlika.

U nekim igrama ces morati da smanjujes teksture da bi stale u 3GB Vram.
Nista ne fali Inno3D kartama.

Da ne otvaram novu temu...
Imam procesor i5 3570K stara grafička se sada mora zamjeniti.

Pitanje da li moj procesor može ispratiti 1060 ili da idem na 1050Ti?

Moze sigurno da isprati 1060, klokovan moze i 1070.

Mada BF1 multi, Gta V i slicne stvari rade bolje na i7/R5.

Da ne otvaram novu temu, sta mislite, da li sada da kupujem nov 1050ti ili da uzmem polovan Gainward gtx 580 1.5Gb ddr5 za 8000din. Ako je 1050 na zalasku karijere, mozda je bolje uzeti za sada 580. Imam Chieftec cft 750 tako da napajanje nije problem....? PC je intel 2500 i Ga z77 ploca, tako da nije bas nov, a 580 treba da ima slicne performanse za vise nego duplo manje para. Od igara igram samo WOW u 1680x1050

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno