Šta je novo?

Savet za kupovinu grafčke

Djagi

Cenjen
Učlanjen(a)
17.07.2013
Poena
180
Pre neki dan sam kupio računar sledeće konfiguracije.

Maticna ploca : ASUS H81M-K (LGA 1150)
Procesor : Intel Core i3 4160
Grafika: Integriisana Intel HD 4400
Hard 1 : SSD SPCC Solid state 60GB
Hard 2 : WD Blue 1TB
Napajanje LC Power 500w

LMAE8NZ.jpg

Sada mi je u planu kupiti neku grafičku karticu. Napominjem da ja uopšte ne igram igrice i slabo se razumem u grafičke, nego mi sin igra igrice. On nije nešto zahtevan što se tiče igrica, može i ove najnovie igre barem da tera na nekim medium podešavanjima.
Koju grafičku karticu bi mi predložili na moju konfiguraciju? Može i da je polovna,bar da ima 1 GB memorije,interfejs minimum 192bit i eventualno directX11.
Budžet mi je od nekih 60 do 70 evra. A sve zavisi koliko ću dobiti za komponente od mog starog računara (Memorije,ploča,procesor...)
Znači do nekih 70 evra, pa ako možete, molio bih vas da mi date predloge.

Zahvaljujem :)

Zasto mislis da ne moze lc 500w da gura 7850? Ostatak masine jedva da trosi struje.. U svakom slucaju mozes da potrazis gtx750, ona sigurno manje trosi, a jaca je od ovih pomenutih.

A da li mi možete reći oko interfejsa. Većina je oko 128 bit. Da li one mogu bar malo da podrže najnovije igrice na nekim srednjim podešavanjima. Ili da gledam da bude 192bit i više?

Hvala još jednom.

Zavisi koje igrice, na low/medium ce raditi sigurno. Neke i na high verovatno. Burazer ima gtx750 i i3 4170 i sve mu solidno radi. Ja imam 7850 (sa 2gb) radi takodje solidno, doom 4 na high ima od 25-40fps npr.

Zasto mislis da ne moze lc 500w da gura 7850? Ostatak masine jedva da trosi struje.. U svakom slucaju mozes da potrazis gtx750, ona sigurno manje trosi, a jaca je od ovih pomenutih.

Nema veze, LC500H-12 je slabo napajanje. Tu je bila greska u startu sto nije dodao ~500din za LC600H-12.

A da li mi možete reći oko interfejsa. Većina je oko 128 bit. Da li one mogu bar malo da podrže najnovije igrice na nekim srednjim podešavanjima. Ili da gledam da bude 192bit i više?

Hvala još jednom.

Bitovi su bili veoma bitni pre 10 godina. Danas nije sve u bitovima. ;)

Poslednja izmena:
1 gb vrama je apsolutno neisplativo uzimati, osim na rezolucijama tipa 1368x768.
Ja sam dao moju r7 360 za 80e skoro, bila jos u garanciji godinu ipo dana.

Ganjaj nesto tako ili gtx 750ti, to ti je minimum za 1080p gaming jer sve ispod toga je neisplativo.
Za 1gb kartu max 50e i ni dinara vise.

Sent from mTalk

A kakva je ova npr.

http://www.emmi.rs/grafičke-kartice...250-sapphire-1gb-ddr5.11.html?productId=55721

Da li odgovara za moju plocu i da li je potrebno jace napajanje?

Ima i novih na oglasina za 70e i polovnih oko 55e.
Čini mi se da je najjeftinija nova koja ima smisla za kupovinu u domaćim radnjama RX 460 2GB. Sve ostalo je mizerno jeftinije u odnosu na to koliko je slabije. A pošto je ona duplo skuplja od tvog budžeta svakako juri nešto polovno :)

Ima neki lik iz Krusevca koji prodaje graficke kartice. Vidim da ima sve pozitivne ocene i da je krektan.
Sta mislite o ovoj:

Sapphire HD 6850, 1GB , 256-bit ,DDR5 ,DX11
Negde sam na oglasu video cenu 55e. E sad,zavisi u kakvom je stanju.

Gledao sam da te GTX750 koštaju nove od 110 do 120 evra. Pošto toliko nemam, moram se dobro baciti na traženje takve ali polovne.
Ta grafička može onda na napajanje LC Power 500W?
Kadgod ko stigne i ima volje neka da svoje predloge.
Još jednom vam hvala.

Gtx 750 je slabija od amd 260x.
Za 80e imaš 270x polovnu i to će da radi na lc power ofis 500, jer ti ostatak konfiguracije troši kao upaljač.

Nvidiu ne diraj, jer ima slabiji dx12/vulkan feature set. Što će reći da nije na duže staze.

A 7870 (aka 270x) prilično od 7850.

Pazi takođe da ne uzimaš kartu sa manje od 2gb video memorije.

Suzio sam izbor.
GTX 750 ili HD 7850. Koliko sam pročitao,vidim da ne zahtevaju jako napajanje pošto ja imam LC Power 500W.
Dobro bi došla i varijanta od 2GB rama.
Sad samo da pratim i čekam da naiđem na pomenute a da su polovne,ispravne i očuvane.

Te R 270x si mislio da bi radile na mom napajanju?
Upravo sam preleteo cene tih pomenutih i polovne nema ispod 100e.

Poslednja izmena:
A kakva je ova?
Sapphire R7 250 2GB GDDR5 PCIE
Našao sam novu sa 3 godine garancije za 80 e.

P.S.

Nisam mogao da izmenim prethodni post pa sam ponovo napisao.
Možete sapojiti ovaj post sa prethodnim.

Zahvaljujem.

Ne batali te nove low end. Trazi polovno sta su ti predlozili. Ja sam skoro uzeo polovnu gtx 570 sa 1.280MB rama i tera sve živo u 1080p medium/high bar 30-40FPS. 7850 2gb je bolji izbor.

To je to.
Onda GTX 750 ili HD 7850. I ako je moguće sa 2GB rama.
Hvala svima na dosadasnjim savetima. Verujte, mnogo ste mi pomogli. Pogotovo sto se ja nista ne razumem.
Super ste. Hvala jos jednom.

Gtzx 750ti 2gb ako vec gledas nvidiju i hoces 2gb.
Ili 650 ti 2gb

Sent from mTalk

Nazad
Vrh Dno