Šta je novo?

Savet za jos 512MB rama(PQI)

ivanbo2003

Slavan
Učlanjen(a)
18.07.2005
Poena
380
Pozdrav svima!
E ovako,skupio sam nesto kinte i izmedju ostalog bih uzeo jos 512MB rama.Odlucio sam se za PQI ,jer vec imam tu memoriju,i radi vise nego odlicno(moze bez gresaka do 230MHz 2.5-4-4-8 sa 2.8V).E sad,moguci problem bi mogao da bude to sto novi modul nece raditi na 220MHz :(.Interesuje me vas savet oko PQI (kako se klokuju generalno),jer ja sam se susreo sa oko 5 konfiguracija sa njom(koje su klokovane) i sve je vise nego dobro radilo(memorija je u 4/5 slucajeva isla do 225 MHz).Citao sam neke starije topic-e i cini mi se da je u globalu zakljucak da se dobro OC-je nezavisno od serije(neke bolje neke losije).Znate i sami zasto je vazno bas 220Mhz,jerbo zbog cpu clocka koji je sweet spot :)
Ploca je Asus K8N(S754) ,A64 [email protected],sadasnji ram je PQI 512MB pc3200 @220Mhz(2.5-3-3-6),ostalo je nebitno.
Da li vredi uzimati Kingmax pc3500(cl 2.5),nesto je skuplja,a koja ce sigurno da radi na 220MHz(sa blagim OC sa 216:) ),da li bi se slagala sa PQI na K8N ploci?
Obe memorije nisu navedene(ni PQI ni Kingmax) u "suported" kategoriji u knjizici,ali to je standardna stvar(stara knjizica i debilni asus :) )
Hvala svima unapred!
:wave:

BozicBata je napisao(la):
Ako ti novac nije problem, prodaj taj PQI i kupi 2x512 Kingmax i sve ce da radi ok na 220MHz. Sigurnija ti je ta varijanta.

Znam,razmisljao sam o tome ali za tu opciju moram odmah da dam 2x kinte(imam..) ,nego za onu prvu opciju.Sigurnija je kao sto i sam kazes ,pet puta.Videcemo sutra kako cu rezonovati kad se probudim(obicno sam dobre odluke donosio rano izjutra :D ).Sta cenis koliko da trazim za memoriju?Moracu da je utapam nema druge,a taman sam se emotivno vezao,darovao joj i heatspreader :D .

Poz

probani par komada i 256mb3-3-6 i 512 mb 4-4-8 i sve su radile na 240 mhz.. sasami ima 2 x512 pqi sa zategnutim 3-3-6 230-240mhz bez problema. posto sam ga prozvao nek ti tacno kaze kako je odeseno ili ga pitaj na PM ;) inace ja licno ne bih uzeo/menjao kingston value ram za PQI - to nije losa memorija ;)
na kraju zavisi koje si srece bio poz.

Poz macman,ovaj mu kingmax dodje kao neka superam serija(mozda si pogresno procitao kao kingston).Inace,PQI sam i ja pretpostavio da su ok za OC,mada sve zavisi od srece(inace navedene kingmax pc3500 imaju u jednoj vecoj firmi za 4.400din po 512 modulu).Jos se lomim dal da rizikujem OC i uzmem PQI,ili ga prodam(kasnije) a sutra uzmem dva modula pomenutog kingmax pc3500.Teska odluka:)

BozicBata je napisao(la):
Ako ti novac nije problem, prodaj taj PQI i kupi 2x512 Kingmax i sve ce da radi ok na 220MHz. Sigurnija ti je ta varijanta.

ma kingmax je extra :p on ce sigurno da radi na 220mhz :)

lutrija je sve sa kingmax-om osim ako ram ne nosi zelene hladnjake na kojima pise HardCore ;)

ivanbo2003 je napisao(la):
Pozdrav svima!
E ovako,skupio sam nesto kinte i izmedju ostalog bih uzeo jos 512MB rama.Odlucio sam se za PQI ,jer vec imam tu memoriju,i radi vise nego odlicno(moze bez gresaka do 230MHz 2.5-4-4-8 sa 2.8V).E sad,moguci problem bi mogao da bude to sto novi modul nece raditi na 220MHz :(.Interesuje me vas savet oko PQI (kako se klokuju generalno),jer ja sam se susreo sa oko 5 konfiguracija sa njom(koje su klokovane) i sve je vise nego dobro radilo(memorija je u 4/5 slucajeva isla do 225 MHz).Citao sam neke starije topic-e i cini mi se da je u globalu zakljucak da se dobro OC-je nezavisno od serije(neke bolje neke losije).Znate i sami zasto je vazno bas 220Mhz,jerbo zbog cpu clocka koji je sweet spot :)
Ploca je Asus K8N(S754) ,A64 [email protected],sadasnji ram je PQI 512MB pc3200 @220Mhz(2.5-3-3-6),ostalo je nebitno.
Da li vredi uzimati Kingmax pc3500(cl 2.5),nesto je skuplja,a koja ce sigurno da radi na 220MHz(sa blagim OC sa 216:) ),da li bi se slagala sa PQI na K8N ploci?
Obe memorije nisu navedene(ni PQI ni Kingmax) u "suported" kategoriji u knjizici,ali to je standardna stvar(stara knjizica i debilni asus :) )
Hvala svima unapred!
:wave:
To sam memorijom ti je lutrija i sve preko propisanih vrednosti DDR400 DDR500 itd je pitanje dali radi i zavisi samo od primerka npr ja imam dva modula po 512 DDR500 Kingmax hadrcore,jedan nece ni da chuje preko 255mhz ma kakva podeshavanja radio a jedan ide do 275mhz tako da je to lutraija,misli da bi kingmax koji si naveo mogao bez problema na 220mhz,ali nikad se nezna pa ako bi mogao da proverish nekako bilo bi extra!
Poz

Nazad
Vrh Dno