Šta je novo?

Savet za jeftinu plocu i procesor

nsAce

Slavan
Učlanjen(a)
25.11.2007
Poena
330
Crkao mi je komp sa Athlon XP2000+ i maticnom VIA KT266 pa mi treba jeftina zamena za ovo. Potrebna mi je nova ploca i procesor i to naravno sto jeftinije da bi kupovina uopste imala smisao. E da, ploca treba da ima AGP port i 3 memorijska slota da bih iskoristio graficku i RAM.
Video sam da ima ploca za 30e i procesor za 30e. Sta vi predlazete?

60€ za tu ploču i taj proc je više nego previše, da li si siguran da su i ploča i procesor crkli, ako jesu skupi još malo para, nove ploče sa integrisanom grafikom mogu da se kupe za 40€, am2 semproni su oko 25€ a 1 gb dd2 10-15€...

Crkao mi je komp sa Athlon XP2000+ i maticnom VIA KT266 pa mi treba jeftina zamena za ovo. Potrebna mi je nova ploca i procesor i to naravno sto jeftinije da bi kupovina uopste imala smisao. E da, ploca treba da ima AGP port i 3 memorijska slota da bih iskoristio graficku i RAM.
Video sam da ima ploca za 30e i procesor za 30e. Sta vi predlazete?

Prodaj ono sto je ostalo citavo, dodaj lovu i uzmi 780G+najjeftiniji x2 ili mozes i jeftiniji cpu (am2 Athlon, Sempron). Graficka integrisana na 780G ploci je brza verovatno od tvoje grafike (koja je tvoja graficka?). Ako imas nesto jace AGP od recimo 6600GT onda prodaj tu grafiku i uzmi istu pci-e za manje para, a ako imas slabiju grafiku integrisana ce ti biti brza od tvoje stare. DDR1 je skuplji od DDR2, prodaj tvoj ram i kupi DDR2.

Prodaj ono sto je ostalo citavo, dodaj lovu i uzmi 780G+najjeftiniji x2 ili mozes i jeftiniji cpu (am2 Athlon, Sempron). Graficka integrisana na 780G ploci je brza verovatno od tvoje grafike (koja je tvoja graficka?). Ako imas nesto jace AGP od recimo 6600GT onda prodaj tu grafiku i uzmi istu pci-e za manje para, a ako imas slabiju grafiku integrisana ce ti biti brza od tvoje stare. DDR1 je skuplji od DDR2, prodaj tvoj ram i kupi DDR2.

Moja grafika je Ti4200 i vec imam 1GB DDR1. Imam drugi komp koji je ok a ovaj sluzi samo za office poslove, gledanje filmova i slusanje muzike pa ne bih da dajem mnogo para.

Onda je jasno ko dan, sve to prodaj i kupi neki sempron i neku jeftinu 690G plocu i jedno 1-2GB ddr2. To ti je najjeftinija i najbolja opcija :)
Dobices nesto sto je malo brze, a za to tvoje mozes da uzmes neke pare (posto je sve to staro zbog nemogucnosti da se kupi novo, na relativno visokoj ceni). Glupo je da dajes tolike pare samo zato da bi i dalje imao racunar koji koristi staru tehnologiju :)

Moja grafika je Ti4200 i vec imam 1GB DDR1. Imam drugi komp koji je ok a ovaj sluzi samo za office poslove, gledanje filmova i slusanje muzike pa ne bih da dajem mnogo para.

Integrisana HD3200 je brza od Ti4200. 1 GB DDR1 je skuplji od 1 GB DDR2. Nova 780G ploca je malo skuplja nego polovna koja ti treba.
Racunica je jasna.

Vrh Dno