B360 plocu, i7 8700 i 8GB 2666MHzm
Sve ti je rekao decko..
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Ovde pise OC na 4.8-4.9GHz.
Za to ti je potreban bolji kuler(50e i vise), delid i stavljanje tecnog metala i opterecenje celog sistema(maticna, napajanje) je vece..
8700 bez dileme.
Mozes i 8700k, pa imas opciju da posle klokujes, ali to zahteva jak/skup kuler.
Za 35e se svakako isplati, ali je naravno pitanje koliko ti je labav budzet.
ili i5 8400 jer je odlican deal, ili i7 8700(K).
Za 40e ne moze da uzme 1070 umesto 1060.Ako je 1070, dodaj tih 40€ za i7 8700.
Za 40e ne moze da uzme 1070 umesto 1060.
Koji cpu uzeti, zavisi i koju grafu imaš ili planiraš? Možda je bolje i5 i jaču grafu, ili možda veći ssd? Što se tiče igara i5 i i7 su sličnih performansi, dok u ostalom je i7 prilično bolji i zbog toga se isplati dodati tih 40€. Samo za gejming je bilo koji i5 8xxx sasvim dovoljan narednih nekoliko godina sa odgovarajućom grafičkom.
Ne razumem, ko je spominjao 1060, 1070... ja samo pitao koju grafu ima. Nisam prorokovao, i spominjao sam bilo koji i5
Ako nemaš ništa pametno da napišeš molim te nemoj![]()
Ja sam te lepo ispravio, ali si ti imao potrebu da ispadnes u pravu, cak i ako nisi.
Tako da jedino ti za sada nista pametno napisao nisi.
Za 40e ne moze da uzme bolju graficku, u bilo kom slucaju.
I5 i i7 nisu isti ni u gamingu, mogu samo u retkim situacijama da budu isti, a te razlike ce se povecavati vremenom, pa je glupo nekome savetovati da uzme i5 zbog 40e, pa cak i 75e za K i7.
I to kada kazes uz odredjenu graficku su isti i bice narednih par godina, znaci da treba da uzme slabu grafu, da bi bottleneckovala cpu narednih par godina?
Bzvz si sada prosirio pricu, a trebao si samo da iskuliras kada te neko ispravi, a znas da je u pravu.
@ficicaaa, nikako 8400, on je slabiji od mog 6700k.
To je dobro resenje za neku osrednju konfu, za gtx 1060 max, a ti si vec iznad toga, a u buducnosti ces uzeti recimo sledecu gtx 70 seriju, koja ce biti duplo jaca od ove.
Ma jok, poredio sam ih na mojoj 1070, osetno losiji.Nije slabiji od 6700K svakako, u najboljem slucaju mogu egal da budu
i5 8400 komotno 1070 moze da isprati.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari