Šta je novo?

Savet u vezi modemskog konekt.

Mike

Čuven
Učlanjen(a)
23.09.2003
Poena
604
Da li postoji neko ovde ko je na centrali sa brojem koji pocinje sa 78...da mi kaze na sta se on kaci,mislim na koji provajder posto cu telefon da slomim,od kako su provajderi presli na digitalne brojeve ja puko !
Pozdrav !

Mike je napisao(la):
Da li postoji neko ovde ko je na centrali sa brojem koji pocinje sa 78...da mi kaze na sta se on kaci,mislim na koji provajder posto cu telefon da slomim,od kako su provajderi presli na digitalne brojeve ja puko !
Pozdrav !

Ja sam sa jednim 77 brojem imao onoliku muku, to je stvarno bilo za Ginisa. Konektovanje od 11 ujutru do 7 uvece, nekoliko dana.. isprobani su skoro svi provajderi i manje vise svi su bili tu negde.. dok recimo verat nije hteo ama bas uopste, sezam je cini mi se tu i tamo uspevao da odrzi vezu desetak minuta. Cudno je sto su najbolje radili 041, ali to dosta kosta :(

Zar nece da ti menjaju broj na 278?

Pre nekih 2-3 godine neki provajdri nisu prodavali vreme ljudima kojima telefon pocinje na 7(tj.postojala su obavestenja da nece da pruzaju usluge).Jedini spas za tebe je da probas sa 011,ali ce da ti se razgovor,tj. poziv tarifira kao medjumesni...

Pa ovako,278... cu dobiti ko zna kad posto imam dvojnika na njemu a imam drugu liniju u kuci na 75.. ali verovali ili ne ona je na PCM-u tako da se kacim na nju na bitsyu.net ali 14400. A jedno vreme sam bio takav lik da sam se sa ove 78... kacio na verat ali preko LOZNICE !!! Tako da sam tad puko funte za telefonski racun i nikad vise. Sve u svemu hvala a ja dok ne uvedem jos jednu paricu u kucu nisam nista uradio.

Mike je napisao(la):
Pa ovako,278... cu dobiti ko zna kad posto imam dvojnika na njemu a imam drugu liniju u kuci na 75.. ali verovali ili ne ona je na PCM-u tako da se kacim na nju na bitsyu.net ali 14400. A jedno vreme sam bio takav lik da sam se sa ove 78... kacio na verat ali preko LOZNICE !!! Tako da sam tad puko funte za telefonski racun i nikad vise. Sve u svemu hvala a ja dok ne uvedem jos jednu paricu u kucu nisam nista uradio.
Uvedi ISDN, Milenko ce da cvane kad cuje!

Mike je napisao(la):
Pozdrav !

Ja sam isto na 78... Tek od pocetka smina mogu da se okacim na net kad pozelim. Istina, vuce se dosta, ali bolje ista nego nista. Koristim Sezamov smin kao i Veratov i u odnosu na "nista" i nije tako lose. Ranije sam koristio Sezamov analogni broj 186333 i kacio sam se iz 30.( i slovima tridesetog) pokusaja. Problem ne bi bio toliko veliki da su to bile zauzete linije, ali nisu. Veza mi je pucala 30 puta pri hand-shaking -u, a to su dva otkucana impulsa. Provodio sam po 5-10 minuta dnevno na netu, a telefonski racun mi je bio kao da sam surfovao 5-10 sati. Znaci moja preporuka su ti ova dva smin broja (nisu losi zbog cene), i iskreno ti zelim (a i sebi) jednu dvojku ispred 78 u najskorije vreme.

Mislim da ne mogu da PCMuju analognu liniju... ili mogu???
Ja sam na 75, i Verat radi zadovoljavajuće, doduše dešava se da veza jednostavno stane, ali onda ide reconnect i sve ok.
U skorije vreme sam još probao Beotel, Sezam i Drenik i nisam uspeo bajt da provučem kroz nijedan.
Modem je Agere 56k.

Vrh Dno