Šta je novo?

Savet stučnjaka?

rotkod

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2003
Poena
710
Drugaru sam nedavno instalirao XP PRO SP1.
Pre je imao XP PRO imst. u FAT32.
Problem je ostao isti kao i pre.
Računar potpuno blokira... miš... ctrl+alt...del... ništa potpuno je blokirao...
Da se razumemo podigne sistem bez problema igra max payna bez blokade dok prilikom otvaranja nekog foldera blokira...
Instalaciju sam uradio sa but.diska napravio dve particije u NTFS.
Kada sam formatizovao hard radio sam normalnu varijantu ne brzu formatizaciju...
Sve je prošlo glatko jedini driver koji sam instalirao je za intelov fax modem (driver za XP) i grafičku nvidia 52.16 XP/2000.
Eh da kuler od procesora sam očistio bez skidanja hladnjaka komprimovanim vazduhom... inače temp. u biosu je normalna... grafička ima pasivan kuler...
Konfiguracija:
900 AMD Athlon
Chaintech 7aja
256 SDRAM
GForce MX200 32MB
40GB Maxtor 5200 rpm
Napajanje neko š ,ali radi
Samsung 753s

Molim za neki pametan savet! cheers

Preneseno iz zalutalog ( pa zato i obrisanog ) posta:
rotkod je napisao(la):
Inače kad se računar pali nešto se čuje kao neke sklopke "fut, fut" ko da šalta brzine .....

Molim, i drugi put... nego ova konfiguracija :S :boom: - zezam se vec 6 meseci sa jednom potpuno istom, ne znam da li je slucajnost ili je nesto debelo pogresno bas sa tom kombinacijom komponenti, uglavno vec 6 meseci ne mogu da je sredim, nikad mi nijedan komp nije tako vadio mast i zaj****ao u zdrav mozak !

Instalacije prodje bez problema i onda potpuno nepredvidivo i nasumicno u toku upotrebe...samo se blokira i tacka. Svasta menjano i eksperimentisano i tweak-ovano, sve testove i benchmarke prolazi. Nemam neko pouzdano resenje za sada. Sem, naravno, bacanja ploce u najblizi kontejner.

"Futfut-ovanje" :p bi mozda moglo da bude cuveni Maxtor-ov "click of Death"...vidi thread u Storage o tome pa proceni da li je slicno.

Eto ko bi rek'o slučajnost... hvala još jednom iskreno se nadam da je HDD... da mu je kraj do njegovog crkavanja toliko pzdrav!!!

[Mancha] je napisao(la):
Ovo je malo long-shot, ali proverite hladnjak na northbridge-u, imao sam slucaj na par chaintech-a da iako stoji, nije lezao bas kako valja, pa se desavalo da povremeno i nasumicno blokira.

Moz' biti bas to.

Druga varijanta je da je Hard los. XP hoce da iskljuci hard ako mu SMART prijavljuje mnogo gresaka, a kad se HDD iskljuci :mrgreen: i Win se blokira.

Nazad
Vrh Dno