Šta je novo?

Savet pri izboru laptop-a

Balzak

Cenjen
Učlanjen(a)
25.12.2013
Poena
180
Pozdrav ljudi, potrebna mi je pomoc pri kupovini laptopa.
S obzirom da nisam neki ljubitelj istih, tako i ne pratim njihova desavanja pa ne znam ni sta da gledam.
Laptop cu koristiti za muzicku produkciju i live nastupe, sa programima kao sto su traktor i cubase. Voleo bih da ima IPS ekran, ostalo mi nista nije presudno.
Budzet je do 65 hiljada, samo novi iz domacih radnja dolaze u obzir na zalost :smash:

Eto, davajte sta imate :d

Ovaj ne izgleda uopste lose, ne svidja mi se samo hdd i 4gb rama ali to je lako nadogradivo, uzecu u obzir.
Ako nema nista vise od ips, onda mogu i tft ***

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Ovaj je za cenu super (fullHD, i3 5th gen, izrada, nadogradiv veoma).. Mada, meni se cinilo da je ovaj model skuplji, proveri tu cenu..

Ovaj gore, V3, je ipak bolji sa i5, IPS fullHD, diskretnom grafickom.. Razlika u ceni opravdana.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Samo sto kad bi nadogradio Acer na 8GB rama i SSD recimo 120GB izaslo bi ga preko 70 hiljada ali opet 940M ima graficku pa je cena opravdana , ako se ipak odlucis za Toshibu sa i3 i integrusom nadogradi jos 240GB SSD i 8GB rama , prvo pogledaj reviewe da vidis ko ima bolji panel.

Samo da ti prijavim da se taj i3 (a verovatno i i5) sa U na kraju vuče kao prebijen puž.

Lenovo B50-80 je sličan plastikaner, i mislim da je to bacanje para... 4cell baterija?.

Pre bih uzeo polovan ThinkPad ili nešto od HP-a i Dell-a za ~250 eur nego ovaj Intelov reket...

Nemoguce je da se to toliko vuce, oces da kazes da ne moze iole zahtevne programe da pokrece?
Kao sto sam rekao nazalost samo novo iz domace radnje dolazi u obzir. Sa hp-om u srednjem nizem segmentu nemam lepa iskustva

Ne mogu da ti kazem za zahtevnije programe posto nisam probao, instalirao i predao dalje. Ali kada krene da radi nesto sto bi T420/i5 SandyBridge zavrsio davnih dana... gnjavi li gnjavi. Ako imas nesto sto se ne instalira i moze da se proba - mogu sutra da probam pa da imas C/B rezultat :)

Ako je samo novo, probaj da se razvuces do i5-5xxxU to bi moglo biti bolje, samo koliko sam video to je isti plastikaner sa jos (pre)skupljim procesorom za ~60k+

Neverovatno je da je razlika izmedju i5 2xxx i i5 5xxx osetna.
meni je prvi favorit ovaj acer, ima sve sto mi je potrebno u startu, ima cak i 940m grafiku koja mi nije ni potrebna, ali boze moj, nakon mesec dana bih mu dodao jos 4gb i ssd

Bio sam malo nejasan.

Lenovo B50-80 sa i3-5005U vs T420 sa i5-24x0,
gore si razmatrao Toshiba Satellite P50-C-18P koji je veoma slican kao taj B50-80.

Ljudi, ovaj acer nema na stanju nigde po ceni od 65-70 hiljada.
Koja bi mi bila druga alternativa, ips ekran, ne mora full hd, i5 procesor 4-8gb rama...

Ne znam sta dobijam sa ovim laptopom da bih se protegnuo do 78 hiljada? A pritom ne zelim da dam vise od 70 soma, ogranicio sam se do toliko, jer onda mogu da zavrsim i do 170 hiljada bez potrebe

Nazad
Vrh Dno