Šta je novo?

Savet potreban

han1

Cenjen
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poena
150
Drugari,

U maloj sam nedoumici :wall: oko par komponenti koje zelim da kupim, pa reko' da priupitam
Dakle ovo su komponente:
Procesor:intel core I5 750,2.66ghz,8mb,lga1156
Ploca: msi mb socket 1156-p55m-gd45
Grafa: gainward vga-pcie-bp9800gt-1024-hdmi-dvi-g
Memorija:gv34gb1333 c7dc 4gb(2x2) 7-7-7
Kuciste: DG-01B-D-U-350(chiftec)

Interesuje me da li je dovoljno 350w za gore pomenute komponente.
Takodje bih zamolio da ostavite komentare o performansama istih.
Fala vi

350w nije dovoljno

takodje - ne znam dal se bash najbolje isplati uzeti 9800GT, pored ATI-ja za iste pare .. i to mozesh da birash kakav ati ,za koje tvoje potrebe.

350w nije dovoljno

takodje - ne znam dal se bash najbolje isplati uzeti 9800GT, pored ATI-ja za iste pare .. i to mozesh da birash kakav ati ,za koje tvoje potrebe.
ok moze predlog koji ati u tom rangu(mislim na pare)
a ne treba mi nsita specijalno ...mozda pokoja igrica......u principu grafa mi i nije toliko bitna

sto se tice monitora imam samsung tft 20"

Maticna ploca je odlicna, procesor odlican, memorija odlicna, graficka *mozes neku 4850 i terace ti na 20" sve zivo, napajanje katastrofalno (uzmi neko poznatog proizvodjaca od recimo 500w).

Pozdrav!

Bolji izbor od te msi ploce je gigabyte p55 ud3 i ud3r, ploca(e) je vise nego nahvaljena gde god sam nesto citao o p55 platformi, po toj ceni nema nista bolje. Ati 4850 bi bio bolji izbor od nv8800gt, ali ako moze da se nadje za 65e koliko pise po negde, onda obavezno nV

Ako nisi intel fanboy, razmisli o amd konfiguraciji, dobio bi skoro istu brzinu za dosta manje para

Poslednja izmena:
Bolji izbor od te msi ploce je gigabyte p55 ud3 i ud3r, ploca(e) je vise nego nahvaljena gde god sam nesto citao o p55 platformi, po toj ceni nema nista bolje. Ati 4850 bi bio bolji izbor od nv8800gt, ali ako moze da se nadje za 65e koliko pise po negde, onda obavezno nV

Ako nisi intel fanboy, razmisli o amd konfiguraciji, dobio bi skoro istu brzinu za dosta manje para

U pravu si za plocu ja je imam (UD3R) 10 600din. Umesto 4850 uzmi za nijansu slabiju 4770 (njoj je dosta manja potrosnja) i sve ce ti to raditi na 350w, mada ne bih preporucio tako nesto.
Za napajanje savetujem bar:
http://www.gigatronshop.com/products/show_product/16937/9

*** sve je to cool
za svaku komponentu dodaj po 10 -15-20 evra i na kraju imas ne planiran trosak.
Da li uzeti posebno napajanje(oko50eur) i posebno neko noname kuciste(20eur)
ili odma uzeti neko dobro kuciste sa napajanjem?

Uzmi dobro napajanje, pusti kuciste, lim najobicniji. Mada se mnogi ne bi slozili i ne bi bili u pravu :p
skracuje se zivotni vek komponenti kad izvor napajanja nije kvalitetan, laicki receno

video sam neko frontier kuciste skroz je ok dobro je provetreno, ne znam oznaku ali ima 2 plave diode sa strane

Napajanje uzmi jace i da nebrigas za jedno cetiri godine.Gledaj da uzmes seasonic ili silverstone ili thermaltake ako imas mogucnosti.Ne sme da bude ispod 600W za quad core.Pogotovo zbog graficke nvidia,zderacica napona.

Uzmi dobro napajanje, pusti kuciste, lim najobicniji. Mada se mnogi ne bi slozili i ne bi bili u pravu :p
skracuje se zivotni vek komponenti kad izvor napajanja nije kvalitetan, laicki receno

video sam neko frontier kuciste skroz je ok dobro je provetreno, ne znam oznaku ali ima 2 plave diode sa strane
Verovatno si mislio na ovo:

color_01.jpg

http://www.frontier.com.tw/index.asp?page=products&ID=case&It=02a&Type=BOS&Ex=feature

:)

Evo drugari da se pohvalim da je konacno stigla masina.
Na kraju to izgleda ovako:

procesor : intel I5
ploca : asus p7p55d LE
ram : 2x2gb kingston na 1600
grafa: asus EN9800GT/DDR3/512mb
napajanje : Ocz 500w

Hvala svima na komentarima i savetima i mnogo uspeha u Novoj Godini :D

Primetio sam da uvek imamo skoro isto misljenje oko komponenti. Ali sam odustao da ovde cesto dajem savete,a i ljudi prosto nece da poslusaju, zacrtaju nesto pa pitaju cisto da vide da li ce im drugi isto reci. Ako kazu razlicito, bude-ne znaju oni,uzimam ja dzifors,za to sam cuo :D

Pa drugovi profesionalci ne vidim cemu ovi potcenjivacki odgovori.
Kao prvo treba uzeti u obzir i druge faktore, kao npr da li imas kesh , da li dobijas na rate(sa ili bez kamate).
Razlog izbora te grafike je taj sto je sve kupljeno na jednom mestu uz prihvatljive uslove. U svakom slucaju hvala na vremenu i uzdravlje.

nisu potcenjivacki odgovori,a i sam si trazio savet koji na kraju nisi ni poslusao...tu 9800gt si sigurno platio za cenu 4850,a mozda cak i za cenu 5750 koja je brza od te 9800gt...razumem ja da si mozda dobio povoljnije ali sad mi tesko poverovati da nisi mogao da uzmes bolju graficku od ove koju su ti ponudili...ta 9800gt je ustvari preimenovana 8800gt koju imas za 50e(polovnu sa ostatkom garancije)

za grafu sam dao nesto manje od 9k
od 5750 sam odustao zbog 128bit, cena nije nikako ista, pri tom sto pola radnji u gradu nemaju sve sto sam hteo da uzmem,samim tim ustedeo sam vreme i pare trazeci iste, a performanse 4860,5750 i 9800gt verujem da nisu ogromne jer sve su najbolje medju jeftinijima grafikama
a sto se tice ostalih komponenti , zahvalan sam sto ste mi preporucili napajanje(ocz), stvarno je tiho, verujem da ce se dobro pokazati i kad budem klokovao procesor.

Poslednja izmena:
pa tih 128 bita sa ddr5 memorijom je kao 256bita sa ddr3...9800gt ti je 8800gt tako da si mogao za te pare da uzmes 4850 ili polovnu 4870 sa pisanom garancijom...bilo je 2 4870 u oglasima za 85 i 90e

Nazad
Vrh Dno