Šta je novo?

Savet-pomoc oko konfiguracije

$Zero_333

Cenjen
Učlanjen(a)
15.06.2013
Poena
150
Pozdrav svima nov sa na ovom forumu:) Hteo bih da se posavetujem oko moje nove konfiguracije koju zelim da sastavim, moja stara masina ima staz od jedno 6 godina i vec je na izdisaju posto sam uspeo da skupim neke pare, hteo sam da sastavim jaku masinu koja ce mi omoguciti da igram najnovije igrice na jakim podesavanjima, racunar necu koristiti samo za igrice vec i za web design, photoshop kao i za druge stvari koje nisu vezane za gaming, programiranje u php-u i slicno mada to nezahtveva mnogo resursa. Moje pitanje je dali sam negde napravio usko grlo sa nekom od komponenti ne zelim da dam za pc 1000+eur a da neka od komponenti nemoze da da svoj maksimum, samo bih vas zamolio da mi nepredlazete intel jer sam sve bazirao na amd-u nemam nista protiv intela ali u ovom slucaju se zadrzavam na amd-u pa da predjemo na konfiguraciju:

-AMD FX 8350
-ASUS Croshair V Formula
-GeForce GTX 680
-Kingston ssd 120 GB Sata 600 Hyperx 3K
-Kingston dd3 8GB Hyperx 1600MHz
-SEASONIC SS-620GB 620W

Unapred havala na savetima:)

Sve je lepo ukombinovano i optimalno sastavljeno,da sam na tvom mestu ja bih slobodno uzeo jeftiniju plocu jer ako ne planiras upgade moze tu dosta da se ustedi...ja bih uzeo ovu:AM3+ 990X Asus M5A99X EVO R2.0 ili msi 990XA-GD55 jer tu moze da se ustedi a razliku prebacis na napajanje jer kloknut fx 8350 trosi kao lud...koliko god da je kvalitetno napajanje ja se ne bih igrao sa njim...naravno ako uopste zelis da klokujes...pogledaj potrosnju:http://www.bit-tech.net/hardware/2012/11/06/amd-fx-8350-review/7

Poslednja izmena:
Naravno zelim da ga OC citajuci po netu, vidim da za njega nije neki problem da mu se takt digne na 4,6 sto i planiram, mislim da ovo napajanje sto sam naveo ima dovoljno snage da sve to gura a sto sto se tice ove ploce svi je hvale a za oc se ubila puna je opcija i sa fx8350 je vrhunska kobinacije bar ljudi tako pisu:)

Nema sumnje da je ploca odlicna i mnogo bolja od ovih sto sam predlozio i ti ljudi sa pravom pricaju kako je odlicna jer zaista jeste ako novac nije problem uzmi je e sad napajanje je veliki problem ono moze da pruzi i vise od deklasirane snage posto je to seasonic :D ali ne treba da se optereti iznad deklasirane snage.Znaci masina trosi:
Kloknut cpu na 4,6 trosi oko 200w + grafika 200w + ram,hdd,sdd,mbo,fan-ovi,dvd-rw,mozda pumpa za vodeno to je oko 120w,znaci ukupno 520w u peak-u...hmmmm...520w potrosnja i na to se doda oko 30% rezerve to je 156w (ako sam dobro izracunao) i to je 676w...sto prelazi jacinu seasonic-a....ja se ipak ne bih igrao ma koliko je ono kvalitetno + ako klokujes grafiku i ona zna dosta da povuce...znaci uzmi jace napajanje to je moja preporuka jer vidis i sam da masina ne trosi bas malo :D...uzmi neki chieftec iz nitro ili aps serije od 750w ili ako imas za jaceg seasonic-a od isto 750w jos bolje jer su seasonic napajanja bombona!...a ako si kratak sa budzetom uzmi chieftec...

Poslednja izmena:
Uzmi Samsung 840 od 250GB ako jos ima na stanju za 16000 dinara. Toliko je i taj Kingston od 120GB cini mi se. SSD u igricama ne igra bog zna kakvu ulogu jer vise nema igara koje drljaju po HDDu puno (Gothic 3 na primer). Te brzine kojima se oni frljaju su ako mene pitas cist marketing i patkometrija. Poenta je SSD je u tome da nema cekanja na mehanicku radnju koja postoji kod klasicnog HDDa i sto najvise usporava rad. Da li SSD postize 250 ili 500 Mb/s pri radu sa velikim fajlovima zaista nije bitno vecini korisnika jer obicno radis sa malim fajlovima gde brzina drasticno opadne zbog flash tehnologije.

Crosshair V formula je jako dobra ali i skupa ploca, ponajvise jer je iz ROG serije sto je sviranje onoj stvari i sluzi da se prze klinci na to. Mislim da je bolji izbor Sabertooth za nesto manje para ako hoces zver plocu poznatog brenda. Mada mozda da pogledas sta ima jeftinije od drugih proizvodjaca a da valja. Znam da ASRock ima dobre Z77 proce, ne znam za AMD>

I Ja nesto da kazem,bolja kombinacija bi ti bila i5 3570k,zbog napajanja on trosi oko 85w,a 8350 trosi 100+,tako da mislim da bi ti se to bolje uklopilo zbog napajanja,ali na tebi je da odlucis.Poz.

Ok, ubacujem u igru jace napajanje Seasonic SS-750AM od 750W mislim da je ono i vise nego dovoljno i da mu ostane "lufta" :). Sto se tice hardiskova na ssd planiram da drzim samo OS a na dva hdd od po 2TB vezana u raid 0 cu da stavljam ostalo, i da za hladjenje cpu-a sam planirao da stavim Noctua NH-D14.

Ok, ubacujem u igru jace napajanje Seasonic SS-750AM od 750W mislim da je ono i vise nego dovoljno i da mu ostane "lufta" :). Sto se tice hardiskova na ssd planiram da drzim samo OS a na dva hdd od po 2TB vezana u raid 0 cu da stavljam ostalo, i da za hladjenje cpu-a sam planirao da stavim Noctua NH-D14.
Da kod napajanja je jako bitno da ima rezerve jer vremenom dolazi do starenja kondenzatora i unutrasnji delova i napajanje gubi na snazi...taj ss je dobar izbor ima puno da te sluzi,sad za kuler moras da znas da za fx treba dosta jak ali ce noctua da odradi svoj posao na nivou tako da ne brini...

E sad imam jos jedno pitanje za ljude koji su iskusni u OC posto navedenu konfiguraciju planiram da kupim za jedno mesec dana ako bi neko mogao da mi preporuci neki tutorial za oc GPU-a posto to nisam nikad radio i nemam nikakva iskustva, moram li da dodajem dodatno hladjenje na oc graficku ili ne i isplati li se uopste zezati se sa oc graficke?

E sad imam jos jedno pitanje za ljude koji su iskusni u OC posto navedenu konfiguraciju planiram da kupim za jedno mesec dana ako bi neko mogao da mi preporuci neki tutorial za oc GPU-a posto to nisam nikad radio i nemam nikakva iskustva, moram li da dodajem dodatno hladjenje na oc graficku ili ne i isplati li se uopste zezati se sa oc graficke?

Nije nista tesko radi se pomocu softvera koji dodje uz grafiku ako ne dodje skine se sa neta,ja licno koristim msi afterburner jer je sjajan...e sad za tutorial evo ti neki jedan je na srpskom:http://www.youtube.com/watch?v=8xa3Zs0r5MI i evo ti neki za tvoju grafiku:http://www.youtube.com/watch?v=aXTPmmaLudQ
I ne brini se sto se programi zovu po imenu nekih proizvodjaca jer normalno rade i na bilo kojim drugim....

Poslednja izmena:
Za OC grafike najcesce mozes naci softver samog proizvodjaca. Tako da ti to nece biti problem :)

Vrh Dno