Šta je novo?

Savet oko ram memorije

NaZGuL

Slavan
Učlanjen(a)
23.02.2007
Poena
309
Crko mi ram pre par dana, u pitanju je Geil Ultra 2x1gb kit na 1066 latency 5.

Kupljena u decembru 2007. i evo prezivela je god ipo, a hvala bogu pa sam dobio samo godinu dana garancije na nju.
E sad treba nova da se kupi, razmiljao sam o Kingston HiperX 2x2gb kit isto na 1066, ali neke stvari mi nisu jasne.
Zovem imtel imaju (ali na komad ne kit) 2gb kosta 2400din tako nesto i kaze mi covek da je life time garancija.
Svratim juce u pakom kod londona tamo komad kosta 4500 ali 10 god garancij.
Neka radnja usput nisu mu rekli cenu ali su mi rekli da je 3 god garancija.
Odem u gigatron kod njih kit kosta oko 5000 nesto jace garancija 3-5 god. prodavac nije bio sigurn...

E sad dal sam ja lud ili nesto nije uredu, treba mi neki savet sta radioti. Tj prvo dal tu memoriju uzimati, a drugo dal neko zna koji je trik sa tim garancijama???

Hvala u napred

Pa uzmi je, posto imas lose iskustvo sa Geil-om, pretpostavljam da ga ne bi ponovo uzimao, ili gresim? A oko garancije, Kingston daje lifetime, a ovde - kako ko, kao sto si video. Bolje uzmi kit 2x2GB, i realno sasvim je dovoljno 3-5god. garancije, neces isti komp da koristis 100 godina.

Proveri da li je taj kingston cl5...

Da, sada na trzistu ima gomila raznih HyperX-a. Toliki su genijalci da cak imaju i CL7 1066MHz RAM.

Najbolje je da pogledas na zvanicnom sajtu tabelu HyperX-a.

http://www.kingston.com/hyperx/products/khx_ddr2.asp#1066d

Ti u principu zelis 1066MHz 5-5-5-15. 2x1GB (x2) ili 2x2GB.

Pa prema toj tabeli pitaj radnje za oznaku i tako vidi sta je sta zapravo.

Znaci,

KHX8500D2K2/2G 2GB kit DDR2 1066MHz Non-ECC CL5
(kit of 2 - 1GB) 5-5-5-15 2.2V

ili

KHX8500D2K2/4G 4GB DDR2 1066MHz Non-ECC CL5
(kit of 2 – 2GB)

Poslednja izmena:
Evo uzeo sam danas.
2 modula od 2gb na 1066 CL5

Primetio sam da prodaju i sa cl7 i da ima raznih varijanti tj kao sto sam vec napisao da razlicite firme daju razlicite garancije. Ova je kupljana u imtelu life time tako da se nadam da sam miran.

Hvala za preporuke

ps: imam samo jos jedno pitanje, posto su kupljene odvojeno tj nije kit. Jel to znaci da i dalje mogu da rade u dual chanel-u?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno