Šta je novo?

Hardver Savet oko napajanja

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente
Zar nije pametnije uzeti Cooler Master V750 Gold V2 za 20 evra više? Valjda se ta platforma nekad smatrala za tier A, jedino što su neki primerci tog napajanja imali problema sa bučnim ventilatorom pod opterećenjem, ne znam kako se sad kotira.

Ako ništa drugo, 10 godina garancije, u odnosu na 5 godina kod MWE, vredi tih 20 evra razlike u ceni.

Do koliko para planiraš da izdvojiš za napajanje? Ja sam dao 22000 za MSI napajanje koje je proizvedeno 2021 godine ali je MSI tada dostigao vrhunac sa tim napajanjem kako bi se probio. Samo zato sam ga kupio i našao novog. Znam dvoje ljudi koji ga koriste svakodnevno i sve komponente su kvalitetno rađene, gledao sam testove stručnjaka. Moj savet je da se ne zalećeš kada je napajanje u pitanju i dobro razmisliš, da li ćeš sa dve odvojene grane napajanja ili sve da ide kroz jednu? Kod mene je odvojeno na dve grane rasterećenje snage, a i na prethodnom Chieftec je isto tako bilo. To ti u prevodu znači, da možeš da rasteretiš napajanje po granama ali su ona malo skuplja uvek... Malo ljudi ti to gleda, ali ako sutra hoćeš dve grafike koji nisu neki ultra potrošači, podeliš na dve grane i oba trafoa se polovično greju, a ne da sve ide na jedan i da napajanje bude vrelo što mu skraćuje vek rada... Nadam se da sam ti malo pomogao.

Malo ljudi ti to gleda, ali ako sutra hoćeš dve grafike koji nisu neki ultra potrošači, podeliš na dve grane i oba trafoa se polovično greju, a ne da sve ide na jedan i da napajanje bude vrelo što mu skraćuje vek rada... Nadam se da sam ti malo pomogao.
Tvoj MSI nema dva trafoa...
Bas nema nekog izbora, sve se rasprodalo i nista se ne uvozi.. Jedino krsteno a da nije preskupo je Cooler Master mwe gold v2 750w.
<16.ooo

Zar nije pametnije uzeti Cooler Master V750 Gold V2 za 20 evra više? Valjda se ta platforma nekad smatrala za tier A, jedino što su neki primerci tog napajanja imali problema sa bučnim ventilatorom pod opterećenjem, ne znam kako se sad kotira.

Ako ništa drugo, 10 godina garancije, u odnosu na 5 godina kod MWE, vredi tih 20 evra razlike u ceni.
E naleteo sam na v850, v750 uglavnom oznace pogresno u radnji da je mwe v2 gold za koje sam saznao da nije bas pouzdano i da se reklamira mnogo. Inace 5 god je na to 'v750' a na v850 10 godina, dvoumim se izmedju tog v850 i ovog novog be quiet power zone 2, ovo be quiet je atx 3.x sto je malo vise future proof u slucaju da udna grafe predju na te nove konektore.
Oba napajanja imaju 10 god garancije, cm je tier A, BQ je B+..

Sve zavisi sta zelis jako skaces.
Ako bi malo para bequietpure power 12 - 95e
Ako bi da je modularno fsp vita gm 750 - 105e
Ako bi da platis powerzone 2 - 125e
Ako hoces da si miran dugo dugo corsair rm1000x - 175e
Sve cene su HU, Srbija je trenutno uzas sa lagerom i cenama, ima porez na budale 30%.Ti modeli koje ti gledas su zastareli po svim kriterijumima. Gore navedeni modeli su svi atx 3.1 pcie 5.1. Jedno vreme je fsp imao bas dobre cene kod nas, ne znam sta im se desilo. Videli valda ostale.

Tvoj MSI nema dva trafoa...

<16.ooo
Samo atom ima, ne znam kolko ce oni jos postojati, svakako dobro napajanje mada ne vidim ga na novoj tier listi, samo 850w+ verzije.
Sta mislis o cooler master v850 gold v2 (atx 2.x) 15000rsd
be quiet power zone 2 (atx 3.x) 16100
oba 10 god garancije
Sve zavisi sta zelis jako skaces.
Ako bi malo para bequietpure power 12 - 95e
Ako bi da je modularno fsp vita gm 750 - 105e
Ako bi da platis powerzone 2 - 125e
Ako hoces da si miran dugo dugo corsair rm1000x - 175e
Sve cene su HU, Srbija je trenutno uzas sa lagerom i cenama, ima porez na budale 30%.Ti modeli koje ti gledas su zastareli po svim kriterijumima. Gore navedeni modeli su svi atx 3.1 pcie 5.1. Jedno vreme je fsp imao bas dobre cene kod nas, ne znam sta im se desilo. Videli valda ostale.

Ma saznao sam da je ovo cm lose, decko koj radi u jednoj od najvecih kp prodavnica u bg-u kaze da ne valja tako da moram da se protegnem malo vise, meni se to power zone 2 najvise svidja (16000) jer je najmodernije i ima taj atx 3.x u slucaju da amd-ove UDNA grafe kad izadju kroz par godina predju na to, bio bi smart buy..
To mi zezancija sa madjarima zbog garancije, da mi 10 godina i posle samo nestane sa kp i nista nisam uradio, inace sve ostalo uzimam kod njih, cpu, gpu, monitore...

Poslednja izmena:
E naleteo sam na v850, v750 uglavnom oznace pogresno u radnji da je mwe v2 gold za koje sam saznao da nije bas pouzdano i da se reklamira mnogo. Inace 5 god je na to 'v750' a na v850 10 godina, dvoumim se izmedju tog v850 i ovog novog be quiet power zone 2, ovo be quiet je atx 3.x sto je malo vise future proof u slucaju da udna grafe predju na te nove konektore.
Oba napajanja imaju 10 god garancije, cm je tier A, BQ je B+..
To naši uvoznici pilićare. Cooler Master za sve modele iz te serije daje 10 godina garancije od najslabijeg do najjačeg. Mislio sam da i kod nas to važi i sad sam od tebe saznao da su naši uvoznici to skresali na pola. Ja sam kupio model od 850 vati i dobio 10 godina garancije.

To naši uvoznici pilićare. Cooler Master za sve modele iz te serije daje 10 godina garancije od najslabijeg do najjačeg. Mislio sam da i kod nas to važi i sad sam od tebe saznao da su naši uvoznici to skresali na pola. Ja sam kupio model od 850 vati i dobio 10 godina garancije.
Ma da, u nekim radnjama sam cak video da daju 2 god a napajanje svuda u svetu 10god... V850 gold v2 taj imas? Pa kako te sluzi koliko dugo ga imas? Jel tiho?

Veruj mi da ni ja ne znam kako se ponaša pod opterećenjem. Trenutno imam RX 6600 koja ne može da ga optereti dovoljno da uključi ventilator, a ni da proverim pište li zavojnice pod opterećenjem. Treba da kupim jaču grafiku, ali nikako da stignem da se pozabavim tim zbog ludnice na poslu, nadam se da ću rešiti to uskoro.

Vrh Dno