Šta je novo?

Savet oko GTS450 GS ?

wispi

Cenjen
Učlanjen(a)
26.07.2011
Poena
169
Postovano drustvo, molim za pomoc , imam Nvidiu GTS450 GS (golden seample) , koja radi na 880/1950MHz , interesuje me da li smem da dalje overclockujem posto je vec fabricki clockovana . Mislio sam terati na 930/2000 na koliko radi GS-GLH , ali neznam da le smem i dali ima smisla ?

probaj testiraj dokle mozes meri temp i gledaj stabilnost :)

Moze li mi neko reci cime je najbolje clockati nvidia graficke . Kod mene je Gainward , uz driver dosao je jos Expretool .

Hvala puno , samo me jos interesuje cime testirati stabilnost posle overclocka i koje frekvencije mogu ocekivati da dobijem od standardne gts450 512mb (nije gs) , ovu kupio brat sebi . Racunar se koristi 24/7 tako da treba da bude stabilan .

Hvala unapred .

mozes ocekivati 900 za gpu i 1000 za memoriju, to je odprilike standardno za sve kartice te serije ,posle toga traze dizanje napona a neki max clok je oko 950/960 opet sve zavisi od primerka do primerka

Da li se dira shader clock ? Ovdje ima mogucnost da se podesava , a na mojoj prosloj atijevoj kartici to nije bilo .

shadere povecavas paralelno sa core clockom

ima gomila tema ovde na benchu zar je tesko citati ;)

Moram jos nesto da vas pitam . Da li je moguce da igre (BTF 3 , COD MW3 , PES 2012) rade losije sa ovom Nvidiom nego u odnosu na moju staru HD 4850 iz 2007 god. Nemogu da verujem da su igre na istim postavkama isle lepse nego sad . Grafu sam clockao na 900/2000 . Testirao posle clocka po 1h , temperatura posle 1h vrcenja OCCTPT 4.1.0 stoji na 76C . U igrama ne prelazi 60C .

Razmisljam da nije ostalo sta vezano za ati-ja , mozda nisam dobro deinstalirao pa sad zeza .

Moram jos nesto da vas pitam . Da li je moguce da igre (BTF 3 , COD MW3 , PES 2012) rade losije sa ovom Nvidiom nego u odnosu na moju staru HD 4850 iz 2007 god. Nemogu da verujem da su igre na istim postavkama isle lepse nego sad . Grafu sam clockao na 900/2000 . Testirao posle clocka po 1h , temperatura posle 1h vrcenja OCCTPT 4.1.0 stoji na 76C . U igrama ne prelazi 60C .

Razmisljam da nije ostalo sta vezano za ati-ja , mozda nisam dobro deinstalirao pa sad zeza .

Vrh Dno